Επανεξέταση Coinbase: Είναι ασφαλές καταφύγιο για Crypto Traders;

Δεδομένου ότι η κρυπτογράφηση έκανε κύματα το 2017, οι επενδυτές άρχισαν να ενδιαφέρονται για διαδικτυακές πλατφόρμες ανταλλαγής – αυτός είναι ο μοναδικός μεσολαβητής μεταξύ των αγοραστών και των κρυπτογραφικών εταιρειών. Ένας από τους μεγαλύτερους μεσίτες κρυπτογράφησης στον κόσμο, το Coinbase, παραμένει στην κορυφή της δημοτικότητας, αλλά υπάρχουν κάποιες ανησυχίες ασφάλειας που εμφανίζονται εδώ και εκεί. Η πλατφόρμα αξίζει ακόμα την εμπιστοσύνη μας; Ποιες είναι οι ισχυρές και αδύναμες πλευρές του; Ήρθε η ώρα να παρατηρήσετε το Coinbase στις ελάχιστες λεπτομέρειες.

Αναθεώρηση Coinbase. Πρέπει να αγοράσω κέρματα πάνω του?

Νομισματική βάση ιδρύθηκε από τους Brian Armstrong και Fred Ehrsam στο Σαν Φρανσίσκο το 2012 και τώρα λειτουργεί σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. Ως πορτοφόλι, διατίθεται σε 190 χώρες. Μέχρι στιγμής, το Coinbase χρησιμοποιείται από 12 εκατομμύρια πελάτες και έχει ήδη χρησιμεύσει για τη μετατροπή 40 δις $ σε ψηφιακά νομίσματα. Το 2013, ήταν το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο και η καλύτερη χρηματοδότηση Bitcoin. Το βασικό χαρακτηριστικό που το καθιστά διαφορετικό είναι η ευκαιρία για τους χρήστες να ανταλλάσσουν το νόμισμά τους σε μια καθορισμένη τιμή σύμφωνα με την αγοραία αξία. Εκτός αυτού, είναι μία από τις λίγες διαδικτυακές πλατφόρμες ανταλλαγής που δέχονται πιστωτικές κάρτες.

Η Coinbase προσφέρει δύο βασικά προϊόντα:

 • Coinbase Pro (πρώην GDAX) – μια επαγγελματική πλατφόρμα συναλλαγών περιουσιακών στοιχείων.

 • Μεσίτες λιανικής κρυπτονομισμάτων (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Ethereum Classic και Litecoin) για νόμισμα fiat.

Επιπλέον, οι προγραμματιστές και οι εταιρικοί χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν το ιδιόκτητο API του για να δημιουργήσουν τις εφαρμογές τους με βάση το Coinbase Pro και να δεχτούν πληρωμές σε κρυπτογράφηση. Τον Μάρτιο του 2018, το Coinbase Pro άρχισε να υποστηρίζει μάρκες ERC-20. Δεν θα κυκλοφορήσει IPO, παρά τις φήμες.

εικόνα

Για να διαλύσετε τις αμφιβολίες σας σχετικά με την ασφάλεια, πρέπει να αναφερθεί ότι το Coinbase Pro είναι επίσημα εγγεγραμμένο και πλήρως πιστοποιημένο. Υποστηρίζεται από βασικές εταιρείες και επενδυτές κρυπτογράφησης: Andreessen Horowitz, Rabbit Capital, The NYSE, Union Square Ventures (USV) – η λίστα των συνεργατών μπορεί να συνεχίσει και να συνεχίζεται.

Ποιος συνιστάται να χρησιμοποιεί το Coinbase Pro?

 1. Άτομα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία).

 2. Όσοι χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες και χρειάζονται γρήγορη εξυπηρέτηση (η άμεση ανταλλαγή για κατόχους καρτών είναι εγγυημένη).

 3. Επενδυτές που συνεργάζονται με μερικά δημοφιλή κρυπτονομίσματα (BTC, BCH, ETH, ETC, ZRX, LTC).

Παρόλο που το Coinbase Pro κατάφερε να δημιουργήσει μια σταθερή φήμη κατά τη διάρκεια των πέντε ετών της ύπαρξής του, η εικόνα της πλατφόρμας αμαυρώθηκε πρόσφατα από αρνητικές κριτικές: φέτος, ο αριθμός των καταγγελιών αυξήθηκε κατά 100% Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων είπε ότι «τα χρήματα δεν ήταν διαθέσιμα όταν τους υποσχέθηκαν». Λοιπόν, τι είναι το αλίευμα?

