15 δημοφιλή πορτοφόλια Bitcoin 2019

Εάν πρόκειται να συμμετάσχετε στις σειρές υπερήφανων κατόχων Bitcoin, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ένα πορτοφόλι Bitcoin. Όπου διατηρείτε τον ψηφιακό πλούτο σας έχει μεγάλη σημασία, οπότε εμπιστευτείτε τα προηγούμενα διακριτικά BTC μόνο στους πιο αξιόπιστους παρόχους αποθήκευσης. Ποια είναι τα πιο αξιόλογα πορτοφόλια BTC το 2019; Έχουμε ετοιμάσει κριτικές για δημοφιλείς λύσεις – θα σας καθοδηγήσει στο πορτοφόλι Bitcoin.

Αλλά πριν ξεκινήσουμε, ας τηρήσουμε τους κανόνες επιλογής ενός ασφαλούς και αξιόπιστου πορτοφολιού BTC.

Πώς να διαλέξετε το καλύτερο πορτοφόλι Bitcoin?

Πρέπει να λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας. Εδώ είναι μερικές πτυχές για να δώσετε τη μέγιστη προσοχή:

 1. Θέλετε να εργαστείτε με το χαρτοφυλάκιο κρυπτογράφησης εν κινήσει; Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα πορτοφόλι για κινητά, όπως το Mycelium, το Jaxx ή το Copay.
 2. Πόσο συχνά θα πρέπει να κάνετε συναλλαγές BTC; Για μακροχρόνια αποθήκευση και αποθήκευση σε κρύο χώρο, σκεφτείτε λύσεις υλικού και χαρτιού. Οι διαδικτυακές και επιτραπέζιες εκδόσεις είναι πιο ευέλικτες για συναλλαγές και δαπάνες.
 3. Τι ποσό BTC θα χειριστείτε; Για τεράστια ποσά BTC, χρησιμοποιήστε πορτοφόλια υλικού. Για μικρά ποσά – πορτοφόλια ιστού και επιτραπέζιου υπολογιστή.
 4. Το πορτοφόλι είναι αρκετά ασφαλές; Βεβαιωθείτε ότι τα ιδιωτικά σας κλειδιά δεν θα συνδεθούν στο διαδίκτυο. Εάν συμβαίνει αυτό, βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε έναν αξιόπιστο ιστότοπο που δεν θα αποκαλύψει τα δεδομένα σας σε τρίτους.
 5. Ποιο είναι το τέλος συναλλαγής; Η προμήθεια για συναλλαγές BTC μπορεί να κυμαίνεται από 0% έως 4% και υψηλότερη. Ορισμένα πορτοφόλια δεν χρεώνουν προμήθειες, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε τέλη κατά τη σύνδεση σε πλατφόρμες συναλλαγών.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό πορτοφολιών – το καθένα για το σκοπό του. Αυτό θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια και γρήγορη πρόσβαση στα ψηφιακά σας κεφάλαια.

Τύποι πορτοφολιών Bitcoin

Υπάρχουν τέσσερις κύριες κατηγορίες πορτοφολιών Bitcoin. Διαφέρουν ανάλογα με τον τρόπο πρόσβασης στα στοιχεία σας.

Πορτοφόλια υλικού

Πρόκειται για συσκευές που μοιάζουν με τυπικά USB και συνδέονται με τον υπολογιστή του χρήστη με παρόμοιο τρόπο. Ένα πορτοφόλι υλικού BTC διατηρεί τα ιδιωτικά κλειδιά και είναι προσβάσιμο μόνο όταν ο κάτοχος εισάγει έναν κωδικό PIN. Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο ψηφιακό νόμισμα του χρήστη μέσω του Διαδικτύου – απαιτείται άμεση σύνδεση με το gadget. Ονομάζεται ψυκτική αποθήκευση και θεωρείται ο ασφαλέστερος τρόπος αποθήκευσης περιουσιακών στοιχείων. Το κύριο μειονέκτημα είναι ένα σχετικά υψηλό κόστος της λύσης.

Διαδικτυακά πορτοφόλια

Αυτές είναι διαδικτυακές υπηρεσίες που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν την περιοχή πελατών τους με το δικό τους πορτοφόλι Bitcoin. Αυτό σημαίνει ότι το BTC αποθηκεύεται ουσιαστικά σε διακομιστές τρίτων. Λόγω της απειλής εισβολής, αυτή η μέθοδος θεωρείται μη ασφαλής. Ωστόσο, εξαρτάται από τον ιστότοπο που επιλέγετε.

