8 δημοφιλή πορτοφόλια Monero 2019

Λίγο μετά την κυκλοφορία του, το Monero έγινε γρήγορα ένα δημοφιλές κρυπτογράφηση – ο αριθμός των κατόχων XMR αυξήθηκε σημαντικά. Η κοινότητα κρυπτογράφησης έχει αναγνωρίσει την αξία της: Το Monero είναι ιδανικό για ανώνυμες συναλλαγές, προσφέρει γρήγορη ταχύτητα χωρίς υψηλές χρεώσεις. Εάν ονειρεύεστε να είστε ο επόμενος κάτοχος κρυπτογράφησης για να αποκομίσετε οφέλη από αυτό το κρυπτογράφηση, σκεφτείτε να βρείτε ένα αξιόπιστο πορτοφόλι XMR. Η επιλογή του πρώτου πορτοφολιού που βλέπετε είναι ένα μεγάλο λάθος. Συνολικά, είμαστε όλοι απαιτητικοί πελάτες όσον αφορά την επιλογή μιας πραγματικής τράπεζας και η ίδια προσέγγιση θα πρέπει να εφαρμόζεται όταν αναζητάτε τον θεματοφύλακα για τα πλούτη σας σε κρυπτογράφηση.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε τα πορτοφόλια XMR που αξίζουν την προσοχή σας και θα μάθουμε να επιλέγουμε έναν αξιοπρεπή κρυπτοφύλακα.

Πώς να επιλέξετε ένα κατάλληλο πορτοφόλι XMR?

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν τόσα πολλά πορτοφόλια Monero – μόνο λίγα έργα με αυτό το νόμισμα. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να βρεθεί μια λάθος λύση. Φυσικά, μια ιδανική πλατφόρμα είναι αυτή που ταιριάζει στις προσωπικές σας ανάγκες. Ωστόσο, μερικές σημαντικές απαιτήσεις ισχύουν για όλα τα πορτοφόλια χωρίς εξαίρεση.

 • Υποστήριξη XMR. Υπάρχουν πολλές προσβάσιμες πλατφόρμες που λειτουργούν με το Monero, οπότε πριν αποστείλετε το XMR στο πορτοφόλι σας, βεβαιωθείτε ότι ήταν πραγματικά σχεδιασμένο για να κρατάει και να επεξεργάζεται το XMR.
 • Εύκολη πλοήγηση. Η γνώση του τρόπου χρήσης ενός πορτοφολιού είναι ζωτικής σημασίας και θα πρέπει να διαχειριστείτε σωστά το μενού για να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τα νομίσματά σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο περιβάλλον εργασίας χρήστη, τις διαθέσιμες λειτουργίες και τη συνολική εμπειρία χρήστη. Ορισμένες λύσεις απλά δεν γίνονται για αρχάριους.
 • Ασφάλεια. Η προστασία είναι μια επιτακτική δυνατότητα για πελάτες XMR. Εάν αυτό είναι κρίσιμο και για εσάς, βεβαιωθείτε ότι ένα πορτοφόλι διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ασφαλείας, όπως επαλήθευση και κρυπτογράφηση 2F.
 • Προστασία από εισβολή. Κάντε αυτές τις ερωτήσεις: θα προστατευτεί το XMR σας από εισβολή και απάτες; Κρατάτε τα ιδιωτικά κλειδιά ή μπορεί να τα επιβλέπει κάποιος άλλος; Τι είδους κρυπτογράφηση χρησιμοποιείται για την προστασία των προσωπικών σας στοιχείων; Τι γίνεται με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας?
 • Υποστήριξη πελατών. Βεβαιωθείτε ότι τα χρήματά σας κρυπτογραφούνται υπό την προστασία επαγγελματιών. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να λάβετε βοήθεια από τον προμηθευτή του πορτοφολιού σε περίπτωση ξαφνικών προβλημάτων.
 • Σταθερή ανάπτυξη. Είναι η λύση που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε παραβλέπεται, ή διατηρείται από μια ομάδα εξειδικευμένων προγραμματιστών που εργάζονται σκληρά για τη βελτίωσή της?
 • Θετική ανταπόκριση. Τώρα, διαβάστε κριτικές από άλλους κατόχους XMR που έχουν αποθηκεύσει στοιχεία στο πορτοφόλι. Αυτό θα σας δώσει μια καλύτερη κατανόηση του επιπέδου προστασίας, αν υποστηρίζει τους πελάτες και αξίζει να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση.

