Λογισμικό εξόρυξης Ethereum 2019

Το Ethereum, το απόλυτο «νόμισμα» του 2017, είχε μια πραγματικά βάναυση χρονιά. Στις 7 Δεκεμβρίου, η τιμή του έφτασε τα 80 $, καταγράφοντας έτσι μια πτώση 94 που πέφτει από το σαγόνι από τον Ιανουάριο ATH στα 1.349 $. Η κρυπτογράφηση οδήγησε πολλούς ανθρακωρύχους έξω από την αγορά, αλλά υπάρχει μια ασημένια επένδυση – μειωμένη δυσκολία εξόρυξης. Ως εκ τούτου, δεν θα συνιστούσαμε να διαγράψουμε τον Ether προς το παρόν, δεδομένου ότι παραμένει ένα από τα πιο κερδοφόρα κρυπτονομίσματα για μακροχρόνια εξόρυξη.

Σε αυτό το άρθρο, τα Cryptocomes θα ρίξουν μια ματιά στους πιο δημοφιλείς πελάτες λογισμικού εξόρυξης για την εξόρυξη Ethereum για να καθορίσουν ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Προκαταρκτικά βήματα

Πριν φτάσουμε στη λίστα με το καλύτερο λογισμικό εξόρυξης Ethereum, ακολουθεί ένας μικρός οδηγός για τον τρόπο εγκατάστασης οποιουδήποτε λογισμικού εξόρυξης:

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει προγράμματα οδήγησης για την GPU σας (μπορούν να ληφθούν στον ιστότοπο του κατασκευαστή).

  2. Κατεβάστε τα δεδομένα Blockchain για συγχρονισμό.

  3. Συνδέστε τον κόμβο σας σε ολόκληρο το δίκτυο με τη βοήθεια ενός επιλεγμένου πελάτη.

Σημείωση! Αφού ολοκληρώσετε όλα αυτά τα βήματα, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας dApps και έξυπνα συμβόλαια εκτός από την εξόρυξη Ether.

Δίκοπο ξίφος

Το Claymore είναι μια κορυφαία επιλογή δεδομένης της «πανταχού παρούσα» κατάστασής της με τους ανθρακωρύχους Ethereum, η οποία δίνει στους χρήστες της τη δυνατότητα να εξορύσσουν ταυτόχρονα τον Ether μαζί με άλλα νομίσματα. Ωστόσο, πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι το 2018, που σηματοδότησε την άνοδο του μονοπωλίου ASIC, έβαλε ένα τελικό καρφί στο φέρετρο για να διπλασιάσει την εξόρυξη, καθιστώντας έτσι το πιο εμφανές χαρακτηριστικό του Claymore παρωχημένο..

Ανθρακωρύχος ClaymoreΕικόνα από forum.ethereum

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το Claymore είναι κάτι περισσότερο από πελάτη εξόρυξης run-of-the-mill – εκτελεί επίσης το ρόλο ενός απομακρυσμένου διαχειριστή και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ρυθμίζουν ρολόγια / τάσεις κ.λπ..

Phoenix Miner

Το Phoenix είναι μια άλλη επιλογή για όσους αναζητούν μια εναλλακτική λύση Claymore. Συγκεκριμένα, προσφέρει πολύ χαμηλότερα τέλη dev (μπορείτε να αφαιρέσετε την αμοιβή εντελώς εάν έχετε τα μυαλά για να ολοκληρώσετε μόνοι σας τον πελάτη). Σε αντίθεση με το Claymore, δεν πρόσθεσαν διπλή εξόρυξη, αλλά αυτή η δυνατότητα έχει σχεδόν καμία αξία τώρα. Redditors που σε συγκριση Και οι δύο ανθρακωρύχοι επισημαίνουν επίσης ότι το Phoenix έχει υψηλότερο επίπεδο σταθερότητας. Επιπλέον, ορισμένοι χρήστες επισημαίνουν ότι η Claymore είχε το hashrate 20-30 τοις εκατό κάτω από το αναφερόμενο hashrate.

Geth, cpp-ethereum, Ethminer: ποια είναι η διαφορά?

Γκέθ

Οι εξειδικευμένοι ανθρακωρύχοι που είναι σε θέση να παράγουν μερικές γραμμές κώδικα μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο εκτέλεσης ενός προγράμματος-πελάτη λογισμικού που ονομάζεται Geth (συντόμευση για το «go-ethereum»). Το Geth είναι η εφαρμογή της γλώσσας σεναρίου «Go», η οποία είναι απαραίτητη για την επικοινωνία με το δίκτυο Ethereum. Προφανώς, το πρόγραμμα δεν συνιστάται για όσους ξεκινούν μόνο την εξόρυξη Ethereum, αλλά μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο εάν αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες προγραμματισμού.

Geth κονσόλαΕικόνα από forum.ethereum

cpp-αιθέριο

Το cpp-ethereum είναι μια ακόμη βιώσιμη επιλογή εάν ενδιαφέρεστε για το λογισμικό εξόρυξης Ethereum. Ο κώδικας, ο οποίος μπορεί να ληφθεί στο GitHub, έχει δοκιμαστεί σε διάφορα λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, OS X).

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι το AlethZero είναι η εφαρμογή C ++ του προαναφερθέντος πελάτη Ethereum. Το 2015 κυκλοφόρησε η έκδοση AlethOne, η οποία υποτίθεται ότι διευκόλυνε την εξόρυξη για χρήστες που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πελάτη που βασίζεται στην κονσόλα.

Ethminer

Το Ethminer είναι ένα πρόγραμμα εξόρυξης γραμμής εντολών που υποστηρίζει οποιοδήποτε νόμισμα που βασίζεται σε Ethash (Ethereum, Ethereum Classic, Metaverse κ.λπ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ethminer προέρχεται από το έργο cpp-ethereum.

Σημείωση! Οι Ethminer και Geth αντιπροσωπεύουν και οι δύο τη διεπαφή γραμμής εντολών, αλλά υπάρχει μια διαφορά στις γλώσσες κωδικοποίησης (η πρώτη γράφεται σε C ++ ενώ η δεύτερη γράφεται σε Go).

Οι ανθρακωρύχοι υποτίθεται ότι καταβάλλουν ένα τοις εκατό χρέωση dev (το οποίο είναι μάλλον λογικό). Ο πελάτης έχει χαμηλές απαιτήσεις συστήματος, γεγονός που το καθιστά προσβάσιμο για όλους τους τύπους ανθρακωρύχων. Αυτό το λογισμικό ενημερώνεται συνεχώς κάθε δύο εβδομάδες περίπου.

Wineth

Υπάρχει ένας κόσμος διαφοράς μεταξύ Wineth και Geth – ο πρώτος έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήστες αρχάριου επιπέδου. Το περιβάλλον εργασίας του είναι εξαιρετικά απλό, ακόμη και για όσους δεν είχαν ποτέ εμπειρία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να τροποποιήσετε ρυθμίσεις, καθώς η αυτόματη διαμόρφωση του πελάτη θα επιλέξει τα πιο κατάλληλα μόνιμα αντί για εσάς. Ωστόσο, υπάρχει επίσης ένα τεράστιο μειονέκτημα – το Wineth είναι συμβατό μόνο με το Ethereum Classic.

MinerGate

Τον Μάιο του 2016, MinerGate, ένας από τους πιο γνωστούς πελάτες εξόρυξης πολλαπλών νομισμάτων, ανακοίνωσε την υποστήριξή του στο Ethereum. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του συγκεκριμένου πελάτη είναι ότι ταιριάζει τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες ανθρακωρύχους. Το MinerGate μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα της εξόρυξης Ethereum προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις στην ισχύ GPU.

Ο Claude Lecomte, Διευθύνων Σύμβουλος της MinerGate, ισχυρίζεται ότι ο «πελάτης με ένα κλικ» υποτίθεται ότι θα γινόταν ένα λογισμικό αρχικού επιπέδου για πολλούς ανόητους ανθρακωρύχους. Είναι σε θέση να δείξει μια εντυπωσιακή έξοδο κατακερματισμού λόγω της νέας αρχιτεκτονικής κώδικα.

MinerGateΕικόνα από το MinerGate

Η υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών και μια τεράστια βάση χρηστών είναι επίσης από τους κύριους λόγους για τους οποίους πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο επιλογής αυτού του πελάτη.

CGMiner

Το CGMiner είναι ένας ακόμη ανθρακωρύχος στη λίστα που απαιτεί δεξιότητες προγραμματισμού. Όσοι απλώς κατέβασαν ένα φάκελο CGMiner από το Github θα βρεθούν σε αδιέξοδο, καθώς δεν θα καταλάβουν πώς να το κάνουν. Το θέμα είναι ότι πρέπει να καταρτιστεί ο πηγαίος κώδικας που κατεβάζετε από το Github (εναλλακτικά, μπορείτε ήδη να κατεβάσετε μεταγλωττισμένες εκδόσεις που είναι διαθέσιμες στον Ιστό).

Ακριβώς όπως το MinerGate, λειτουργεί ως λογισμικό ορυχείων εξόρυξης, αλλά είναι επίσης συμβατό με τους περισσότερους τύπους υλικού εξόρυξης. Το καλό για αυτόν τον πελάτη λογισμικού είναι ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να περιορίσετε τον εαυτό σας σε μία μόνο συσκευή εξόρυξης.

Ισοτιμία

Η Parity έχει μια μάλλον μολυσμένη φήμη λόγω μιας μεγάλης παραβίασης της ασφάλειας που είχε ως αποτέλεσμα να κλαπεί εκατομμύρια Ether. Έκτοτε, κατάφεραν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους και υπάρχει ένας καλός λόγος να πιστεύουμε ότι έχουν μάθει το μάθημά τους.

Ο πελάτης είναι γραμμένος στη γλώσσα προγραμματισμού Rust. Συγκεκριμένα, είναι ενσωματωμένο απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης Parity. Λειτουργεί με Windows 10 και macOS.

Φοβερό ανθρακωρύχος

Το Awesome Miner είναι μια καλή επιλογή εάν προτιμάτε την κεντρική διαχείριση εξόρυξης. Η πλειοψηφία των πελατών που εμφανίζονται σε αυτήν τη λίστα είναι κυρίως κατάλληλοι για τη λειτουργία μιας εξέδρας εξόρυξης, αλλά αν θέλετε να εκτελέσετε πολλαπλούς κινητήρες εξόρυξης (ASIC, FPGA, κ.λπ.), συνιστάται να διατηρήσετε το Awesome Miner. Αυτός ο πελάτης υποστηρίζει έως και 25 πελάτες και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα κερμάτων που βασίζονται σε δημοφιλείς αλγόριθμους.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το Awesome Miner δεν υποστηρίζει άλλα λειτουργικά συστήματα εκτός από τα Windows. Ως εκ τούτου, αυτός ο ανθρακωρύχος δεν είναι τόσο «φοβερός» για τους λάτρεις του Linux και του MacOS.

Ρίξτε μια ματιά στην κριτική Red Panda Mining σχετικά με το Best Crypto Mining Software:

Οι προειδοποιήσεις

Τον Ιούνιο, πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι οι χάκερ μπορούσαν να κλέψουν πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια στο Ethereum από πελάτες εξόρυξης που είχαν διαμορφωθεί με ασφάλεια από ερασιτέχνες χρήστες. Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο θα μπορούσαν να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα πορτοφόλια κρυπτογράφησης των θυμάτων τους. Όπως μπορείτε να δείτε, σχεδόν όλοι αυτοί οι πελάτες δεν είναι φιλικοί για αρχάριους. Εν τω μεταξύ, το WinEth είναι ένας εύχρηστος πελάτης γραφικών Windows.

Μια άλλη προειδοποίηση αφορά εκείνους τους ανθρακωρύχους που αναζητούν έναν εναλλακτικό πελάτη Ethereum. Για παράδειγμα, όταν οι χρήστες φτάνουν σε ένα ορισμένο επίπεδο σταθερότητας με το Claymore, διστάζουν να κάνουν μια αλλαγή. Επιπλέον, είναι μάλλον δύσκολο να προσαρμοστεί ένας συγκεκριμένος τύπος λογισμικού εξόρυξης σε συγκεκριμένους τύπους υλικού εξόρυξης Ethereum (οι κάρτες γραφικών Nvidia θεωρούνται γενικά ως η ασφαλέστερη επιλογή).