Είναι ασφαλές το Coinbase Pro; Προηγούμενα θέματα

Παρόλο που το Coinbase Pro δεν εμπλέκεται ποτέ σε σκάνδαλα πειρατείας, συνέβησαν μερικά άλλα σοβαρά ζητήματα.

Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2018, οι εκπρόσωποι της Coinbase Pro δήλωσαν ότι τα προσωπικά δεδομένα (αναγνωριστικό φορολογούμενου, όνομα, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση και ιστορικά αρχεία συναλλαγών) ορισμένων χρηστών πλατφόρμας που συλλέχθηκαν το 2013-2015 θα διατεθούν στο IRS εντός τριών εβδομάδων. Πρόκειται για άμεση παραβίαση του απορρήτου.

Οι καταγγελίες για απάτη εστάλησαν επίσης το καλοκαίρι του 2018. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018, η SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) και το Τμήμα Επιτήρησης της Καλιφόρνια έλαβαν περισσότερες από 134 σελίδες καταγγελιών. Τα περισσότερα από αυτά μοιάζουν με:

εικόναΌπως δείχνει η πρακτική, ο βομβαρδισμός της υποστήριξης πελατών με εισιτήρια και μηνύματα δεν βοηθά πολύ: παρά το γεγονός ότι το Coinbase Pro πρόσφατα αύξησε την εξυπηρέτηση πελατών του, η ομάδα φάνηκε να είναι απροετοίμαστη για τη ροή των ζητημάτων.

Οι χρήστες από τη CIS και τη Ρωσία φαίνεται επίσης εξοργισμένοι. Τα πορτοφόλια Coinbase Pro αποκλείονται τελικά μαζί με τις τοπικές διευθύνσεις IP. Η διαδικασία απόσυρσης μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες.

Οι άνθρωποι συνεχίζουν να εκφράζουν την απογοήτευσή τους, ενώ ο εκπρόσωπος της Coinbase Pro είπε ότι λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την κρυπτογράφηση, η εταιρεία δυσκολεύεται να χειριστεί ένα τεράστιο ποσό αιτημάτων συναλλαγών. Δεν υπήρχαν σχόλια σχετικά με τους ισχυρισμούς για απώλεια χρημάτων – η πολιτική απορρήτου του Coinbase Pro «απαγορεύει τον σχολιασμό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις πελατών».

Το Coinbase Pro εργάζεται σκληρά για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πελατών και ο χρόνος θα δείξει εάν τα θύματα του αποκλεισμού θα λάβουν τα χρήματά τους πίσω.

Πώς λειτουργεί το Coinbase; Πώς να χρησιμοποιήσετε το Coinbase?

Όπως έχει αναφερθεί, Νομισματική βάση εκτελεί διάφορες λειτουργίες: πρόκειται για πλατφόρμα ανταλλαγής, πορτοφόλι και πλατφόρμα συναλλαγών. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις λειτουργίες.

 1. Υπηρεσία μεσιτείας για πώληση και αγορά κρυπτονομισμάτων. Έχοντας ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας χρήστη, το Coinbase Pro επιτρέπει την γρήγορη εκτέλεση συναλλαγών ακόμη και για αρχάριους. Ωστόσο, τα στοιχεία σας δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας – είναι σαν να βάζετε χρήματα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Δεν παρέχεται ιδιωτικό κλειδί ή φράση σπόρου.

 2. Το πορτοφόλι Coinbase είναι διαθέσιμο τόσο στον ιστότοπο όσο και ως εφαρμογή iOS ή Android. Το πορτοφόλι διατηρεί τα ιδιωτικά κλειδιά στη συσκευή του χρήστη.

 3. Οι λύσεις για εμπόρους επιτρέπουν την αποδοχή κρυπτονομισμάτων σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου με τη βοήθεια ενός αποκλειστικού πρόσθετου. Αυτό το πρόσθετο υποστηρίζεται από μερικά δημοφιλή CMS (Shopify, Magento και WooCommerce).

Μαζί με το Wilshire Phoenix, το Coinbase Pro θα κυκλοφορήσει σύντομα το νέο επενδυτικό μέσο.