Τώρα που γνωρίζετε τα παξιμάδια και τα μπουλόνια των πορτοφολιών Monero, ας προχωρήσουμε στην αναθεώρηση των πιο αξιόλογων λύσεων.

1. Επίσημο γραφικό περιβάλλον γραφείου Monero

Εάν αναζητάτε μια οικονομικά υγιή παραλλαγή για νομίσματα XMR, εξετάστε το επίσημο πορτοφόλι XMR για επιτραπέζιους υπολογιστές από τον επίσημο ιστότοπο του Monero. Μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστή με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Είναι φτιαγμένο για να διευκολύνει τη διαχείριση των χρημάτων του Monero και να μεταφέρει νομίσματα χωρίς εμπόδια.

πορτοφόλι getmoneroΕικόνα από getmonero.org

Αυτό το soft είναι μια επιλογή πλήρους κόμβου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε λήψη και συγχρονισμό ολόκληρου του blockchain. Όχι μόνο θα χρειαστούν μερικές ώρες, αλλά θα απαιτήσει επίσης πολύ χώρο στο σκληρό δίσκο και υπολογιστική ισχύ. Εάν αυτό δεν είναι αποδεκτό, επιλέξτε ένα διαφορετικό πορτοφόλι.

Αλλά αν δεν σας πειράζει τέτοια θύματα, θα πρέπει να σας αρέσει η λύση. Μόλις όλα κατεβάσουν και συγχρονιστούν, το πορτοφόλι είναι πραγματικά απλό στη χρήση, ωστόσο, είναι καλύτερο για άτομα που έχουν κάποια προηγούμενη εμπειρία κρυπτογράφησης.

Τα βασικά στοιχεία για την αποστολή και τη λήψη κρυπτογράφησης είναι πολύ απλά και θα ανακαλύψετε ότι η πρόσβαση στον πλούτο σας XMR είναι γρήγορη και ασφαλής. Δεν είναι κατανοητό πορτοφόλι, έτσι οι αρχάριοι μπορεί να θεωρήσουν ένα πορτοφόλι που δεν είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθεί.

2. Monerujo

Αυτό το πορτοφόλι δημιουργήθηκε ως μια εφαρμογή για κινητά Android ανοιχτού κώδικα για αποθήκευση και μεταφορά XMR. Δεδομένου ότι ο κώδικας είναι ανοιχτός, έχει αναλυθεί σωστά από ανεξάρτητους υπεύθυνους δοκιμών από την κοινότητα του Monero και επιβεβαιώθηκε ότι είναι απαλλαγμένος από κακόβουλο κώδικα.

Το Monerujo έχει γίνει mainstream στην κοινότητα του Monero και η εφαρμογή διαθέτει 4,2 αστέρια στο Google Play, με πάνω από 300 θετικά σχόλια. Ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται σταδιακά και οι προγραμματιστές εργάζονται συνεχώς για βελτίωση.

MonerujoΕικόνα από το Monerujo

Το Monerujo συνεχίζει να λειτουργεί ως μια ελαφριά λύση, δίνοντάς σας την εναλλακτική λύση για τη διαχείριση του δικού σας κόμβου ή τη χρήση κόμβων που συγχρονίζουν την περιοχή πελατών με το blockchain του Monero. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή είναι ελαφριά – απαιτεί μερικά megabyte στην κινητή συσκευή του χρήστη.

Επίσης, για μια ελαφριά εφαρμογή, το Moneroujo είναι γεμάτο με λειτουργίες και λειτουργίες. Σας επιτρέπει να εισαγάγετε ή να δημιουργήσετε πολλές διευθύνσεις, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε τις καταθέσεις XMR μεταξύ πολλών δευτερευόντων λογαριασμών σε μία εφαρμογή. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν χρησιμοποιείτε πολλά πορτοφόλια για διαφορετικούς σκοπούς – ένα για παρατεταμένη κατοχή και ένα άλλο για συναλλαγές και αγορές.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εγγενές εργαλείο ανάγνωσης κώδικα QR – διευκολύνει την εργασία και εξαλείφει την ανάγκη πληκτρολόγησης μεγάλων διευθύνσεων Monero.

