5 καλύτερα πορτοφόλια πολλαπλών κρυπτονομισμάτων το 2018

Δυστυχώς, ούτε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης μπορεί να χειριστεί όλα τα altcoin, αλλά εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες προτάσεις μας που μπορεί να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο πορτοφόλι για κρυπτονομίσματα. Η κριτική περιλαμβάνει ζεστά πορτοφόλια, ημι-κρύα πορτοφόλια (που βασίζονται σε πελάτες) και σκληρά πορτοφόλια που περιορίζουν την έκθεσή σας στο Διαδίκτυο διατηρώντας ιδιωτικά κλειδιά σε ξεχωριστή συσκευή.

Καθολικό Nano S

Ας ξεκινήσουμε την κριτική μας με αυτό που διατίθεται ως το πιο δημοφιλές πορτοφόλι πολλαπλών νομισμάτων στην αγορά – Ledger Nano S. Αυτή η συσκευή είναι εξαιρετικά απλή όσον αφορά τις τεχνικές ιδιαιτερότητες: υπάρχουν δύο κουμπιά για πλοήγηση και μια μικρή οθόνη LED μαζί με μια θύρα USB για τη σύνδεσή του με οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή. Ωστόσο, μην ξεγελιέστε από την απλότητά του – το πορτοφόλι περιέχει ένα εξαιρετικά ασφαλές τσιπ που μπορεί να προστατεύσει τη συσκευή σας από τους πιο διαβόητους χάκερ. Δεν είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο, οπότε διατηρεί το crypto σας εντελώς εκτός δικτύου και το ασφαλίζει.

Δεδομένου ότι το άρθρο επικεντρώνεται συγκεκριμένα σε πορτοφόλια Bitcoin multicoin, αξίζει να αναφερθεί ότι το Καθολικό Nano S υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα κρυπτονομισμάτων – από τα κύρια ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (Bitcoin, XRP, Ethereum) έως ελάχιστα γνωστά altcoins που αγωνίζονται να εισέλθουν στα κορυφαία 500 του CoinMarketCap. Συνολικά, αυτό το πορτοφόλι υποστηρίζει 712 περιουσιακά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ledger επεκτείνει συνεχώς τον αριθμό των διαθέσιμων νομισμάτων, με το IOTA (MIOTA) να είναι μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες (επιπλέον, το πορτοφόλι πρόσφατα έκανε μια ανακοίνωση σχετικά με τα σχέδιά του για την προσθήκη περισσότερων σταθερών νομισμάτων).

Πηγή: gophp.io

Έχετε επίσης ένα κομμάτι χαρτί με μια φράση ανάκτησης 20 λέξεων που είναι απαραίτητη εάν η συσκευή σας χαθεί ή έχει υποστεί φυσική ζημιά. Εάν έχετε πρόσβαση σε αυτήν τη φράση, μπορείτε εύκολα να ανακτήσετε το πορτοφόλι σας από οπουδήποτε στον κόσμο.

Σημείωση! Φυσικά, η ρύθμιση ενός ισχυρού PIN είναι επίσης σημαντική, ώστε κανένας να μην μπορεί να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη συσκευή σας.

Μόλις ολοκληρώσετε όλα τα βήματα ασφαλείας, μεταβείτε στο Ιστοσελίδα Ledger Nano S, και επιλέξτε το αντίστοιχο πορτοφόλι κρυπτογράφησης για το νόμισμά σας.

Άλλα πορτοφόλια υλικού που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Trezor One (ακόμη ένα άλλο πορτοφόλι υλικού που λειτουργεί σαν μονάδα USB. Ομοίως με το καθολικό, υποστηρίζει ένα τεράστιο ποσό νομισμάτων).

  • Keepkey (υποστηρίζει πολλαπλά νομίσματα, αλλά αυτή είναι η πιο ακριβή επιλογή και υπάρχουν ενοχλητικές κριτικές που επικρίνουν τις δυσλειτουργίες του λογισμικού Keepkey και την κακή υποστήριξη πελατών).

  • SafeT-Mini (έχει μια ελκυστική τιμή, αλλά η περιορισμένη λειτουργικότητά του θα είναι μια διακοπή για τους επενδυτές).

  • CoolWallet S (μια ωραία εναλλακτική λύση για το Ledger Nano S, δεδομένου ότι είναι ασύρματο και αδιάβροχο, αλλά δεν υποστηρίζει τόσα altcoins όσο οι σημαντικότεροι ανταγωνιστές του).

Εξοδος πλήθους

Τα πορτοφόλια υλικού είναι απόλυτα κατάλληλα για όσους διαθέτουν μεγάλη ποσότητα κρυπτογράφησης που χρειάζεται ισχυρή προστασία. Η τιμή του Ledger Nano S (ή Trezor) χάνεται σε σύγκριση με το ποσό των χρημάτων που μπορείτε να χάσετε εάν συμβεί μια επίθεση με hacking. Ωστόσο, μόνο λίγοι επενδυτές σε αρχάριους θα ενοχλήσουν την παραγγελία και τη δημιουργία πορτοφολιών υλικού, και εκεί είναι όπου τα ημι-ψυχρά πορτοφόλια που βασίζονται σε πελάτες όπως το Exodus έρχονται σε πρακτική.

Εικόνα από την έξοδοΕικόνα από την έξοδο

Το Exodus είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου κρυπτονομισμάτων σας – διαθέτει 85 ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως Bitcoin, Ethereum, Tether USD, 0x και άλλα. Το αναπτυσσόμενο παράθυρο στο πορτοφόλι Exodus εμφανίζει κάθε νόμισμα μαζί με μια σύντομη περιγραφή που θα επέτρεπε στους χρήστες να λαμβάνουν τις επενδυτικές τους αποφάσεις από την αρχή. Επιπλέον, υπάρχει μια ενσωματωμένη επιλογή ανταλλαγής Exodus / Shapeshift για άμεση ανταλλαγή πολλών περιουσιακών στοιχείων.

Η διεπαφή αυτής της εφαρμογής είναι απλή: το διάγραμμα κύκλων σάς δίνει μια οπτική ανάλυση του πώς φαίνεται το χαρτοφυλάκιό σας. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι προγραμματιστές στον ιστότοπό τους, ο βασικός σκοπός αυτού του πορτοφολιού ήταν να καταργήσουν την «απαίτηση geek» και να κάνουν τα κρυπτονομίσματα προσβάσιμα για οποιονδήποτε.

Τζαξ

Η Jaxx είναι ένας ακόμη ανταγωνιστής στην επιλογή του καλύτερου πορτοφολιού πολλαπλών κρυπτονομισμάτων. Το σημαντικότερο ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα συνίσταται στην υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών – μπορεί να μεταφορτωθεί εύκολα στο τηλέφωνό σας ή ακόμη και να λειτουργεί ως μια εξαιρετικά απλή επέκταση Google Chrome (υπάρχουν συνολικά οκτώ υποστηριζόμενες πλατφόρμες). Με αυτά τα λόγια, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πορτοφόλι στην αγορά που να μπορεί να ανταγωνιστεί την Jaxx όσον αφορά την ευελιξία της.

Όπως και η Exodus, ο κύριος ανταγωνιστής της, η Jaxx υποστηρίζει συνολικά 85 νομίσματα (το Huobi (HT) ήταν ένα από τα πιο πρόσφατα προστιθέμενα κουπόνια).

Ωστόσο, δεν είναι όλα καλά για αυτό το πορτοφόλι – πολλοί χρήστες ισχυρίζονται ότι είναι πολύ λάθη για να είναι η πρωταρχική τους επιλογή, οπότε επιλέγουν να μείνουν μακριά από το υπόγειο προϊόν.

ΤζαξΕικόνα από τον Jaxx

Μιλώντας για χαρακτηριστικά ασφαλείας, το πορτοφόλι Jaxx έχει γενικά υψηλό επίπεδο ασφάλειας (και δημιουργεί μια φράση για την αποκατάσταση του πορτοφολιού σας σε περίπτωση που χάσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία). Ακόμα, τον Ιούνιο του 2017, περίπου 400.000 $ κλαπεί από το πορτοφόλι λόγω μιας μεγάλης ευπάθειας ασφαλείας, η οποία τελικά επηρέασε τη φήμη του πορτοφολιού. Από την άλλη πλευρά, το πορτοφόλι δεν έχει σχεδιαστεί για την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων κρυπτογράφησης και ο Jaxx CTO Nilang Vyas προειδοποίησε ξανά χρησιμοποιώντας το μοντέλο ασφαλείας του εάν δεν είναι «άνετα» με αυτό.

“Παρακαλώ παρακαλώ, αν δεν αισθάνεστε άνετα με το μοντέλο ασφαλείας μας, μην χρησιμοποιείτε τα προϊόντα μας”, Jaxx & Αποκεντρωμένος CTO Nilang Vyas.

Η ουσία είναι ότι τόσο το Jaxx όσο και το Exodus είναι επαγγελματικές εφαρμογές, αλλά μπορεί να θέλετε να πάτε με το Exodus για επιπλέον ασφάλεια ή να πάτε με το Jaxx για επιπλέον ευελιξία.

Κοινόμι

Το Coinomi είναι ένα πορτοφόλι πολλαπλών κρυπτονομισμάτων που διαθέτει ένα από τα ευρύτερα εύρη ψηφιακών στοιχείων στην αγορά (υποστηρίζει έναν επιβλητικό αριθμό 507 νομισμάτων). Αλλά εδώ είναι περισσότερα: αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί από εσάς προσωπικά, καθώς η Coinomi επιτρέπει την προσθήκη οποιουδήποτε διακριτικού που βασίζεται στο Ethereum.

Η Coinomi έχει επίσης ενσωματώσει το ShapeShift και το Τσανγκλι, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε μια στιγμή.

Το πορτοφόλι χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας, και ορισμένοι χρήστες μάλιστα προτείνουν ότι είναι αρκετά καλό για να το θέσετε ως εναλλακτική λύση για τα κρύα πορτοφόλια. Παρόλο που αυτή η αξίωση ενδέχεται να είναι υπερβολική, προστατεύει τα πορτοφόλια ασφαλείας και προστατεύει τα ιδιωτικά κλειδιά από παραβίαση τρίτων (τα ιδιωτικά κλειδιά δεν αποθηκεύονται στην ίδια τη συσκευή).

ΚοινόμιΕικόνα από την Coinomi

Η μη ανταποκρινόμενη υποστήριξη πελατών είναι ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα αυτού του πορτοφολιού, με πολλούς χρήστες να διαμαρτύρονται για την ομάδα υποστήριξης που είναι απρόθυμοι να απαντήσουν σε ορισμένα από τα αιτήματά τους. Ένα άλλο ζήτημα που σχετίζεται με το επίπεδο διαφάνειας που σχετίζεται με αυτήν την εφαρμογή – πολλοί επενδυτές δεν ήθελαν την απόφαση να μετατρέψει το Coinomi σε έργο κλειστού κώδικα. Συγκεκριμένα, τόσο το Jaxx όσο και το Exodus είναι επίσης κοντά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinomi ισχυρίζεται ότι η κίνηση ήταν απαραίτητη για να αποφευχθούν οι χάκερ από την κλοπή χρημάτων με τη βοήθεια «κακόβουλων κλώνων».

Νομισματική βάση

Ενώ ολοκληρώνουμε τα κορυφαία 5, έχουμε μια ακόμη επιλογή: το Πορτοφόλι Coinbase. Πρώτα απ ‘όλα, το Coinbase είναι μια κορυφαία ανταλλαγή crypto-to-crypto με επικεφαλής τον Brian Armstrong. Ωστόσο, το fintech behemoth προσφέρει επίσης πολλά επιπλέον προϊόντα για να επεκτείνει την κυριαρχία του στον χώρο κρυπτογράφησης. Το Coinbase Wallet είναι ένα από τα εμφανή παραδείγματα.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πορτοφόλι ακόμη και χωρίς να έχετε λογαριασμό στο Coinbase exchange, καθώς ασχολούμαστε με ένα αυτόνομο προϊόν. Πορτοφόλι Coinbase είναι αποκεντρωμένη, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι η ανταλλαγή δεν θα είναι υπεύθυνη για την ασφαλή φύλαξη των ιδιωτικών κλειδιών σας.

Το Coinbase Wallet σίγουρα υστερεί από τους ανταγωνιστές της πλατφόρμας όπως η Jaxx, αλλά όσοι έχουν ήδη εγγραφεί στο Exchange μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν την έκδοση ιστού.

Υπάρχει επίσης μια πολύ βολική λειτουργία ασφαλείας που ονομάζεται Coinbase Vault που απαιτεί από τους χρήστες να ρυθμίσουν έως και πέντε κλειδιά και υπάρχει μια περίοδος αναμονής 48 ωρών για την ανάληψη των χρημάτων σας.

Σε γενικές γραμμές, η Coinbase έχει μηδενικό ανταγωνισμό όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, καθώς πρόκειται για ανταλλαγή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων με άψογη φήμη που δεν έχει βιώσει ούτε μία παραβίαση ασφαλείας από την ίδρυσή της το 2011. Επιπλέον, διασφαλίζει όλα τα χρήματα που διατηρούνται.

Ωστόσο, όσοι αναζητούν μεγάλο αριθμό altcoins πιθανότατα θα απογοητευτούν, καθώς μόνο λίγα περιουσιακά στοιχεία είναι διαθέσιμα στο Coinbase (με κάθε δικαιοσύνη, μια τέτοια κατάσταση είναι χαρακτηριστική για όλες τις ανταλλαγές fiat-to-crypto). Δεν υπάρχουν εξωτικά νομίσματα για εσάς!

Η τελική αξιολόγηση:

Το πορτοφόλι

Το σκορ μας

Η συναίνεσή μας

Καθολικό Nano S

4.5 / 5

Το κορυφαίο πορτοφόλι υλικού μπορεί να είναι μια τέλεια επιλογή, αλλά δεν είναι κάθε επενδυτής σε αρχάριο επίπεδο που είναι διατεθειμένος να διαθέσει $ 170 για ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Εξοδος πλήθους

4.6 / 5

Η έξοδος είναι ό, τι χρειάζεστε από ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης, αλλά υπάρχουν πάντα επιφυλάξεις όσον αφορά τα πορτοφόλια που βασίζονται σε πελάτες. Ωστόσο, είναι το καλύτερο πορτοφόλι για πολλά κρυπτονομίσματα.

Τζαξ

4/5

Η εξαιρετική ευελιξία αυτού του πορτοφολιού επισκιάζεται από προβλήματα ασφάλειας, αλλά εξακολουθεί να είναι μια ωραία επιλογή.

Κοινόμι

4.2 / 5

Ένας τεράστιος αριθμός υποστηριζόμενων περιουσιακών στοιχείων έκανε την πρώτη μας επιλογή 5. Ωστόσο, τα ζητήματα που σχετίζονται με την υποστήριξη πελατών δεν μας επιτρέπουν να το ονομάσουμε το καλύτερο πορτοφόλι κρυπτογράφησης.

Νομισματική βάση

4.4 / 5

Το προϊόν ενός από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο της κρυπτογράφησης είναι μια επιλογή για κάθε επενδυτή, αλλά ο αριθμός των υποστηριζόμενων νομισμάτων σας κάνει να επιθυμείτε περισσότερα.

Μείνετε απαλλαγμένοι από τις απάτες κρυπτογράφησης!

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι ιστότοποι περιλαμβάνουν το Cryptonator στη λίστα των καλύτερων (!) Πορτοφολιών κρυπτογράφησης, μια γρήγορη αναζήτηση στο Google θα σας πει ότι πρόκειται για μια απλή απάτη – πολλοί χρήστες παραπονούνται για μη αναλήφθηκαν χρήματα και έλλειψη υποστήριξης πελατών.

Καλύψαμε μόνο μερικά από τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια κρυπτογράφησης στην αγορά που υποστηρίζουν πολλά νομίσματα, αλλά λάβετε υπόψη ότι ένα νέο πορτοφόλι πιθανότατα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου. Δεν σας ενθαρρύνουμε να απομακρύνεστε από οποιοδήποτε πορτοφόλι κρυπτογράφησης – η πλειονότητα των devs έχουν καλές προθέσεις. Για να μην καεί, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις κριτικές πριν χρησιμοποιήσετε πραγματικά το πορτοφόλι. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με ένα πορτοφόλι που εισέρχεται μόνο στην αγορά κρυπτογράφησης όταν εμπλέκονται οι συμμετοχές σας. Περιττό να πούμε, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα σε πορτοφόλια τρίτων που δεν χρησιμοποιούν τα προσωπικά σας κλειδιά.

Η U. Σήμερα σας εύχεται μια ασφαλή και παραγωγική εμπειρία!