Πορτοφόλι επιφάνειας εργασίας

Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες εγκαθιστούν λογισμικό στον υπολογιστή τους ή σε μια εφαρμογή για κινητά. Τα ιδιωτικά κλειδιά αποθηκεύονται στη συσκευή και δεν συνδέονται στο διαδίκτυο. Αυτή είναι μια σχετικά ασφαλής μέθοδος αποθήκευσης κρυπτογράφησης, εκτός εάν ο υπολογιστής σας είναι ευάλωτος σε κακόβουλα προγράμματα και ιούς. Ένα τέτοιο λογισμικό μπορεί να απαιτεί gigabytes χώρου και κάποιες βασικές τεχνικές δεξιότητες, οπότε μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιείται από όσους καταλαβαίνουν την πληροφορική.

Χαρτί πορτοφόλια

Αυτός είναι ο σπανιότερος και ασφαλέστερος τρόπος αποθήκευσης κρυπτογράφησης. Οι ιδιωτικοί και δημόσιοι κωδικοί του χρήστη αποθηκεύονται σε ένα κομμάτι χαρτί. Μπορεί να τοποθετηθεί σε τραπεζική θυρίδα ασφαλείας. Αν και ακούγεται ξεπερασμένο, αυτή η μέθοδος εξακολουθεί να είναι σχετική και αξιόπιστη.

Τώρα, όταν γνωρίζετε τα βασικά, ήρθε η ώρα να παρατηρήσετε τα καλύτερα πορτοφόλια Bitcoin για το 2019.

1. Κοπάι

Αυτό το πορτοφόλι αναπτύχθηκε από την BitPay πριν από πέντε χρόνια για να συνδυάσει ασυναγώνιστη ασφάλεια με διαισθητική πλοήγηση και πλούσιες λειτουργίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Copay είναι μια από τις καλύτερες λύσεις λογισμικού για κατόχους BTC. Αξιοποιεί τεχνολογία πολλαπλών ψηφίων για γρήγορη επαλήθευση των συναλλαγών και επιτρέπει περισσότερες από 1 υπογραφές, οι οποίες εγγυώνται καλύτερη προστασία έναντι των χάκερ. Εκτός αυτού, αυτή είναι μια λύση ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο στα χρήματά σας. Θα είναι εξίσου αποτελεσματικό στον υπολογιστή σας, στον ιστό ή στη διεπαφή για κινητά. Το Copay λειτουργεί σε όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα.

Το Copay παρέχει ολόκληρη τη γκάμα των δυνατοτήτων για λήψη και αποστολή πληρωμών:

 • Έλεγχος ταυτότητας σε 2 βήματα

 • ασφαλής επαλήθευση πληρωμής

 • Υποστήριξη πρωτοκόλλου πληρωμής Bitcoin

2. Coinbase

Πορτοφόλι CoinbaseΕικόνα από το Coinbase

Όχι ότι είναι η ασφαλέστερη επιλογή για αποθήκευση BTC – Νομισματική βάση έχει μερικά μειονεκτήματα όσον αφορά το απόρρητο και την ασφάλεια. Για παράδειγμα, ελέγχει τα ιδιωτικά σας κλειδιά και παρακολουθεί πού και πώς ξοδεύετε τα Bitcoin σας (ορισμένοι λογαριασμοί χρηστών αποκλείονται για παράνομες αγορές που πραγματοποιούνται με BTC στο darknet).

Ωστόσο, το Coinbase εξασφαλίζει ασυναγώνιστη άνεση και είναι ιδανικό για αγορά και πώληση κρυπτογράφησης. Με αυτόν τον ιστότοπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια άμεση σύνδεση με έναν τραπεζικό λογαριασμό των ΗΠΑ και να έχετε δολάρια στη διάθεσή σας για να αγοράσετε άμεσα το BTC. Το BTC που πωλείται θα μετατραπεί αυτόματα σε USD και θα αποσταλεί και στον λογαριασμό σας. Είναι μια πολύ ευέλικτη πλατφόρμα.

Μια άλλη ανησυχία είναι η ευπάθεια του Coinbase σε επιθέσεις χάκερ. Το θλιβερό Όρος Το παράδειγμα της Gox έχει αποδείξει ότι ο διαδικτυακός χώρος αποθήκευσης μπορεί να είναι ένα τεράστιο λάθος – οι χάκερ εφεύρουν νέους τρόπους κλοπής ψηφιακού χρήματος, έτσι οι ομάδες πληροφορικής πρέπει να είναι πάντα.