Ένα άλλο βολικό στοιχείο είναι η υπηρεσία XMR.to στην εφαρμογή: επιτρέπει στους πελάτες να στέλνουν XMR σε μια διεύθυνση BTC, όπου μετατρέπεται αυτόματα σε Bitcoin. Ολόκληρη η διαδικασία εκτελείται στο παρασκήνιο, επομένως είναι χωρίς προβλήματα και πολύ βολικό όταν θέλετε να πραγματοποιείτε διαδικτυακές αγορές ενώ παραμένετε ανώνυμοι. Προειδοποίηση: δεν υπάρχει έκδοση του Monerujo iOS.

3. MyMonero

Το MyMonero παρουσιάζει μια απλή προσέγγιση στο χώρο αποθήκευσης XMR. Είναι ένα πορτοφόλι ιστού που μπορεί να ανοίξει από οποιοδήποτε κοινό πρόγραμμα περιήγησης. Διευθύνεται από τους ίδιους βασικούς προγραμματιστές του Monero που δούλεψαν στο Monero Ledger και εξασφαλίζει απόλυτη ασφάλεια των φιλοξενούμενων λογαριασμών XMR.

Επομένως, εάν χρειάζεστε μια εναλλακτική λύση χωρίς προβλήματα για τη διατήρηση του Monero χωρίς να εκτελείτε έναν πλήρη κόμβο, θα πρέπει σίγουρα να σας αρέσει το μενού MyMonero που βασίζεται στον ιστό. Μπορείτε να καταχωρίσετε έναν λογαριασμό σε μια στιγμή, αλλά μην ξεχάσετε να θυμηθείτε ή μάλλον να γράψετε το κλειδί σύνδεσης 13 λέξεων. Δεν τοποθετείται ποτέ στους διακομιστές του Monero, οπότε αν χαθεί, δεν θα έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Πορτοφόλι MyMoneroΕικόνα από το MyMonero

Ενώ αυτό το πορτοφόλι ιστού είναι μια γρήγορη και χρήσιμη επιλογή, μπορεί ακόμα να εκθέσει τις κρυπτογραφικές σας εκμεταλλεύσεις σε μερικούς κινδύνους. Το MyMonero προειδοποιεί ακόμη και τους χρήστες για αυτό κατά τη δημιουργία του πορτοφολιού και συνιστά να μην χρησιμοποιείτε το Monero σε μεγάλες ποσότητες στο διαδίκτυο.

Επομένως, εάν δεν έχετε πολύ Monero και δεν χρειάζεστε παρατεταμένο χώρο αποθήκευσης, αυτό είναι για εσάς. Διαφορετικά, δοκιμάστε υλικό ή αντίστοιχο χαρτί.

4. Γκουάρντα

Ένας από τους πιο ευπροσάρμοστους θεματοφύλακες κρυπτογράφησης, το Guarda υποστηρίζει διάφορα νομίσματα και το Monero δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε αντίθεση με τις επιλογές της επιφάνειας εργασίας, είναι πολύ ελαφρύ και διαισθητικό. Η άνεση δεν περιορίζεται μόνο από αυτό – το Guarda είναι συμβατό με δύο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα για κινητά και λειτουργεί καλά και στις δύο περιπτώσεις.

Η Guarda δεν διατηρεί δεδομένα πελατών ή ιδιωτικούς κωδικούς. Το προσωπικό κλειδί παραμένει στην ασφαλή μνήμη του gadget και σβήνει όταν διακόψετε τη συνεδρία. Το Guarda σας επιτρέπει να μεταφέρετε τα πλεονεκτήματά σας ξεκινώντας με ένα νόμισμα και μετά στο επόμενο εύκολα, χωρίς διαδικασίες και όρια KYC που περιπλέκουν τις διαδικασίες επαλήθευσης.

5. Πορτοφόλι Edge

Εάν αναζητάτε ένα καλό πορτοφόλι XMR για άμεσες συναλλαγές, αναζητήστε το πορτοφόλι Edge. Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018, το Edge επιτρέπει στους πελάτες να συνεργάζονται με διάφορα στοιχεία κρυπτογράφησης, όπως XMR, BCH, ETH, BTC και μερικά διακριτικά ERC-20.

