8 δημοφιλή πορτοφόλια Ethereum το 2019

Το Ethereum είναι το δεύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με ανώτατο όριο αγοράς (12,8 δις $). Ταιριάζει στα τακούνια του Ripple και έχει αρκετές δυνατότητες να ξεπεράσει το Bitcoin. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μέσα πληρωμών κρυπτογράφησης (ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών είναι 2,7 δις $ σε ETH). Εάν έχετε Ethereum, θα πρέπει να διατηρείτε τα στοιχεία σας ασφαλή και υγιή. Ψάχνετε για το καλύτερο πορτοφόλι Ethereum; Αυτές οι κριτικές θα σας καθοδηγήσουν για να βρείτε μια αξιόλογη λύση.

Πώς να επιλέξετε το πιο ασφαλές πορτοφόλι Ethereum?

Οι χάκερ δεν κοιμούνται ποτέ και εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους κλοπής χρημάτων: έχουν πολλά κόλπα στις τσέπες τους για να εξαφανίσουν το ψηφιακό σας νόμισμα. Εάν δεν θέλετε να γίνετε θύμα τους, θα πρέπει να βρείτε ένα πραγματικά αξιόπιστο πορτοφόλι. Οι κύριες πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι:

 1. Ένα ιδιωτικό κλειδί είναι απόλυτο must. Έχοντας ένα ιδιωτικό κλειδί, είστε σίγουροι ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να δει ή να ξοδέψει τα χρήματά σας. Τόσο τα πορτοφόλια στον κυβερνοχώρο όσο και το υλικό παρέχουν στους χρήστες ψηφιακά κλειδιά, αλλά αν δεν υπάρχει – δεν τολμούν καν να εμπιστευτούν τα χρήματά σας.

 2. ο ομάδα προγραμματιστών πρέπει να είναι πεπειραμένος και με υψηλά προσόντα. Δεδομένου ότι η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι ένα πολύ περίπλοκο, λεπτό πράγμα, θέλετε να το χειριστείτε από τους πιο έμπειρους ειδικούς. Βεβαιωθείτε ότι το πορτοφόλι ETH δημιουργήθηκε και συντηρείται από πραγματικούς επαγγελματίες.

 3. Αντιγράφων ασφαλείας η δυνατότητα είναι επίσης κρίσιμη. Τι γίνεται αν ξεχάσετε πού αποθηκεύετε τα ιδιωτικά κλειδιά ή ο διακομιστής δέχεται επίθεση; Ένας καλός προγραμματιστής πορτοφολιών φροντίζει τα δεδομένα και δημιουργεί αντίγραφα για να τα επαναφέρει σε περίπτωση απώλειας.

 4. Ασφάλεια είναι η ραχοκοκαλιά οποιουδήποτε ψηφιακού πορτοφολιού. Πώς ξέρετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τον πάροχο; Θα πρέπει να διαθέτει ιδιωτικά κλειδιά, έλεγχο ταυτότητας δύο βημάτων και πιστοποιητικό SSL για τον επίσημο ιστότοπο. Διαβάστε κριτικές πελατών για να δείτε αν οι λογαριασμοί χρηστών έχουν παραβιαστεί ή αν έχουν παραβιαστεί τα δεδομένα των χρηστών.

 5. Συμβατότητα είναι επίσης σημαντικό, καθώς οι περισσότεροι από εμάς είναι πιθανό να χρησιμοποιούν πολλές συσκευές για τη διαχείριση των πορτοφολιών Ethereum. Στην ιδανική περίπτωση, ένας λογαριασμός αποθήκευσης θα πρέπει να υπάρχει τόσο ως λύση επιτραπέζιου υπολογιστή όσο και ως εφαρμογή για κινητά. Με αυτόν τον τρόπο, τα ψηφιακά σας χρήματα παραμένουν πάντα στα χέρια σας.

 6. Απλότητα χρήσης είναι το τελευταίο αλλά όχι το λιγότερο σημαντικό σημείο, ειδικά για αρχάριους. Ανοίξτε τη διεπαφή, εκτελέστε το πρόγραμμα για να καταλάβετε εάν θα καταφέρετε να πλοηγηθείτε στα εργαλεία.

Ακόμα, θέλετε καθοδήγηση; Διαβάστε αυτές τις αναλυτικές κριτικές: θα παρατηρήσουμε τις πιο εξαιρετικές λύσεις που διατίθενται για αρχάριους και ειδικούς σε κρυπτογράφηση.

Τα καλύτερα πορτοφόλια Ethereum το 2019

Τα παρακάτω πορτοφόλια ETH συνιστώνται ιδιαίτερα για τους κατόχους κρυπτογράφησης που θέλουν να διατηρήσουν τα χρήματά τους ασφαλή και να απολαύσουν τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων χωρίς προβλήματα.