3. Πορτοφόλι BRD

Το BRD είναι μη εγκεφάλου ακόμη και για αρχάριους. Επιτρέπει τη διαχείριση σημαντικών στοιχείων κρυπτογράφησης και είναι διαθέσιμο τόσο για iPhone όσο και για Android. Χρησιμοποιώντας αυτό το πορτοφόλι Bitcoin, οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν BTC με διαφορετικούς τρόπους (μέσω ΑΤΜ, προσωπικά, πιστωτικών καρτών, τραπεζικών εμβασμάτων κ.λπ.). Είναι επίσης δυνατή η μετατροπή κρυπτονομισμάτων. Το πορτοφόλι BRD αντιστοιχεί στην άψογη εμπειρία χρήστη.

Πορτοφόλι BRDΕικόνα από BRD

Τι γίνεται με την ασφάλεια; Το πορτοφόλι BRD συνδέεται στο blockchain μέσω ενός κλειδιού 12 λέξεων. Επομένως, δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με λογαριασμούς και πολλούς κωδικούς πρόσβασης. Απλό όπως ποτέ άλλοτε!

4. Κοινόμι

Πρόκειται για μια πολυγλωσσική εφαρμογή που δημιουργήθηκε για χρήστες από όλο τον κόσμο. Το διαδικτυακό πορτοφόλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε tablet και smartphone. Διαθέτει έλεγχο ταυτότητας 2 βημάτων και φιλική προς το χρήστη διεπαφή για γρήγορη και εύκολη διαχείριση BTC. Υπάρχουν όλα όσα χρειάζεστε και τίποτα δεν έχετε.

5. Blockchain.com

Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πορτοφόλια BTC, επειδή επιτρέπει συναλλαγές Bitcoin που πραγματοποιούνται μέσω προγράμματος περιήγησης και κινητού τηλεφώνου. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό το υβριδικό πορτοφόλι αποθηκεύει τα ιδιωτικά σας κλειδιά στο Διαδίκτυο, αλλά δεν έχει πρόσβαση σε αυτά. Η αποθήκευση και η αγορά χωρίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο, θα πρέπει να μεταφέρετε χρήματα μόνο στους δέκτες που εμπιστεύεστε – το πορτοφόλι θα φορτωθεί από τους διακομιστές τους.

Blockchain.comΕικόνα από Blockchain

Αυτό το πορτοφόλι Bitcoin είναι κατάλληλο για αρχάριους που μαθαίνουν μόνο τα παξιμάδια της κρυπτογράφησης. Η εταιρεία είναι καλά εδραιωμένη και έχει αποκτήσει εμπιστοσύνη μεταξύ της κοινότητας κρυπτογράφησης. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι απίθανο να πραγματοποιηθούν ανώνυμες μεταφορές με το Blockchain.info.

6. Πορτοφόλι GreenAddress

Αυτό το πορτοφόλι κρυπτογράφησης παρέχει στους χρήστες πλήρη έλεγχο των προσωπικών τους στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του BTC. Εδώ, μπορείτε να ορίσετε όρια συναλλαγών, όριο δαπανών και ούτω καθεξής. Τι το κάνει εξαιρετικό από την άποψη της ασφάλειας; Επιτρέπει τον έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται. Έτσι, εγγυάται την ασφάλεια του κρυπτονομίσματός σας, παρόλο που μια τέτοια προσέγγιση δεν είναι βολική. Οι συναλλαγές γίνονται λίγο πιο αργές.

Πορτοφόλι GreenAddressΕικόνα από GreenAddress

Η συντριπτική πλειοψηφία των αξιολογήσεων χρηστών είναι αρκετά δίκαιη και οι χρήστες συμφωνούν ότι αυτό το πορτοφόλι δεν είναι δύσκολο να περιηγηθείτε και να κατανοήσετε. Έτσι, εάν δεν σας πειράζει η αντιστάθμιση μεταξύ ασφάλειας και ταχύτητας, το GreenAddress θα ήταν μια τέλεια επιλογή.