Το Edge είναι διαθέσιμο για διαφορετικές πλατφόρμες για κινητά, αλλά είναι κρίμα που δεν υπάρχει σουίτα Windows. Σε κάθε περίπτωση, η λήψη είναι εντελώς δωρεάν. Μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες του Edge είναι το τέλειο και φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας. Ακόμα κι αν είστε κρυπτός ανδρείκελος, δεν θα σας φανεί δύσκολο να διαχειριστείτε πλούτους XMR μέσω του Edge.

Πορτοφόλι EdgeΕικόνα από το Edge Wallet

Πολλά εργαλεία ασφαλείας θα εγγυηθούν τα περιουσιακά σας στοιχεία να παραμένουν ανέγγιχτα από τους χάκερ. Χρησιμοποιώντας επιβεβαίωση δύο παραγόντων (2FA), θα πρέπει να πληκτρολογείτε έναν μοναδικό κωδικό που αποστέλλεται στο κινητό σας κάθε φορά για εξουσιοδότηση. Δεν αποστέλλονται μόνο οι προσωπικοί σας κωδικοί για αποθήκευση στο gadget, αλλά και η ομάδα Edge δεν μπορεί να αποκαλύψει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Edge είναι ότι μπορείτε να ανταλλάσσετε κρυπτογραφικά στοιχεία απευθείας στο πορτοφόλι Edge. Σε συνεργασία με την Glidera (ένας από τους συνεργάτες του Kraken), η Edge χρεώνει προμήθεια 1% για αυτήν την υπηρεσία.

Σπάνια ένας χρήστης απογοητεύεται στο Edge μόλις εγγραφεί και αρχίσει να το χρησιμοποιεί – αυτή είναι μια δοκιμασμένη πλατφόρμα. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα και για κινητά τηλέφωνα, ειδικά για κατόχους τηλεφώνων iOS, επειδή το Monerujo δεν είναι επιλογή για αυτούς.

κάρτα

6. Trezor (μόνο μοντέλο T)

Μέχρι πρόσφατα, Τρέζορ δεν υποστήριξε το Monero: Το Model One δεν λειτουργεί με το XMR. Ωστόσο, το νέο μοντέλο T υποστηρίζει μια μεγαλύτερη ποικιλία νομισμάτων, γι ‘αυτό πρέπει να αναφερθεί.

Ένας από τους παλαιότερους θεματοφύλακες κρυπτογράφησης, το Trezor κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2014 ως το πρώτο πορτοφόλι καρτών BTC. Παρέχει διάφορους τύπους ψυχρής αποθήκευσης και διαθέτει πολλά προνόμια από ένα ζεστό πορτοφόλι.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πορτοφολιού Trezor είναι ο σχεδιασμός του. Είναι ένα μικρό gadget με μήκος περίπου 5-7 ίντσες συνδεδεμένο μέσω καλωδίου USB. Μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε υπολογιστές με κακόβουλο λογισμικό.

Η διαχείριση του μενού του γίνεται μέσω του Google Chrome ή του Trezor Bridge – δεν είναι πολύ περίπλοκο στην πλοήγηση, οπότε ακόμη και οι νέοι χρήστες θα κατανοήσουν σταδιακά τους κανόνες του παιχνιδιού. Το πορτοφόλι Trezor έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται άψογα με το gadget Trezor, βοηθώντας τους πελάτες να ελέγχουν τα νομίσματά τους, να αρχίζουν τις ανταλλαγές και να ελέγχουν το υπόλοιπο.

Το Trezor επιτρέπει την προσθήκη απεριόριστου αριθμού δημόσιων διευθύνσεων όπως απαιτείται για τη διαχείριση πολλών πληρωμών. Οι φράσεις πρόσβασης επιτρέπουν την προστασία του πλούτου σας XMR. Αυτό ενισχύει την αποτελεσματικότητα του κλειδιού σπόρου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταγράψετε ή να θυμηθείτε τη φράση πρόσβασης, επειδή εάν το χάσετε, τα χρήματα χάνουν επίσης ανεπανόρθωτα.