εικόνα

Τρόποι αγοράς κρυπτονομισμάτων στο Coinbase Pro

Η διεπαφή Coinbase Pro είναι διαισθητική και κατανοητή: η εγγραφή σε αυτήν δεν θα απαιτήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια. Μόλις λάβετε έναν νέο λογαριασμό, θα χρειαστείτε το νόμισμα για να κάνετε συναλλαγές. Θέλετε να αγοράσετε τα ψηφιακά στοιχεία για το νόμισμα fiat; Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές πληρωμής: τραπεζικό έμβασμα (συμπεριλαμβανομένου του ACH στις ΗΠΑ και του SEPA στην ΕΕ), πιστωτικών καρτών και χρεωστικών καρτών.

Μόλις γίνει μια κατάθεση, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές κρυπτογράφησης. Μπορείτε είτε να βρείτε κατάλληλες προσφορές και να ενεργήσετε ως αγοραστής ή να κάνετε το δικό σας αίτημα ανταλλαγής και να γίνετε κατασκευαστής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αιτήματα αντιμετωπίζονται άμεσα. Λάβετε υπόψη ότι οι κατασκευαστές συμφωνιών στο Coinbase Pro δεν χρεώνονται προμήθειες ή χρεώσεις.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αιτημάτων:

Τακτικές παραγγελίες

Άμεση αγορά κρυπτονομισμάτων στην τρέχουσα τιμή. Ορίστε το απαιτούμενο ποσό νομισμάτων και κάντε κλικ στην επιλογή Παραγγελία αγοράς / πώλησης.

Περιορισμένες παραγγελίες

Το Cryptocurrency ανταλλάσσεται για την τιμή του χρήστη και όχι για την αγορά. Ο έμπορος μπορεί να ρυθμίσει την επιθυμητή τιμή κρυπτογράφησης και μόλις φτάσει αυτό το όριο, η παραγγελία θα ανοίξει. Η επιλογή είναι διαθέσιμη τόσο για κατασκευαστές όσο και για χρήστες.

Παραγγελίες με σήματα διακοπής

Αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις που η τιμή του κρυπτονομίσματος μειώνεται ξαφνικά. Μόλις η τιμή κρυπτογράφησης φτάσει στο ελάχιστο όριο, ανοίγει η παραγγελία.

Εκτός από την πλατφόρμα συναλλαγών, το Coinbase Pro προσφέρει αναλυτικά εργαλεία για τη σύγκριση των τιμών: γραφήματα γραφημάτων, δείκτες κ.λπ. Αυτό επιτρέπει το κράτημα στο σφυγμό και τη λήψη πιο έξυπνων αποφάσεων.

εικόνα

Τέλη Coinbase Pro

Όσον αφορά τις χρεώσεις Coinbase Pro, οι απόψεις των χρηστών είναι αντίθετες. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η προμήθεια είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστο, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι η πλατφόρμα ληστεύει τους πελάτες. Το ποσοστό προμήθειας εξαρτάται από τη μέθοδο ανάληψης / κατάθεσης που χρησιμοποιείται. Έτσι, οι τραπεζικές μεταφορές χρεώνονται με 1,5% χρέωση και χρειάζονται λίγες μέρες, οι πληρωμές μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας διεκπεραιώνονται αμέσως αλλά χρεώνονται με χρέωση 4 τοις εκατό.

Η βασική τιμή αγοράς στο Coinbase Pro είναι +0,5 τοις εκατό. Ισχύουν κατ ‘αποκοπή χρεώσεις για συναλλαγές κάτω των 200 $:

 • Για συναλλαγές ≤ 10 $, η χρέωση είναι 0,99 $.

 • Για συναλλαγές από 10 $ έως 25 $,, η χρέωση είναι 1,49 $.

 • Για συναλλαγές από 25 $ έως 50 $,, η χρέωση είναι 1,99 $.

 • Για συναλλαγές από $ 50 έως ≤ 200 $, η χρέωση είναι 2,99 $.

Η κατάθεση χρημάτων μέσω μεταφοράς ACH είναι δωρεάν, όλες οι άλλες μέθοδοι χρεώνονται 10 $. Οι συναλλαγές μεταξύ λογαριασμών Coinbase Pro είναι εντελώς δωρεάν. Οι εξωτερικές συναλλαγές στον λογαριασμό σας στο Coinbase Pro θα απαιτήσουν τρεις επιβεβαιώσεις για την αποστολή στοιχείων στο λογαριασμό σας.

