Πώς να ορυχείο ZCash το 2018 – Εξόρυξη ZEC για αρχάριους

Πώς να εξορύξετε το Zcash με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους; Ας παρατηρήσουμε όλους τους πιθανούς τρόπους απόκτησης αυτού του κρυπτονομίσματος, πώς να συναρμολογήσουμε υλικό εξόρυξης και ποιες ομάδες εξόρυξης είναι καλύτερες για αυτόν τον στόχο.

Σήμερα, η εξόρυξη φαίνεται να είναι μια εμμονική τάση – περισσότερα από 500 εκατομμύρια άτομα ασχολούνται με τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων και αυτός ο αριθμός αυξάνεται με σημαντικό ρυθμό. Σήμερα, το Bitcoin και το Ethereum είναι αδύνατο να εξορύσσονται ακόμη και σε πισίνες – η δημιουργία μπλοκ απαιτεί αφόρητα τεράστιο κόπο και χρόνο και οι χρήστες πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν σκληρό ανταγωνισμό. Συνήθως, το ποσό των επενδύσεων σε υλικό και ηλεκτρικό ρεύμα υπερβαίνει τα οφέλη. Επομένως, ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτείτε τις ανέγγιχτες αγορές και μία από τις πιο έξυπνες αποφάσεις που μπορείτε να λάβετε είναι η εξόρυξη του Zcash.

Ας μάθουμε πώς λειτουργεί η εξόρυξη Zcash και γιατί αυτή η κρυπτογράφηση αξίζει την προσοχή σας.

Τι είναι το Zcash?

Προτού προχωρήσουμε μπροστά, πρέπει να γνωρίζετε μερικές βασικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το κρυπτογράφηση. Το Zcash προέρχεται από το Bitcoin, αλλά διαφέρει λόγω της προσθήκης ανωνυμίας. Ενώ οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε Bitcoin είναι εντελώς διαφανείς (μπορείτε να δείτε τις διευθύνσεις και το υπόλοιπό τους), το Zcash δεν αποκαλύπτει το υπόλοιπο ενός πορτοφολιού.

Τι είναι το Zcash;Ο Dan Morehead για τη δύναμη του Zcash

Προς το παρόν, το Zcash είναι το 17ο κρυπτογράφηση σε ό, τι αφορά το όριο της αγοράς (500 εκατ. $) Και έχει υψηλό ημερήσιο κύκλο εργασιών 60 εκατ. $ Την ημέρα. Δεδομένου ότι το μέγεθος και το φορτίο αυτού του νομίσματος απέχουν πολύ από τις αλυσίδες ETH και BTC, η εξόρυξη Zcash εξακολουθεί να είναι επικερδής. Γενικά, αυτό είναι ένα πολλά υποσχόμενο και ισχυρό νόμισμα με πολλές δυνατότητες.

Γιατί Zcash?

Αξίζει η εξόρυξη του Zcash; Η απάντηση είναι ένα ηχηρό «Ναι!», Και για αυτό:

 1. Εξόρυξη αυτού του νομίσματος μπορείτε να καλύψετε τα έξοδα μιας GPU και όλου του άλλου υλικού εξόρυξης. Αυτή η κρυπτογράφηση επιτρέπει ακόμα τη λήψη αξιοπρεπούς ανταμοιβής για την εκτέλεση υπολογισμών.

 2. Δεδομένου ότι το Zcash μπορεί εύκολα να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης για BTC, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια καλά εδραιωμένη θέση στο Bitcoin. Εναλλακτικά, μπορείτε να μετατρέψετε γρήγορα το BTC σε μετρητά.

 3. Παρόλο που το Zcash είναι εξαιρετικά ασταθές (γι ‘αυτό επαινείται από τους εμπόρους κρυπτογράφησης), δείχνει μια σταθερή ανάπτυξη.

Προετοιμαστείτε για εξόρυξη

Εάν πιστεύετε ότι η εξόρυξη ZEC δεν απαιτεί προσπάθειες και επενδύσεις, έχετε λάθος. Δεν λειτουργεί σαν γοητεία: η επιτυχία σας εξαρτάται από την ποιότητα του υλικού που χρησιμοποιείτε και το λογισμικό που έχετε εγκαταστήσει παραπάνω. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών που θα χρειαστείτε, όπως:

 • Ένας προσωπικός υπολογιστής με λειτουργικό σύστημα Windows ή Linux.

 • Μονάδες GPU για ενίσχυση της εξόρυξης, OR

 • ASIC Miner – ένα ειδικό κομμάτι υλικού σχεδιασμένο ειδικά για εξόρυξη

 • Ένα σύστημα ψύξης με ανεμιστήρες

 • Ένα πλαίσιο για τη συναρμολόγηση μιας εξέδρας εξόρυξης μετρητών Z

 • Πορτοφόλι Zcash για εξόρυξη (μπορεί να εγγραφεί στις https://z.cash/). Εναλλακτικά, μπορείτε να καταχωρίσετε ένα πορτοφόλι σε μερικές από τις δημοφιλείς υπηρεσίες κρυπτογραφικού πορτοφολιού.

Για να βρείτε το βέλτιστο GPU για εξόρυξη ZEC, θα χρειαστεί να κάνετε μερικούς υπολογισμούς και να ελέγξετε ποιες παραλλαγές υλικού είναι οι πιο κερδοφόρες. Η κάρτα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 1 GB μνήμης RAM για σωστή εξόρυξη. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να εξετάσετε αυτά τα μοντέλα:

Σειρά Radeon RX Vega

Nvidia GTX 1070

Nvidia GTX 1080

Κατανάλωση ενέργειας

150-250 Watt

150-225 Watt

180-210 Watt

Ποσοστό κατακερματισμού

30-45 Mh / s

25-32 Mh / s

510-620 Η / δ

VRAM

8 Gb HBM2

8 GB GDDR5

8 GB GDDR5

Επίσης, μην ξεχάσετε να ελέγξετε την τιμή των μονάδων και να θυμάστε ότι πρέπει να προσθέσετε τον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας στους υπολογισμούς του προϋπολογισμού σας.

Στην πραγματικότητα, εάν θέλετε να έχετε τη μέγιστη εξόρυξη, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε ένα ASIC Miner. Αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι υλικού που μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της εξόρυξης πολλές φορές. Σήμερα, οι πιο προηγμένοι ανθρακωρύχοι χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές. Ωστόσο, να είστε έτοιμοι να πληρώσετε από μερικές εκατοντάδες έως μερικές χιλιάδες δολάρια για μια τέτοια λύση.

Τώρα, όταν η σκηνή είναι έτοιμη και έχετε συναρμολογήσει μια εξέδρα εξόρυξης, ήρθε η ώρα να μετατρέψετε σε επαγγελματικό ανθρακωρύχο Zcash.

Σκεφτείτε ένα πορτοφόλι υλικού

Εάν δεν εμπιστεύεστε εικονικά συστήματα πορτοφολιών, μπορείτε να αγοράσετε ένα πορτοφόλι υλικού, όπως Trezor, Jaxx ή Ledger Nano S. Σε αυτήν την περίπτωση, θα εκχωρήσετε το ZEC απευθείας στο πορτοφόλι υλικού και τα περιουσιακά στοιχεία θα προστατεύονται σωστά από το ιδιωτικό κλειδί που μόνο ο ιδιοκτήτης γνωρίζει. Είναι μια έξυπνη επένδυση στην οικονομική σας ασφάλεια.

Δικαιολογείται η εξόρυξη σόλο?

Πώς να εξορύξετε το Zcash μόνοι σας; Θα πρέπει να επενδύσετε σε μεγάλο βαθμό σε προηγμένο υλικό: ένα κινητό τηλέφωνο, φορητός υπολογιστής ή μια παλιά κάρτα γραφικών δεν θα σας αποφέρει κέρδη. Μόλις αγοράσετε όλες τις απαραίτητες συσκευές, θα χρειαστείτε τα προγράμματα οδήγησης για αυτές. Μπορείτε να τα λάβετε στο amd.com → Υποστήριξη & Ενότητα οδηγών. Εισαγάγετε τα στοιχεία της GPU σας και θα σας προσφερθούν κατάλληλες επιλογές:

Δικαιολογείται η εξόρυξη σόλο;Πώς να επιλέξετε ένα κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης για την GPU σας στο amd.com

Εάν διαθέτετε GPU Nvidia, μπορείτε να αποκτήσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης από αυτόν τον ιστότοπο: https://www.geforce.com/drivers. Κατεβάστε το πρόγραμμα οδήγησης και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας όπως θα κάνατε κανονικά και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση. Μόλις το κάνετε, οι GPU σας θα αναγνωριστούν. Δεν πρέπει να εμφανίζονται προειδοποιητικά σημάδια στη Διαχείριση συσκευών.

Τώρα πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση λογισμικού εξόρυξης, όπως το EWBF Miner. Βρείτε την πιο πρόσφατη έκδοση και κατεβάστε το αρχείο ZIP. Εξαγάγετε το στην επιφάνεια εργασίας σας για να ξεκινήσετε να εργάζεστε. Πριν βιαστείτε να εξορύξετε το Zcash, οι ρυθμίσεις των Windows θα πρέπει επίσης να προσαρμοστούν σωστά. Αρχικά, απενεργοποιήστε την αυτόματη λειτουργία αναστολής λειτουργίας. Τροποποιήστε το αρχείο της σελίδας συστήματος ρυθμίζοντας 16 Gb. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της εξόρυξης Zcash, οι ενημερώσεις των Windows πρέπει να απενεργοποιηθούν. Εάν έχετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, προσθέστε μια εξαίρεση για να μην μπλοκαριστεί το EWBF Miner.

Τώρα πρέπει απλώς να ανοίξετε το πρόγραμμα, να καθορίσετε τη διεύθυνση του πορτοφολιού σας και να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Να θυμάστε ότι η σόλο εξόρυξη CPU Zcash δεν είναι τόσο διαδεδομένη – τις περισσότερες φορές, είναι απλώς αναποτελεσματική και δεν αποφέρει κέρδος. Επομένως, χρειάζεστε μια καλύτερη εναλλακτική λύση.

Πισίνα εξόρυξης Zcash

Αναρωτιέστε πώς να ορυχείο ZEC πιο αποτελεσματικά; Ενώστε τις δυνάμεις σας με άλλους ανθρακωρύχους. Μπορείτε εύκολα να βρείτε μια ομάδα από λάτρεις των μετρητών Z σε κάποια πισίνα εξόρυξης. Σε αυτήν την περίπτωση, όλοι οι συμμετέχοντες της ομάδας συνεισφέρουν τους υπολογιστικούς τους πόρους και η ανταμοιβή κατανέμεται ανάλογα με τον όγκο της συνεισφοράς. Είναι μια αρκετά δίκαιη προσέγγιση.

Η επιλογή μιας δεξαμενής εξόρυξης μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη: θα χρειαστείτε μια πλατφόρμα που θα εγγυάται δίκαιες και έγκαιρες πληρωμές, καθώς και μια αξιόπιστη συνεργασία με άλλους ανθρακωρύχους. Προτιμήστε καθιερωμένους μεγάλους ιστότοπους και διαβάστε κριτικές χρηστών σχετικά με αυτούς. Οι πιο συνιστώμενες δεξαμενές εξόρυξης είναι:

 • FlyPool,

 • NanoPool,

 • MiningPoolHub,

 • SuprNova.

Οι μεγαλύτερες δεξαμενές εξόρυξης είναι παρόμοιες στα χαρακτηριστικά τους. Προσφέρουν ανώνυμη εξόρυξη, συστήματα πληρωμών PPLNS και διακομιστές που βρίσκονται σε μεγάλες γεωγραφικές περιοχές. Τα περισσότερα από αυτά χρεώνουν 1% χρέωση. Ενώ το MiningPoolHub έχει την πιο ευχάριστη χρέωση, το Nanopool είναι ανώτερο όσον αφορά την κάλυψη των γεωγραφικών διακομιστών.

Υπάρχουν μερικές άλλες ενδιαφέρουσες πισίνες εξόρυξης. Τα 2 Miner, για παράδειγμα, προσφέρουν μια επιλογή εξόρυξης σόλο. Παρέχει επίσης παρακολούθηση ρομπότ και ειδοποιήσεις για καλύτερη απόδοση και οι διακομιστές του διαθέτουν προστασία DDoS.

Εξόρυξη σύννεφων

Δεν είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε τεράστιες επενδύσεις σε υλικό και λογισμικό; Τότε θα πρέπει να εξετάσετε το cloud mining. Σε αυτήν την περίπτωση, μισθώνετε τις εγκαταστάσεις εξόρυξης από έναν πάροχο cloud και πληρώνετε κάποια συγκεκριμένη αμοιβή από τις ανταμοιβές σας. Λάβετε υπόψη ότι οι ανταμοιβές μπορεί να είναι αρκετά υψηλές, οπότε είναι καλύτερο να υπογράψετε μια μακροπρόθεσμη σύμβαση: οι μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών προσφέρουν συνήθως χαμηλότερη χρέωση, εάν παραγγείλετε τους διακομιστές τους για τουλάχιστον 6-24 μήνες.

Για την εξόρυξη cloud, θεωρήστε αυτούς τους ιστότοπους ως NiceHash και το Best Cloud Mining. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες υπηρεσίες και πρέπει πάντα να προσέχετε τα τέλη, τη διάρκεια της σύμβασης και τις εγγυήσεις, καθώς και τις κριτικές πελατών.

Εξόρυξη σύννεφωνΣχέδια εξόρυξης cloud cash Z που προσφέρονται από Γένεση

Συμπέρασμα

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εξόρυξης Zcash, πρέπει να κάνετε επενδύσεις – δεν είναι τόσο εύκολη διαδρομή όπως φαίνεται. Εάν θέλετε να κερδίσετε πραγματικά χρήματα, ετοιμαστείτε να αγοράσετε δαπανηρή GPU ή ένα ASIC Miner που είναι 100.000 φορές πιο ισχυρό από έναν επεξεργαστή! Εκτός αυτού, είναι πάντα καλύτερο να ορυχείο σε ομάδες, οπότε μην διστάσετε να συμμετάσχετε σε ομάδες ανθρακωρύχων σε διαφορετικές δεξαμενές εξόρυξης – μπορεί να είναι μια χρήσιμη εμπειρία.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός εξόρυξης Zcash ήταν χρήσιμος για εσάς. Τώρα ξέρετε τι να ξεκινήσετε και ποια λάθη πρέπει να αποφύγετε. Προχωρήστε και δοκιμάστε την τύχη σας ως ανθρακωρύχος ZEC.