Σε γενικές γραμμές, το Trezor UI είναι αρκετά διαισθητικό για πλοήγηση, ωστόσο, παρέχει ορισμένα σημαντικά πρόσθετα στοιχεία για την ασφάλεια που δεν διαθέτουν άλλα διαφορετικά πορτοφόλια. Πριν από την αποστολή του XMR, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με το σύστημα Trezor και πώς λειτουργεί για να αποφύγετε λάθη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια κρυπτογράφησης.

Το Trezor είναι μία από τις ασφαλέστερες επιλογές μέχρι στιγμής. Δεν είναι δυνατή η παραβίαση ενός θεματοφύλακα εκτός σύνδεσης χωρίς πρόσβαση στο gadget. Υπάρχει συνήθως ένας συμβιβασμός μεταξύ ασφάλειας και άνεσης, αλλά η Trezor προσφέρει και τα δύο! Για να διατηρήσετε τα νομίσματα ασφαλή και αποσυνδεδεμένα, βασικά απλά πρέπει να τα μεταφέρετε στη συσκευή σας και να τα κρύψετε.

7. Πορτοφόλι χαρτιού Monero: Παλαιό αλλά χρυσό

Ενώ οι άνθρωποι γενικά δεν θεωρούν τα πορτοφόλια χαρτιού ως πορτοφόλια – όπως έκαναν πριν από μερικά χρόνια – ένα πορτοφόλι χαρτιού εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ασφαλή αποθήκευση του Monero σας για πολύ. Στη διεύθυνση Monero υπάρχει μια γεννήτρια χαρτοφυλακίου Monero και επειδή διατηρείτε τα χρήματα κρυπτογράφησης εκτός σύνδεσης, τα κλειδιά σας δεν αποκαλύπτονται ποτέ.

Το πορτοφόλι χαρτιού Monero θα σας παρέχει δύο κωδικούς QR και δύο πλήκτρα (το ιδιωτικό και ανοιχτό κλειδί που μπορεί να αποκαλυφθεί ότι έχει σταλεί το Monero στο πορτοφόλι σας).

Δεδομένου ότι δεν μπορεί να παραβιαστεί ή να κλαπεί (καλά, αν το φροντίσετε), ένα πορτοφόλι XMR χαρτιού είναι η ασφαλέστερη λύση μέχρι στιγμής. Ωστόσο, χρειάζεται λίγο χρόνο και πρακτική για να καταλάβουμε πώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

8. Καθολικό Nano S

Αυτή η λύση έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα πορτοφόλια κρυπτογράφησης. Η συσκευή ευνοείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών για τη δυνατότητα αποθήκευσης των κρυπτονομισμάτων τους με ασφάλεια για οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Άλλα πλεονεκτήματα είναι το μικρό μέγεθος και το ελαφρύ: το πορτοφόλι μπορεί να ληφθεί οπουδήποτε μαζί σας. Είναι πιο ακριβό από πολλά πορτοφόλια επιτραπέζιων υπολογιστών, αλλά πληρώνετε μία φορά για να έχετε απόλυτη ασφάλεια. Με τα διαδικτυακά πορτοφόλια, πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για τέλη και προμήθειες. Καθολικό Nano S δημιουργήθηκε για την αποθήκευση πολλών ειδών ψηφιακών νομισμάτων, οπότε είναι κατάλληλο αν πρόκειται να αποθηκεύσετε το Monero μαζί με άλλα κρυπτονομίσματα.

Καθολικό Nano SΕικόνα από 123rf

Άλλα πλεονεκτήματα του Ledger Nano S περιλαμβάνουν:

 • Μια βολική οθόνη. Το πιο δελεαστικό στοιχείο του Ledger Nano S είναι η μικρή διακριτική οθόνη OLED. Η οθόνη εξασφαλίζει μέγιστη αντίθεση και ορατότητα. Δείχνει τις λεπτομέρειες των συναλλαγών που πραγματοποιεί ο χρήστης. Επίσης χρησιμεύει για την επιβεβαίωση λειτουργιών με κρυπτογράφηση.
 • Πολλαπλά νομίσματα. Η αυξανόμενη δημοτικότητα των κυριότερων κρυπτονομισμάτων έχει συμβάλει στην υψηλότερη αξία άλλων altcoins. Υπάρχουν πάνω από 1.300 κρυπτονομίσματα που ανταλλάσσονται σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, οι λάτρεις της κρυπτογράφησης θέλουν να αγοράσουν ένα πορτοφόλι που προσφέρει υποστήριξη για διαφορετικά στοιχεία κρυπτογράφησης. Το Nano S είναι ακριβώς αυτό που προσφέρει υποστήριξη για περίπου 30 κρυπτονομίσματα. Αυτό διευκολύνει τους πελάτες να ανταλλάσσουν και να αγοράζουν νέα ψηφιακά νομίσματα. Ο κατασκευαστής αυτού του πορτοφολιού εξοπλισμού σχεδιάζει επίσης να συμπεριλάβει υποστήριξη για σπάνια altcoins στο δρόμο.
 • Συμβατότητα. Η συσκευή λειτουργεί εξίσου καλά με διαφορετικά εκτεταμένα λειτουργικά συστήματα ανεξάρτητα από το τι χρησιμοποιείτε – έναν φορητό υπολογιστή ή έναν σταθερό υπολογιστή.
 • Εξαιρετικά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Η ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης παραμένει το μεγαλύτερο ζήτημα, ειδικά όταν πρόκειται για πορτοφόλια κρυπτογράφησης. Κανένας από τους θεματοφύλακες κρυπτογράφησης δεν υπερασπίζεται κανέναν υπάρχοντα νόμο. Καθολικό Nano S είναι ένα πορτοφόλι πρώτης κατηγορίας με εξαιρετικές λειτουργίες ασφαλείας. Δεδομένου ότι είναι ένα πορτοφόλι εκτός σύνδεσης, είναι πολύ πιο ασφαλές από τα αντίστοιχα. Αξιοποιεί την επαλήθευση σε 2 βήματα, που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στον θεματοφύλακα XMR εκτός από τον κάτοχό του. Επίσης, τα προσωπικά στοιχεία όλων των χρηστών για τον πελάτη αποθηκεύονται σε ασφαλές μέρος χάρη στα ιδιωτικά κλειδιά.
 • Επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης. Εάν συνηθίζατε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των χρημάτων σας τακτικά, αυτή η συσκευή θα διευκολύνει την εργασία σας. Δημιουργεί δεσμευμένα αντίγραφα και τα αποθηκεύει σε ξεχωριστή λίστα ανάκτησης – τα εφεδρικά αντίγραφα είναι πολύ εύκολο να ενεργοποιήσετε και να επαναφέρετε τα χρήματά σας.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ασφαλές πορτοφόλι Ledger χρησιμοποιώντας αυτόν τον σύνδεσμο παραπομπής.

Τύποι πορτοφολιών Monero

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το XMR με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους – κάθε είδος πορτοφολιού έχει τα δικά του οφέλη, ιδιαιτερότητες και μειονεκτήματα.

Πορτοφόλια υλικού

Σήμερα, αυτή είναι η πιο ασφαλής παραλλαγή που μπορείτε να ανακαλύψετε. Ένα πορτοφόλι υλικού είναι ένα gadget στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε το ψηφιακό νόμισμα που παραμένει αποσυνδεδεμένο από το δίκτυο, προστατεύοντάς το από τους χάκερ και τα κακόβουλα προγράμματα. Φοβάται να χάσει ή να βλάψει το πορτοφόλι του υλικού σας; Η συντριπτική πλειονότητα τέτοιων συσκευών επιτρέπει στον πελάτη να επαναφέρει τα χρήματά του σε τέτοιες περιπτώσεις. Το κύριο μειονέκτημα ενός τέτοιου πορτοφολιού είναι ότι χρειάζεστε τη φυσική του παρουσία για να ασχοληθείτε με τα περιουσιακά σας στοιχεία. Επίσης, μια τέτοια συσκευή κοστίζει περίπου 99 $ και υψηλότερα.

Διαδικτυακά Πορτοφόλια

Τα διαδικτυακά πορτοφόλια είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή ιδιοκτητών κρυπτονομισμάτων: είναι δωρεάν και πολύ απλά στη χρήση, δεν χρειάζονται χώρο στον υπολογιστή του πελάτη, και ορισμένοι προσφέρουν ακόμη και υποστήριξη σε πολλά νομίσματα. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα διαδικτυακό πορτοφόλι από οποιοδήποτε μέρος όπου έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, τα διαδικτυακά πορτοφόλια δεν είναι η πιο ασφαλής επιλογή – γίνονται συχνά στόχοι των χάκερ και κανένας ιστότοπος δεν μπορεί να σας εγγυηθεί 100% προστασία από επιθέσεις.