7. Robinhood

Αυτή η πλατφόρμα ξεκίνησε ως ιστότοπος συναλλαγών, αλλά πρόσφατα επέκτεινε τη λίστα των διαθέσιμων δυνατοτήτων και περιλάμβανε υποστήριξη του Bitcoin και μερικών άλλων στοιχείων κρυπτογράφησης. Όπως το Coinbase, το Robinhood χρησιμεύει ως ανταλλαγή και πορτοφόλι. Ωστόσο, δίνει μεγάλη έμφαση στην εμπειρία σε κινητά και δεν παρέχει διεπαφή ιστού για εμπόρους.

Γιατί να δοκιμάσετε το Robinhood; Είναι εντελώς δωρεάν! Δεν υπάρχει χρέωση για αγορά ή πώληση BTC, όπως οποιοδήποτε άλλο απόθεμα στην πλατφόρμα. Ωστόσο, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αυτή η εφαρμογή δεν είναι αρκετά ασφαλής. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εμφανιστεί προβλήματα με το hacking.

κάρτα

8. Τρέζορ

Αυτό το πορτοφόλι BTC υλικού είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές για την αποθήκευση κρυπτογράφησης. Λειτουργεί ως μονάδα USB, στα περιεχόμενα της οποίας μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο ο κάτοχος. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν κωδικό PIN για να αποκτήσετε πρόσβαση στα χρήματα και να τα διαχειριστείτε. Εάν το χάσετε, υπάρχει ένας σπόρος ανάκτησης για την επαναφορά του λογαριασμού. Ένα από τα καλύτερα πράγματα Τρέζορ είναι η δυνατότητα πολλαπλών νομισμάτων.

Εκτός από αυτό, το πορτοφόλι είναι πολύ εύκολο στη χρήση: η διεπαφή του είναι κατανοητή ακόμη και για αρχάριους. Απλώς συνδέστε το και απολαύστε απλή πλοήγηση σε συνδυασμό με ασυναγώνιστη απόδοση. Το gadget είναι ελαφρύ, έτσι μπορείτε εύκολα να το πάρετε μαζί σας και να έχετε BTC στα χέρια σας. Η πρόσθετη ασφάλεια διασφαλίζεται χάρη στον σπόρο 24 λέξεων σε συνδυασμό με τη φράση πρόσβασης, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση στο πορτοφόλι για κανέναν εκτός από τον ιδιοκτήτη! Προειδοποίηση: εάν ξεχάσετε τη φράση πρόσβασης, δεν θα μπορείτε να την ανακτήσετε.

Υπάρχουν μειονεκτήματα; Λοιπόν, αν δεν σας πειράζει να πληρώσετε έως και 100 $ και να συνδέσετε τη συσκευή στον υπολογιστή σας, αυτό το gadget είναι τέλειο. Όταν το Trezor δεν είναι συνδεδεμένο σε υπολογιστή, απλώς απενεργοποιείται.

9. Έξοδος

Αυτό το πορτοφόλι BTC θυμίζει ένα από το Electrum, αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται για μια πιο όμορφη διεπαφή και πιο διαισθητική χρήση. Έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με άλλα πορτοφόλια, αλλά φαίνεται πολύ καλύτερα. Το φιλικό προς το χρήστη μενού επιτρέπει τη διαχείριση BTC και δεκάδων άλλων κρυπτονομισμάτων. Οι χρήστες μπορούν επίσης να διαχειριστούν το χαρτοφυλάκιό τους και να δουν στατιστικά στοιχεία: οι πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές εμφανίζονται με τη μορφή γραφημάτων και γραφημάτων. Μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε BTC για άλλο νόμισμα μέσω του ανταλλακτικού ShapeShift – είναι ενσωματωμένο.

Πορτοφόλι ΈξοδοςΕικόνα από την έξοδο

Δεν απαιτείται ρύθμιση λογαριασμού, επομένως αυτό το πορτοφόλι είναι ιδανικό για αρχάριους. Από άποψη ασφάλειας, είναι επίσης υπέροχο: υπάρχει κρυπτογράφηση ιδιωτικού κλειδιού και πολλές άλλες χρήσιμες λειτουργίες. Λόγω των πρόσθετων εργαλείων του, το Exodus συνιστάται για άτομα που συμμετέχουν σε επενδύσεις και συναλλαγές. Τα τέλη και οι προμήθειες καταβάλλονται στη συναλλαγή επεξεργασίας δικτύου και όχι στην έξοδο.

10. Μυκήλιο

Θέλετε να διαχειριστείτε τα κρυπτογραφικά στοιχεία σας εν κινήσει; Δοκιμάστε το Mycelium – μια φορητή σουίτα για iPhone και Android. Το λογισμικό συνιστάται για χρήστες με γνώσεις τεχνολογίας, καθώς είναι λίγο πιο περίπλοκο από άλλες λύσεις. Αλλά μην φοβάστε – χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβετε τι είναι αυτό. Δεν παρέχεται διεπαφή επιφάνειας εργασίας ή ιστού. Το Mycelium κατασκευάζεται αποκλειστικά για χρήστες κινητών.

Η εφαρμογή είναι αρκετά ασφαλής: τα ιδιωτικά κλειδιά πρέπει να διατηρούνται στη συσκευή και ενδέχεται να διατηρήσετε την ανωνυμία. Χρησιμοποιήστε τα bitcoin σας εν κινήσει και μην φοβάστε να κάνετε hacking – η εφαρμογή αξιοποιεί όλες τις βασικές πρακτικές ασφαλείας. Χάρη στο ανοιχτό πρωτόκολλο BitID, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να απολαύσετε την υποστήριξη των αποθετηρίων BTC υλικού.

11. KeepKey

Αυτό είναι ένα από τα ασφαλέστερα πορτοφόλια υλικού πολλαπλών νομισμάτων. Δημιουργοί του KeepKey ισχυριστείτε ότι είναι αλεξίσφαιρα εναντίον χάκερ και κακόβουλου λογισμικού. Προστατεύεται επίσης από φυσική κλοπή. Εκτός από την αποθήκευση, μπορεί να εξυπηρετήσει συναλλαγές και την παρακολούθηση του ιστορικού BTC σας. Το gadget ενσωματώνεται με μια σουίτα πορτοφολιού λογισμικού στον υπολογιστή σας και είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός ιδιωτικού κλειδιού, καθώς και για την υπογραφή συναλλαγών.

Η τιμή του KeepKey είναι παρόμοια με τα αντίστοιχα, αλλά ο σχεδιασμός και η διεπαφή του το αξίζουν κάθε δολάριο.

12. Καθολικό Nano S

Θα θέλατε να μεταφέρετε το BTC στην τσέπη σας σαν κανονικά χρήματα; Είναι δυνατό χάρη στο Καθολικό Nano S επινόημα. Αυτή η συσκευή σχεδιάστηκε για να αποθηκεύει διάφορα κρυπτονομίσματα στο φυσικό της τσιπ. Μοιάζει με μια κανονική μονάδα USB και επιτρέπει την αποθήκευση απεριόριστου ποσού κρυπτογράφησης. Για τη διαχείριση κεφαλαίων, ένας χρήστης πρέπει απλώς να συνδέσει τη συσκευή στον υπολογιστή, το φορητό υπολογιστή ή το κινητό του χρησιμοποιώντας το καλώδιο. Μόλις το gadget συγχρονιστεί με το σύστημα, το υπόλοιπο του χρήστη θα ανανεωθεί αυτόματα.

Καθολικό Nano SΕικόνα από 123rf

Το Ledger Nano S σας παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία: μπορείτε να στείλετε και να αποκτήσετε τα ψηφιακά σας χρήματα με ασφάλεια. Τα ιδιωτικά κλειδιά αποθηκεύονται απευθείας στη συσκευή και δεν αποκαλύπτονται ποτέ στο Διαδίκτυο.

Τώρα τα κακά νέα. Το Ledger Nano S δεν είναι δωρεάν: κοστίζει 99 $, αν και μπορείτε να το αγοράσετε με μόλις 59 $ με την έκπτωση που παρέχεται από ορισμένους πωλητές. Είναι πάρα πολύ για την αλεξίσφαιρη ασφάλεια των κουπονιών Ripple; Πληρώνουμε εύκολα τις τράπεζες που διατηρούν τις καταθέσεις μας ασφαλείς, επομένως τα εφάπαξ 99 $ δεν φαίνονται πάρα πολύ, ειδικά αν χειρίζεστε μεγάλα ποσά κρυπτογράφησης.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ασφαλές πορτοφόλι Ledger χρησιμοποιώντας αυτόν τον σύνδεσμο παραπομπής.

13. Jaxx

Αυτό το πορτοφόλι Bitcoin υποστηρίζει μερικά κορυφαία διακριτικά και έχει σχεδιαστεί για μέγιστη κινητικότητα. Αρχικά, είχε σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως φορητή σουίτα για Android και iOS, αλλά η ομάδα Jaxx σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και μια έκδοση για υπολογιστές.

Γιατί λοιπόν επέλεξε το Jaxx; Πρώτον, οι δημιουργοί του έκαναν το καλύτερο δυνατό για να κάνουν μια διαισθητική, απλή διεπαφή. Είναι ένα μυαλό, ακόμη και για αρχάριους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Jaxx στο κινητό σας τηλέφωνο, να συνδεθείτε και να δημιουργήσετε ένα πορτοφόλι. Η διαχείριση χρημάτων είναι τόσο εύκολη όσο 1-2-3. Δεύτερον, η Jaxx διατηρεί τους ιδιωτικούς κωδικούς των χρηστών στη συσκευή: τα κλειδιά δεν διαρρέουν ποτέ στο Διαδίκτυο και κανένα τρίτο μέρος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτούς.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι μια εξουσιοδότηση 2 βημάτων. Μόλις το ενεργοποιήσετε, δεν θα έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας χωρίς επιβεβαίωση από SMS.

14. Γκουάρντα

Αυτό είναι ένα ελαφρύ πορτοφόλι που υποστηρίζει πολλά κρυπτονομίσματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστές και smartphone, γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για εμπόρους που θέλουν να διαχειρίζονται τα κεφάλαιά τους BTC εν κινήσει. Η συμβατότητα και η αξιοπιστία το καθιστούν μία από τις καλύτερες λύσεις μέχρι στιγμής.

Το Guarda θέτει το απόρρητο των πελατών σε ένα βάθρο: δεν διατηρεί τα δεδομένα του χρήστη, τα ιδιωτικά κλειδιά ή τις λεπτομέρειες συναλλαγής. Τα κλειδιά παραμένουν στη συσκευή του χρήστη και διαγράφονται από το πρόγραμμα μόλις αποσυνδεθείτε. Δεν απαιτείται διαδικασία KYC, επομένως δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο για επαλήθευση.

15. Electrum

Το Electrum σχεδιάστηκε για να είναι ένα πορτοφόλι λογισμικού BTC μόνο για την κοινότητα Bitcoin. Αυτή είναι μια απλή πλατφόρμα για την ασφαλή αποθήκευση του BTC και την υπογραφή συναλλαγών. Η Electrum αξιοποιεί τη μέθοδο της απλής επαλήθευσης πληρωμής (SPV) που χρησιμεύει για την επαλήθευση μιας λειτουργίας εντός 5 δευτερολέπτων. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι δεν χρειάζεται να κατεβάσετε ολόκληρο το blockchain – που απλοποιεί την εργασία πάρα πολύ.

Για την προστασία των χρηστών, η Electrum αξιοποιεί κρυπτογράφηση 2 επιπέδων: τα ιδιωτικά σας κλειδιά δεν είναι πιθανό να παραβιαστούν με αυτόν τον τρόπο. Εκτός από αυτό, το πορτοφόλι διαθέτει εύκολη πλοήγηση και φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Αυτή η λύση είναι διαθέσιμη για όλα τα κοινά λειτουργικά συστήματα και έχετε την επιλογή να διατηρήσετε τα ιδιωτικά σας κλειδιά στη συσκευή μαζί με το Electrum. Με αυτόν τον τρόπο, θα επωφεληθείτε από την τεχνολογία πολλαπλών ψηφίων και την εκτεταμένη λειτουργικότητα – μπορείτε να ορίσετε δικαιώματα ώστε τα Bitcoin να δαπανώνται και να αποθηκεύονται σε διαφορετικά πορτοφόλια.

κάρτα

Συγκρίνετε τα πορτοφόλια BTC

Ας δούμε πώς διαφέρουν τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια Bitcoin:

Πορτοφόλι

Τύπος

Πολυσήμαντο

Είναι τα τέλη ρυθμιζόμενα?

Καθολικό Nano S

Σκεύη, εξαρτήματα

Ναι + segwit

Τρέζορ

Σκεύη, εξαρτήματα

Ναι + segwit

KeepKey

Σκεύη, εξαρτήματα

Προκαθορισμένο

Κοπάι

Κινητό, επιτραπέζιο

Ναί

Προκαθορισμένο

Μυκήλιο

Κινητό

Οχι

Ευκανόνιστος

Εξοδος πλήθους

Επιφάνεια εργασίας

Οχι

Προκαθορισμένο

Τζαξ

Κινητό, επιτραπέζιο

Οχι

Προκαθορισμένο

Πρακτικές για ασφαλή χρήση ενός πορτοφολιού Bitcoin

Εμπιστευτείτε το πορτοφόλι σας Bitcoin, αλλά συνεχίστε να κάνετε το σωστό για να προστατέψετε τα οικονομικά σας από εισβολή και απώλεια. Υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να ληφθούν για το οικονομικό απόρρητο και την ασφάλειά σας:

 1. Κρατήστε τα προσωπικά σας κλειδιά υπό τον αυστηρό σας έλεγχο. Είναι καλύτερα να μην βασίζεστε σε τρίτους και να διατηρείτε τα ιδιωτικά κλειδιά μόνο για εσάς. Αποθηκεύστε τον κωδικό στις συσκευές σας ή εκτυπώστε τον και φυλάξτε τον σε ασφαλές μέρος. Σημειώστε ότι οι υπηρεσίες αρέσουν Νομισματική βάση και το Circle αποθηκεύει και ελέγχει τα κλειδιά των χρηστών, οπότε επιλέξτε ένα εναλλακτικό πορτοφόλι για να διατηρήσετε το απόρρητο.
 2. Ένα άλλο βήμα προς την κατεύθυνση του απορρήτου είναι η χρήση μιας ασφαλούς σύνδεσης όταν χειρίζεστε το BTC. Τι εννοούμε; Κάθε φορά που επεξεργάζεστε δεδομένα blockchain από το πορτοφόλι σας, ο διακομιστής εντοπίζει τη διεύθυνση IP σας και τη συνδέει με μια αντίστοιχη διεύθυνση. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το απόρρητό σας, χρησιμοποιήστε τέτοια πορτοφόλια όπως το Bitcoin Core ή το Armory – κατεβάζουν ολόκληρο το blockchain και το αποθηκεύουν στη συσκευή σας. Τέτοια πορτοφόλια κρύβουν τη διεύθυνση IP σας και προστατεύουν την ταυτότητά σας. Ωστόσο, ένα επιτραπέζιο πορτοφόλι όπως αυτό απαιτεί τουλάχιστον 200 Gb χώρου στον υπολογιστή σας και η ποσότητα του απαιτούμενου χώρου αυξάνεται συνεχώς.
 3. Για κάθε συναλλαγή, τα πορτοφόλια Bitcoin δημιουργούν μια νέα διεύθυνση. Δεδομένου ότι όλες οι λειτουργίες BTC είναι δημόσιες, η επαναχρησιμοποίηση μιας και της ίδιας διεύθυνσης καθιστά το πορτοφόλι σας πιο ευάλωτο καθώς οι συναλλαγές συνδέονται με μία ταυτότητα.
 4. Χρησιμοποιήστε πορτοφόλια Bitcoin σύμφωνα με τα ποσά που χειρίζονται. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχετε διαφορετικές διευθύνσεις BTC για διαφορετικά χρηματικά ποσά. Ας υποθέσουμε ότι το υλικό ή ένα χαρτί πορτοφόλι μπορεί να διατηρήσει τις εξοικονομήσεις σας, ενώ τα κινητά και τα διαδικτυακά πορτοφόλια θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για συναλλαγές ή δαπάνες.
 5. Μην ξεχνάτε τα αντίγραφα ασφαλείας. Δημιουργήστε εφεδρικά αντίγραφα του πορτοφολιού σας και φυλάξτε τα σε διάφορες τοποθεσίες. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να επαναφέρετε τα χρήματά σας σε κάθε περίπτωση. Για καλύτερη προστασία των πορτοφολιών χαρτιού, μπορείτε να τα πλαστικοποιήσετε.

Συμπέρασμα

Η αγορά προσφέρει ένα τεράστιο ποσό πορτοφολιών Bitcoin – online, επιτραπέζιο και υλισμικό. Τι να χρησιμοποιήσετε; Όλα ταιριάζουν στις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας. Δεν υπάρχει πρωταθλητής σε αυτήν τη λίστα γιατί κάθε λύση έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να προτιμάτε δοκιμασμένες και δοκιμασμένες λύσεις. Μην εμπιστεύεστε τα πολύτιμα Bitcoin σας σε ορισμένους άγνωστους ιστότοπους και εφαρμογές, ακόμα κι αν προσπαθούν να σας δελεάσουν με μηδενικές ή χαμηλές χρεώσεις συναλλαγής.