1. MyEtherWallet: Το καλύτερο πορτοφόλι ERC20 του είδους του

Το MyEtherWallet μπορεί πραγματικά να ονομαστεί ένας από τους ηγέτες: οι χρήστες αποθηκεύουν τα ιδιωτικά κλειδιά Ether στους υπολογιστές και τις συσκευές τους αντί για διακομιστές, γεγονός που εγγυάται υψηλότερο βαθμό ασφάλειας από τις εναλλακτικές λύσεις. Εκτός αυτού, με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των στοιχείων όσο συχνά χρειάζεται.

Η διεπαφή χρήστη του MyEtherWallet είναι διαισθητικήΕικόνα από το MyEtherWallet

Η λύση είναι διαθέσιμη στην έκδοση ιστού και ως επέκταση Chrome, οπότε αν είστε χρήστης επιτραπέζιου υπολογιστή, αυτό θα είναι αρκετό. Δεν απαιτείται προσωπική πληροφορία και εγγραφή για τη δημιουργία λογαριασμού.

Το MyEtherWallet διευκολύνει τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων όπως ποτέ: μπορείτε να ανταλλάξετε γρήγορα μάρκες ERC-20 με BTC χωρίς να φύγετε από την πλατφόρμα. Για να το ολοκληρώσετε, επιτρέπει τη δημιουργία και εκτέλεση έξυπνων συμβάσεων και την ενσωμάτωση πορτοφολιών υλικού.

2. Trezor: Το καλύτερο πορτοφόλι ETH στην τσέπη σας

Αρχικά, αυτός ο θεματοφύλακας υλικού δημιουργήθηκε για αποθήκευση BTC, αλλά τώρα λειτουργεί επίσης με το ETH και συγχρονίζει δεδομένα με το περιβάλλον εργασίας χρήστη MyEtherWallet (μπορείτε να ελέγξετε την εξοικονόμηση Ether χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά εργαλεία ιστού). Μπορεί να αντικαταστήσει όλα τα πορτοφόλια ERC-20, καθώς μπορεί επίσης να αποθηκεύσει ETC, ZEC, LTC, BCH και ορισμένα άλλα κρυπτονομίσματα.

Τρέζορ διαθέτει ένα αξιόπιστο ηλεκτρονικό τσιπ που αρχίζει να λειτουργεί μόνο αφού συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής σας. Το φορητό gadget μοιάζει με συσκευή USB, είναι πολύ ελαφρύ και φιλικό προς το χρήστη για αρχάριους (συνδεδεμένο σε υπολογιστή μέσω θύρας USB).

Αυτό που κάνει το Trezor μία από τις πιο ασφαλείς λύσεις?

 1. Διαθέτει προηγμένα εργαλεία κρυπτογραφίας.
 2. Έλεγχος ταυτότητας σε 2 βήματα.
 3. Η τελική οθόνη επιτρέπει την προβολή λεπτομερειών συναλλαγής πριν την επιβεβαιώσετε (μειώνει τον κίνδυνο λαθών).

Το Trezor διατίθεται σε τρία χρώματα και κοστίζει 100 $.

3. MetaMask: Πρόσβαση στο dApps σε ένα jiffy

Το MetaMask είναι μια άλλη επέκταση προγράμματος περιήγησης για χρήστες Ether. Σας δίνει πρόσβαση στο Ethereum dApps. Οι χρήστες μπορούν να αφήσουν τα ιδιωτικά τους κλειδιά κρυπτογραφημένα στο δικό τους σύστημα – τα δεδομένα δεν διαρρέουν στο διαδίκτυο. Εκτός αυτού, δεν απαιτούνται προσωπικά διαπιστευτήρια για εγγραφή.

Παράθυρο MetaMask για επιβεβαίωση συναλλαγήςΕικόνα από MetaMask

Το MetaMask καθιστά διαθέσιμες τις λειτουργίες Ethereum για όλους και είναι διαισθητικός: ο σχεδιασμός έγινε μη εγκεφαλικός. Μπορείτε εύκολα να λειτουργήσετε είτε στο σύστημα Ether είτε σε ένα δοκιμαστικό δίκτυο. Το πορτοφόλι μπορεί να εγκατασταθεί ως επέκταση στα περισσότερα κοινά προγράμματα περιήγησης. Το μόνο μειονέκτημα είναι η απουσία έξυπνου εργαλείου διαχείρισης συμβάσεων.

4. Jaxx: Πορτοφόλι Ethereum για Android και iOS

Θέλετε να διαχειριστείτε περιουσιακά στοιχεία στον κυβερνοχώρο εν κινήσει; Δοκιμάστε ένα πορτοφόλι για κινητά από την Decentral (μια ομάδα προγραμματιστών από τον Καναδά) – έχουν κερδίσει τη φήμη ενός έξυπνου και αξιόπιστου προγραμματιστή. Η Jaxx αποθηκεύει 13 κρυπτογραφικά στοιχεία μαζί με το Ethereum και έχει μια πολύ κομψή, φιλική προς το χρήστη σχεδίαση με πολλαπλές δυνατότητες προστασίας.

Η εφαρμογή Jaxx για κινητά εμφανίζει πληροφορίες συναλλαγήςΕικόνα από τον Jaxx

Στο Jaxx, τα ιδιωτικά κλειδιά παραμένουν αποθηκευμένα στη συσκευή του χρήστη – ο κωδικός δεν πηγαίνει ποτέ στο διαδίκτυο. Εκτός αυτού, ένα τέτοιο χαρακτηριστικό όπως τα κλειδιά κλειδιών επιτρέπει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των χρημάτων σας όποτε το χρειάζεστε. Αν και θεωρείται το πιο ασφαλές πορτοφόλι Ether για smartphone, είναι επίσης συμβατό με υπολογιστές (όλα τα λειτουργικά συστήματα). Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει τη συσκευή Jaxx υλικού.

5. Ledger Nano S: Μια φθηνή εναλλακτική λύση πορτοφολιού υλικού

Καθολικό Nano S είναι λίγο λιγότερο δαπανηρό από το Trezor: κοστίζει 65 $ και έχει σχεδόν τα ίδια όργανα. Η συσκευή υποστηρίζει πάνω από χίλιους διάφορους διακριτικούς κρυπτογράφησης – είναι μια πρωτοποριακή λειτουργία. Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας κράτησης και διαχείρισης κρυπτογράφησης, αξιοποιεί μερικές επιπλέον προσαρμοσμένες εφαρμογές.

Λοιπόν, τι το καθιστά κορυφαία επιλογή για τους κατόχους κρυπτογράφησης; Το Ledger Nano μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά πλεονεκτήματα:

 • Έλεγχος ταυτότητας 2 βημάτων

 • έναν ασφαλή κωδικό PIN ·

 • κλειδιά σπόρου ανάκτησης για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

 • τα ιδιωτικά κλειδιά διατηρούνται εκτός σύνδεσης.

Η ασφάλεια είναι τόσο μελετημένη που δεν μπορείτε καν να συνδέσετε το gadget σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Το τέχνασμα είναι τέλειο από άποψη σκοπιμότητας. Αξιοποιείται σαν ένα συνηθισμένο USB – το συνδέετε στον υπολογιστή σας, εισάγετε το PIN και διαχειρίζεστε τα στοιχεία. Υπάρχει μια οθόνη OLED που εμφανίζει πληροφορίες συναλλαγής με ένα κουμπί δύο πατημάτων.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ασφαλές πορτοφόλι Ledger χρησιμοποιώντας αυτόν τον σύνδεσμο παραπομπής.

6. Atomic: Καλύτερο πορτοφόλι Ethereum για εξόρυξη

Ατομικό πορτοφόλιΕικόνα από το Atomic Wallet

Αν είστε εξακολουθεί να ασχολείται με την εξόρυξη ETH, χρειάζεστε μια βολική λύση. Το Atomic Wallet χρησιμεύει για την αποθήκευση, την αγορά και την ανταλλαγή διακριτικών ERC-20 με πλαστική κάρτα (υποστηρίζονται εκατοντάδες κρυπτονομίσματα). Έτσι, μπορείτε εύκολα να πουλήσετε ή να ανταλλάξετε τον φρεσκοκομμένο Ether – θα μεταβεί απευθείας στο πορτοφόλι.

Το πρόγραμμα διαθέτει μια ολοκληρωμένη διεπαφή: μπορείτε να εισαγάγετε τη διεύθυνση και ακόμη και να λάβετε το προσαρμοσμένο διακριτικό σας. Οι ιδιωτικοί κωδικοί αφήνονται κρυπτογραφημένοι στον υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε μόνο πρόσβαση στα χρήματά σας. Η λύση λειτουργεί με τη συντριπτική πλειονότητα των λειτουργικών συστημάτων υπολογιστών, καθώς και των φορητών συσκευών. Στο εγγύς μέλλον, η ομάδα Atomic θέλει να διαθέσει το ETH για ανταλλαγή στο ιδιόκτητο αποκεντρωμένο σύστημα ανταλλαγής κρυπτογράφησης χωρίς μεσάζοντες (Atomic Swaps).

7. Έξοδος: Μια ευέλικτη λύση

Γνωρίζατε ότι το Exodus είναι ο πρωτοπόρος του χώρου αποθήκευσης πολλαπλών κρυπτονομισμάτων; Δεν χρεώνει τέλη και έχει μια πολύ απλή, διαισθητική διεπαφή: όταν φτάσετε στην έκδοση για υπολογιστές, θα δείτε το γράφημα του χαρτοφυλακίου νομισμάτων σας. Το Exodus υποστηρίζει πάνω από 100 μάρκες και είναι η 1η λύση για επιτραπέζιους υπολογιστές που ενσωματώνει το ShapeShift για γρήγορες λειτουργίες κρυπτογράφησης. Σήμερα, ο αριθμός των συνεργατών ανταλλαγής είναι τεράστιος, γεγονός που καθιστά δυνατή τη ρευστότητα και τις ταχύτερες συναλλαγές. Εκτός αυτού, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν και να στέλνουν crypto από έξυπνα συμβόλαια.

Διεπαφή πορτοφολιού εξόδουΕικόνα από την έξοδο

Απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο για τη σύνδεση στο Exodus, αλλά χωρίς αμφιβολία: τα ιδιωτικά σας κλειδιά θα παραμείνουν μόνο στη συσκευή σας. Εξάλλου, η ασφάλεια των δεδομένων διασφαλίζεται χάρη στην ανάκτηση email και τα κλειδιά σπόρου για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Δεν απαιτούνται προσωπικά δεδομένα και η κοινοποίηση του email σας είναι απαραίτητη μόνο εάν θέλετε να λάβετε έναν εφεδρικό σύνδεσμο. Είναι απλώς μια από τις καλύτερες λύσεις πορτοφολιών ERC-20 από το απόρρητο.

8. Ομίχλη: Επίσημη επιλογή των κατόχων ETH

Αυτή είναι μια ευέλικτη επιλογή για όλα τα διακριτικά ERC-20. Μόλις εγκαταστήσετε αυτό το πορτοφόλι, θα συγχρονιστεί με το δίκτυο Ethereum και θα σας επιτρέψει να ορίσετε ένα PIN. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασης όπου μπορείτε να θυμηθείτε – δεν θα έχετε καμία πιθανότητα να τον ανακτήσετε.

Όταν ολοκληρωθεί αυτό το βήμα ασφαλείας, το Mist λειτουργεί όπως οποιοδήποτε άλλο πορτοφόλι Ethereum. Η διαχείριση των στοιχείων γίνεται με τη βοήθεια ιδιωτικών και δημόσιων κωδικών (το ιδιωτικό κλειδί αποθηκεύεται μόνο στον υπολογιστή). Η ανταλλαγή ShapeShift είναι παρούσα για αγορά και πώληση ETH για άλλα κρυπτονομίσματα.

κάρτα

Συγκρίνετε τις καλύτερες λύσεις πορτοφολιού Ether

Ακόμα δεν ξέρετε ποια επιλογή να επιλέξετε; Εάν εκτελείτε συναλλαγές Ether σε τακτική βάση και χρειάζεστε μέγιστη ευελιξία και ευελιξία, επιλέξτε πορτοφόλια για επιτραπέζιους υπολογιστές με εκδόσεις για κινητά. Εάν δεν ασχολείστε με τις συναλλαγές και προτιμάτε να κρατάτε κρυπτογράφηση σε μεγάλες ποσότητες, ένα πορτοφόλι USB Ethereum θα ήταν καλύτερη επιλογή. Ακολουθεί η ανάλυση των δημοφιλών παραλλαγών πορτοφολιού ETH:

Πορτοφόλι

Τύπος

Απαιτούνται προσωπικές πληροφορίες?

Υποστηρίζονται έξυπνες συμβάσεις?

Καθολικό Nano S

Σκεύη, εξαρτήματα

Οχι

Οχι

Τρέζορ

Σκεύη, εξαρτήματα

Οχι

Οχι

Ατομικό πορτοφόλι

Επιφάνεια εργασίας

Οχι

Οχι

Εξοδος πλήθους

Επιφάνεια εργασίας

Όχι, αλλά παρέχεται email για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (προαιρετικό)

Ναί

Τζαξ

Κινητό + επιτραπέζιο υπολογιστή

Οχι

Ναί

Ομίχλη

Επιφάνεια εργασίας

Οχι

Ναί

MetaMask

Επιφάνεια εργασίας

Οχι

Οχι

MyEtherWallet

Ιστός

Οχι

Ναί

Συμπέρασμα

Λοιπόν, ποιο είναι το καλύτερο πορτοφόλι Ethereum; Δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση – όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Αλλά ανεξάρτητα από τον τύπο που προτιμάτε – ψηφιακό ή υλικό – θα πρέπει πάντα να προσέχετε την ασφάλεια.