Πορτοφόλια επιφάνειας εργασίας

Αυτά τα πορτοφόλια είναι σχεδόν τα ίδια με τα διαδικτυακά πορτοφόλια με μία διαφορά: είναι εγκατεστημένα ακριβώς στη συσκευή του χρήστη και μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από άτομα με γνώσεις τεχνολογίας. Αυτό είναι το κύριο είδος πορτοφολιού που παρουσιάστηκε πριν από όλα τα άλλα. Τα επιτραπέζια πορτοφόλια δεν είναι ευρέως διαδεδομένα σήμερα, καθώς απαιτούν πολύ χώρο στον υπολογιστή του πελάτη: ένα ανεκμετάλλευτο blockchain μπορεί να ζυγίζει εκατοντάδες gigabyte.

Υπάρχουν επίσης κινητά πορτοφόλια: καταλαμβάνουν χώρο στα smartphone των χρηστών, αλλά όχι τόσο πολύ (έως 100 Mb ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείται). Αυτή είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τους εμπόρους που προτιμούν τη διαχείριση του πλούτου τους σε κρυπτογράφηση. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των εφαρμογών είναι διαισθητική και απλή. Ωστόσο, δεν είναι η ασφαλέστερη λύση, οπότε μην αποθηκεύετε μεγάλα ποσά XMR χρησιμοποιώντας κινητό πορτοφόλι κρυπτογράφησης – υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χακαριστείτε ή να χάσετε το τηλέφωνό σας.

Πορτοφόλια χαρτιού

Αυτά είναι απλά κομμάτια χαρτιού στα οποία έχετε εκτυπώσει ιδιωτικά κλειδιά. Αυτό το είδος πορτοφολιού χρησιμοποιείται τακτικά μαζί με χρηματοκιβώτια τραπεζών όπου χρηματοοικονομικοί ειδικοί αποθηκεύουν πολύτιμα χαρτιά. Ακούγεται ανόητο; Μην βιαστείτε να κρίνετε – τα δίδυμα Winklevoss συνήθιζαν να διατηρούν τα ιδιωτικά τους κλειδιά σε ασφαλείς τραπεζικές καταθέσεις. Ήταν μια έξυπνη απόφαση, έτσι δεν ήταν?

κάρτα

Συμπέρασμα

Τώρα που έχουμε συζητήσει ποιες λύσεις αξίζουν να λάβετε υπόψη σας, ήρθε η ώρα να εγγραφείτε και να εισαγάγετε τα στοιχεία κρυπτογράφησης. Το ποσό των διαθέσιμων πορτοφολιών Monero δεν είναι μεγάλο, αλλά μπορείτε ακόμα να βρείτε την τέλεια προσαρμογή για τον προϋπολογισμό κρυπτογράφησης. Με αυτόν τον οδηγό, σίγουρα θα κάνετε τη σωστή επιλογή.

Θα συμμετάσχετε σε ενεργές συναλλαγές; Τα διαδικτυακά και κινητά πορτοφόλια ταιριάζουν καλύτερα σε αυτό: θα έχετε άμεση πρόσβαση σε πλατφόρμες συναλλαγών και γρήγορες συναλλαγές.

Θέλετε μια πολύ αξιόπιστη λύση για μακροχρόνια αποθήκευση; Επιλέξτε το πορτοφόλι υλικού και χαρτιού, ειδικά όταν πρόκειται για τεράστιες ποσότητες Monero.

Όσον αφορά την ασφάλεια του χώρου αποθήκευσης, δεν μπορείτε να βασίζεστε μόνο στο πορτοφόλι. Ανεξάρτητα από τη λύση που θα επιλέξετε, θα είστε πάντα υπεύθυνοι για την ασφάλεια των ιδιωτικών κλειδιών. Γι ‘αυτό βεβαιωθείτε ότι είναι αποθηκευμένο σε ασφαλές μέρος στο οποίο κανείς άλλος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση.