Ποιο Cryptocurrency μπορείτε ακόμα να ορυχεία με GPU / CPU στον υπολογιστή σας το 2019; – ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ

Είναι γεγονός ότι η εξόρυξη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να κερδίσετε χρήματα με κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, σήμερα πολλά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία απαιτούν ASIC-miners για αυτό. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τα νομίσματα που μπορούν να εξορυχθούν με GPU \ CPU στον υπολογιστή σας το 2019.

Το κύριο πρόβλημα εξόρυξης

Οι ανθρακωρύχοι ASIC έγιναν ένα δυνητικά σημαντικό πρόβλημα ακόμη και κατά την εμφάνισή τους στην αγορά. Η εμφάνιση εξειδικευμένου εξοπλισμού εξόρυξης για τον αλγόριθμο SHA256, ο οποίος ήταν πιο αποτελεσματικός από την εξόρυξη σε CPU ή GPU, περιπλέκει σημαντικά τη ζωή των ανθρακωρύχων Bitcoin και ανάγκασε μεγάλες εκμεταλλεύσεις εξόρυξης να συμμετάσχουν στον αγώνα για υπολογιστική ισχύ και φτηνή ηλεκτρική ενέργεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των σχετικά νέων μπλοκ αλυσίδων, συμπεριλαμβανομένου του Ethereum, έχει αλγόριθμους κατακερματισμού που είναι ανθεκτικοί στη χρήση εξοπλισμού ASIC σε κάποιο βαθμό. Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές του ανώνυμου κρυπτονομίσματος Monero περιπλέκουν σκόπιμα τη ζωή των κατασκευαστών ASIC, πραγματοποιώντας αλλαγές στον αλγόριθμο κάθε έξι μήνες.

Η εξάλειψη της πιθανότητας εξόρυξης με τη βοήθεια ASICs είναι απαραίτητη για πολλούς αποκλεισμούς για την προστασία των αρχών της αποκέντρωσης. Έτσι, η εξόρυξη με τη βοήθεια της CPU και της GPU παραμένει σε ζήτηση και κερδοφόρα μέχρι σήμερα.

Πραγματικά κρυπτονομίσματα για εξόρυξη με CPU

Προς το παρόν, μπορείτε να λάβετε το μεγαλύτερο εισόδημα από την εξόρυξη CPU εάν επιλέξετε νομίσματα που λειτουργούν στον αλγόριθμο Cryptonight cryptocurrency: Monero, Bytecoin, Electroneum, DigitalNote κ.λπ..

Ο αλγόριθμος έναρξης εξόρυξης για οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα νομίσματα θα είναι ο ίδιος. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εγγραφείτε στο επιλεγμένο δίκτυο και να δημιουργήσετε ένα πορτοφόλι. Στη συνέχεια έρχεται η επιλογή της ομάδας εξόρυξης, εισάγοντας τη διεύθυνση πορτοφολιού και ενημερώνοντας τον λογαριασμό. Μετά από αυτό, θα χρειαστεί μόνο για να εγκαταστήσετε το απαραίτητο λογισμικό και να προχωρήσετε στο δικό μου. Πολύ απλό.

Μονόρο

ΜονόροΕικόνα από 123rf

Το cryptocurrency κυκλοφόρησε το 2014. Είναι ένα νόμισμα με έμφαση στο απόρρητο των συναλλαγών. Η Monero λειτουργεί σε έναν αλγόριθμο Proof-of-Work για την επαλήθευση συναλλαγών. Το ψηφιακό στοιχείο λειτουργεί καλά με CPU, γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για ανθρακωρύχους με μικρούς προϋπολογισμούς.

Dogecoin

Η έναρξη του Dogecoin πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2013, ως «νόμισμα κόμικς». Σήμερα έχει γίνει ένα από τα κορυφαία κρυπτονομίσματα στον κόσμο και η κεφαλαιοποίησή της έχει φτάσει πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το καθιστά ελκυστικό για επενδύσεις και εξόρυξη.

Η εγκατάσταση της εξόρυξης Dogecoin πραγματοποιείται παρόμοια με τη Monero.

Zcash

Η αρχή της λειτουργίας Zcash είναι ίδια με αυτή των άλλων κρυπτονομισμάτων. Το blockchain αποτελείται από μπλοκ όπου αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με συναλλαγές. Οι ανθρακωρύχοι επιβεβαιώνουν αυτά τα μπλοκ και λαμβάνουν ανταμοιβή για αυτό.

Πραγματικά κρυπτονομίσματα για εξόρυξη με GPU

Bitcoin Gold (BTG)

Το Bitcoin Gold ξεκίνησε επίσημα στις 24 Οκτωβρίου στο μπλοκ 491 407, αλλά το δίκτυο ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου. Το κύριο καθήκον είναι να επιστρέψει την εξόρυξη από μεγάλες εκμεταλλεύσεις σε υπολογιστές, για τους οποίους η μετάβαση από τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης SHA-256 σε Το Equihash τελείωσε. Από αυτήν την άποψη, το Bitcoin Gold δεν υποστηρίζει ASIC.

Η διατήρηση ενός μεγάλου ορυχείου σε GPU απαιτεί πολύ περισσότερη προσπάθεια από τα κέντρα δεδομένων ASIC, οπότε οι κύριοι παίκτες επιλέγουν τα τελευταία, αφήνοντας την εξόρυξη σε κάρτες βίντεο σε μικρές εταιρείες και άτομα.

Horizen (ZEN)

Το Horizen (πρώην Zencash) είναι ένας άλλος εκπρόσωπος μιας αρκετά εκτεταμένης οικογένειας ψηφιακών νομισμάτων που βασίζεται στο πρωτόκολλο Zerocoin, που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2017. Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε ως ένα πιρούνι του μη βασικού κρυπτονομίσματος Zcash και ένα άλλο πιρούνι Zclassic . Το Horizen μπορεί να ονομαστεί μια προσωρινή λύση μεταξύ των δύο προηγούμενων: ​​εάν οι ανθρακωρύχοι ZEC δώσουν στους προγραμματιστές το ένα πέμπτο των ανταμοιβών για κάθε μπλοκ που βρέθηκε και οι ανθρακωρύχοι ZCL διατηρούν τα πάντα για τον εαυτό τους, τότε οι ανθρακωρύχοι ZEN λαμβάνουν 88%.

Ραβενκοΐνη (RVN)

Το Ravencoin είναι ένα αμερικανικό blockchain χτισμένο στο πιρούνι του κώδικα bitcoin. Βοηθά στην αποτελεσματική δημιουργία και μεταφορά περιουσιακών στοιχείων από τη μία πλευρά στην άλλη με βάση bitcoin και Ethereum. Το Altcoin παρουσιάζει καλά αποτελέσματα το 2019. Ο αλγόριθμος του είναι ανθεκτικός στην εξόρυξη με τη βοήθεια της ASIC, ωστόσο, η εξόρυξη GPU μπορεί να είναι επίσης ασταθής. Εάν αποφασίσετε να ορυχεία το Ravencoin, σας συνιστούμε να συμμετάσχετε αμέσως στη μεγάλη πισίνα.

Aion (AION)

Το καθήκον του Aion Network, ως ένα σύστημα πολλαπλών επιπέδων blockchain, είναι να διασφαλίσει την εμπιστευτικότητα, την επεκτασιμότητα και τη διαλειτουργικότητα αποκεντρωμένων εφαρμογών. Ο αλγόριθμος νομισμάτων είναι κατάλληλος για εξόρυξη με τη βοήθεια γραφικών επεξεργαστών και έχει επίσης το χαμηλότερο χρονισμό μπλοκ (10 δευτερόλεπτα). Εάν έχετε βελτιστοποιήσει την GPU σας από το να λάβετε 1,5 AION ως αναμενόμενη ανταμοιβή μπλοκ σε πολύ υψηλότερη συχνότητα.

συμπέρασμα

Αυτά είναι μόνο μερικά κρυπτονομίσματα που μπορούν να εξορυχθούν με την GPU / CPU το 2019. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας εξόρυξης το καθιστούν ανταγωνιστική εναλλακτική λύση για ASICs.