Όπως βλέπετε, η δομή τελών του Coinbase Pro είναι κάπως δύσκολη. Πρέπει να μάθετε τους κανόνες πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να ονομαστεί η πιο ακριβή λύση:

εικόνα

Όρια συναλλαγών & Ρευστότητα

Όπως τα τέλη, τα όρια συναλλαγών μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία του χρήστη, την επιλογή πληρωμής και την κατάσταση επαλήθευσης. Ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για τους περιορισμούς ελέγχοντας τη σελίδα ορίου λογαριασμού.

Οι επαληθευμένοι πελάτες των ΗΠΑ έχουν το όριο των 25.000 $ ανά ημέρα και τα ακόλουθα εβδομαδιαία όρια:

 • 5.000 $ Αγορά μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

 • $ 50 Αγορά μέσω πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας.

 • Πώληση 50.000 $.

Σημειώστε ότι οι μη επαληθευμένοι έμποροι με πιστωτική κάρτα μπορούν να αγοράσουν Bitcoin αξίας 1.000 $ την εβδομάδα. Επιτρέπεται στους Ευρωπαίους πελάτες να διατηρούν έως και 30.000 € στον λογαριασμό τους ανά πάσα στιγμή.

Προκειμένου να αυξήσουν το όριο, οι χρήστες πρέπει να υποβληθούν στη διαδικασία επαλήθευσης που περιλαμβάνει την παροχή προσωπικών πληροφοριών στον αριθμό τηλεφώνου σας και τη μεταφόρτωση και επαλήθευση της φωτογραφίας τους.

Coinbase ή Coinbase Pro?

Το Coinbase Pro, που παλαιότερα ονομαζόταν GDAX, έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ενώ η κανονική Νομισματική βάση η πλατφόρμα μεσιτείας απλοποιεί τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, το Coinbase Pro είναι προσαρμοσμένο για περισσότερους χρήστες με γνώμονα την κρυπτογράφηση, με 22 ζεύγη συναλλαγών. Η πλατφόρμα παρέχει μια πληθώρα προηγμένων μέσων συναλλαγών: βιβλία παραγγελιών σε πραγματικό χρόνο, ιστορικά συναλλαγών και εργαλεία χαρτογράφησης. Επιτρέπει επίσης τη διαπραγμάτευση BTC, ETH, LTC, BCH και ZRX, αλλά οι χρεώσεις είναι πολύ χαμηλότερες και οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν προηγμένες δυνατότητες συναλλαγών.

Αναθεώρηση πορτοφολιού Bitcoin Coinbase

Το 2019, η Coinbase ξεκίνησε τις ιδιόκτητες υπηρεσίες πορτοφολιών για κινητά. Το πορτοφόλι επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν, να λαμβάνουν και να αποθηκεύουν κρυπτογράφηση (BTC, ETH, LTC). Αποθηκεύει επίσης τα ιδιωτικά κλειδιά στη συσκευή του χρήστη και το 98% της κρυπτογράφησης του χρήστη αποθηκεύεται σε κρύα πορτοφόλια για την αποφυγή κλοπής.

Η διαδικασία αποστολής στοιχείων από το πορτοφόλι σας είναι αρκετά εύκολη:

 • Συνδεθείτε και ανοίξτε την καρτέλα “Αποστολή” στο λογαριασμό σας.

 • Επιλέξτε το πορτοφόλι για να στείλετε χρήματα από και το κρυπτογράφηση.

 • Εισαγάγετε το ποσό του νομίσματος.

 • Εισαγάγετε τη διεύθυνση στην οποία στέλνετε τα χρήματα.

 • Πιέστε “Αποστολή”.

Για τη λήψη κρυπτονομισμάτων, πρέπει να κάνετε τα εξής: μεταβείτε στην καρτέλα “Λογαριασμοί”, βρείτε το πορτοφόλι όπου θα πρέπει να σταλεί το κρυπτογράφηση και κάντε κλικ στην επιλογή “Λήψη”.

εικόνα

Λάβετε υπόψη ότι το Coinbase παρακολουθεί όπου οι πελάτες στέλνουν τα χρήματά τους και μπορούν να απαγορεύουν τους χρήστες για ορισμένες δραστηριότητες και μεταφορές. Για παράδειγμα, ο λογαριασμός σας ενδέχεται να κλείσει για την αποστολή κρυπτογράφησης σε LocalBitcoins, ιστότοπους τζόγου ή για αγορές darknet. Κατά κανόνα, οι χρήστες με κλειστούς λογαριασμούς επιστρέφονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Δημιουργία λογαριασμού Coinbase

Η διαδικασία διαχείρισης λογαριασμού Coinbase είναι σχετικά απλή, ακόμη και αν δεν έχετε εμπειρία με τις ανταλλαγές κρυπτογράφησης στο διαδίκτυο. Η διεπαφή του ιστότοπου είναι φιλική προς το χρήστη και διαισθητική: τα κύρια μενού επιτρέπουν τη γρήγορη διαχείριση των υπηρεσιών.

Δημιουργήστε λογαριασμό

Για εγγραφή στο Ιστοσελίδα Coinbase, πρέπει να πληκτρολογήσετε το όνομα και το επώνυμό σας και να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Θα πρέπει επίσης να καθορίσετε τη διεύθυνση email σας και να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο ενεργοποίησης που σας έχει σταλεί σε ένα μήνυμα email. Μπορείτε επίσης να περάσετε από τη διαδικασία επαλήθευσης σε κάθε συνεδρία σύνδεσης χρησιμοποιώντας το κινητό σας τηλέφωνο.

εικόνα

Το Coinbase συνεργάζεται με νομικά πρόσωπα. Οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν την πλατφόρμα είτε ως θεσμικοί επενδυτές είτε ως έμποροι. Μετά την εγγραφή, πρέπει να ορίσετε τον κατάλληλο τρόπο πληρωμής.

Επαλήθευση ταυτότητας

Για να περάσει από μια διαδικασία επαλήθευσης, ένας έμπορος πρέπει να ανεβάσει το σαρωμένο αντίγραφο της ταυτότητάς του ή του διαβατηρίου ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που επαληθεύει την προσωπικότητά του.

Πρόσθετη ασφάλεια

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δεδομένων και των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών, η Coinbase αξιοποιεί τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας 2 παραγόντων: μπορείτε είτε να επαληθεύσετε την προσωπικότητά σας μέσω SMS στο τηλέφωνό σας είτε με τη βοήθεια εφαρμογών τρίτων όπως το Duo ή το Google Authentication. Τα ιδιωτικά κλειδιά των χρηστών είναι κρυπτογραφημένα. Εάν η Coinbase εντοπίσει μια νέα διεύθυνση IP που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας, θα ειδοποιηθείτε σχετικά. Όντας από τους πρώτους που έλαβε έγκριση από τις ΗΠΑ, η Coinbase χρησιμοποιεί πρακτικές κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της KYC.

Ωστόσο, εάν ο λογαριασμός σας παραβιαστεί, η Coinbase δεν φέρει καμία ευθύνη για τα χρήματα που χάνετε. Για αυτόν τον λόγο, συνιστάται να αποθηκεύετε το κρυπτογράφηση εκτός σύνδεσης σε ένα πορτοφόλι που μόνο εσείς ελέγχετε. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Προσθήκη τρόπων πληρωμής

Όπως αναφέρθηκε, διατίθενται οι ακόλουθοι τρόποι πληρωμής:

 • τραπεζική μεταφορά;

 • πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ·

 • Τραπεζικές πληρωμές της Σιγκαπούρης.

Για να χρησιμοποιήσετε έναν τρόπο πληρωμής, πρέπει να μεταβείτε στον λογαριασμό σας, επιλέξτε τη σελίδα Τρόποι πληρωμής. Κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας” και εισαγάγετε τα στοιχεία της κάρτας. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση χρέωσης για την κάρτα είναι σωστή.

Κατάθεση / αποστολή κρυπτονομισμάτων

Μια κατάθεση μπορεί να γίνει μέσω πιστωτικών / χρεωστικών καρτών και τραπεζικών εμβασμάτων, αλλά οι μέθοδοι και οι όροι πληρωμής μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Για να στείλετε κρυπτογράφηση, μεταβείτε στον Λογαριασμό → Πληρωμές → Αποστολή. Θα πρέπει να καθορίσετε την επιλογή πληρωμής και τη διεύθυνση.

Συνήθεις ερωτήσεις για το CoinBase

Ποιες μέθοδοι πληρωμής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Coinbase?

Οι χρήστες του Coinbase μπορούν να καταθέσουν και να αποσύρουν χρήματα χρησιμοποιώντας τραπεζικό έμβασμα και χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες. Λάβετε υπόψη ότι οι εξωτερικές συναλλαγές πρέπει να επιβεβαιώνονται τρεις φορές πριν εμφανιστούν στο λογαριασμό του χρήστη.

Οι χρήστες των ΗΠΑ μπορούν επίσης να παραγγείλουν την κάρτα Shift. Πρόκειται για μια κάρτα VISA που επιτρέπει στους χρήστες του Coinbase να ξοδεύουν Bitcoin από τον λογαριασμό τους σε οποιοδήποτε μέρος όπου γίνεται αποδεκτή η VISA. Η κάρτα κοστίζει 10 $, αλλά δεν υπάρχουν χρεώσεις συναλλαγής για οποιεσδήποτε εγχώριες αγορές και καμία χρέωση για μετατροπή BTC / USD.

Υποστηρίζει το Coinbase τη χώρα σας?

Προς το παρόν, το Coinbase υποστηρίζει τις ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία , Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Διατηρείται το απόρρητό σας κατά τη χρήση του Coinbase?

Για να προστατεύσει το απόρρητο των χρηστών, το Coinbase χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση SSL, έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων και μερικές άλλες πρακτικές ασφαλείας. Τα χρήματα μπορούν να αποθηκευτούν στο Coinbase Vault – ένα κρύο πορτοφόλι με τα ιδιωτικά κλειδιά διαθέσιμα μόνο για τον χρήστη.

Πόσο γρήγορα σας στέλνει Bitcoin το Coinbase?

Η ανάληψη χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό σας μέσω μεταφοράς SEPA διαρκεί 1-2 εργάσιμες ημέρες. Η ανάληψη με τραπεζικό έμβασμα πραγματοποιείται έως την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Υποστήριξη πελατών

Η εξυπηρέτηση πελατών είναι εκεί που κρύβονται οι παγίδες του Coinbase. Το Διαδίκτυο γεμίζει με αρνητικά σχόλια χρηστών: οι πελάτες είναι απογοητευμένοι με το σύστημα εισιτηρίων και τους πράκτορες υποστήριξης – πρέπει να περιμένουν μια απάντηση για εβδομάδες.

Άλλα παράπονα συνδέθηκαν με την αδυναμία αγοράς ή ανάληψης χρημάτων: Το Coinbase φάνηκε να μην είναι ήδη για τη μετεωρική αύξηση του αριθμού των χρηστών. Αυτό προκάλεσε ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας. Από τον Σεπτέμβριο, ορισμένοι χρήστες δεν μπορούν να αποσύρουν την κρυπτογράφηση τους και εκκρεμούν οι υποθέσεις τους.

εικόνα

συμπέρασμα

Για να συνοψίσω, Νομισματική βάση είναι εύκολο στη χρήση: η ομάδα της κατάφερε να κάνει τη διαδικασία πλοήγησης άψογη. Το Coinbase Pro είναι ιδανικό για παραδοσιακούς εμπόρους καθώς παρέχει ολόκληρη τη γκάμα χρήσιμων εργαλείων. Ωστόσο, φαίνεται ότι η πλατφόρμα επικεντρώνεται επί του παρόντος στην προσέλκυση νέων πελατών αντί στην ικανοποίηση των υπαρχόντων. Ο αριθμός των αρνητικών κριτικών είναι συντριπτικός, οπότε το Coinbase σίγουρα δεν είναι για την εξασθενημένη καρδιά.

Ωστόσο, εάν δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα, οι τιμές και οι χρεώσεις είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστο. Το Coinbase είναι ιδανικό για αγορά κρυπτονομισμάτων. Αλλά αν δεν θέλετε να χάσετε τα κέρδη που κερδίσατε, καλύτερα να αγοράσετε ένα πορτοφόλι υλικού για να αποθηκεύσετε τα χρήματα.

Για να λάβετε την τελική απόφαση, συγκρίνετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της πλατφόρμας:

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Η πλοήγηση πλατφόρμας δεν απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες. Είναι ιδανικό για νεοεισερχόμενους.

Το Coinbase παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες ξοδεύουν τα χρήματά τους.

Επιτρέπει την αγορά κρυπτογράφησης πιο γρήγορα από ό, τι σε πολλά άλλα χρηματιστήρια.

Το πορτοφόλι Coinbase είναι λιγότερο ασφαλές από ένα πορτοφόλι υλικού.

Διατίθενται πληρωμές με πιστωτική και χρεωστική κάρτα.

Κακή οργανωμένη υποστήριξη πελατών.

Χαμηλές χρεώσεις.

Η επιλογή των κρυπτονομισμάτων είναι πολύ περιορισμένη.

Η εταιρεία είναι επίσημα ρυθμιζόμενη.

Δεν υπάρχει μόχλευση πίστωσης.

Δεν υπήρξαν περιπτώσεις εισβολής.