Αναθεώρηση Bitstamp

Τι είναι το Bitstamp?

Τι είναι το Bitstamp; Το Bitstamp είναι μια ευρωπαϊκή ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά στη Σλοβενία ​​το 2011 και μετά μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου αντιμετώπισαν τα ίδια νομικά προβλήματα. Έκτοτε, κατάφερε να γίνει μια σημαντική υπηρεσία ανταλλαγής που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, αλλά εστιάζει κυρίως στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές αγορές. Η μεταφορά των διακομιστών τους στο Λουξεμβούργο ήταν μια πολύ έξυπνη επιχειρηματική κίνηση: τώρα είναι σε θέση να λειτουργούν νόμιμα σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Από τον Ιούλιο του 2018, το Bitstamp διατίθεται σε 28 ευρωπαϊκές χώρες και 50 άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας για το ιστορικό της Bitstamp, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ήταν αρχικά έτοιμη να γίνει ο κύριος ανταγωνιστής του Mt.Gox. Όσοι βρίσκονται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο πιθανότατα θυμούνται ότι το Όρος Γκοξ ήταν το μεγαλύτερο χρηματιστήριο με έδρα την Ιαπωνία στον κόσμο που έχασε περίφημα σχεδόν το σύνολο των κεφαλαίων του. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά λόγω ενός μεγάλου χάκετ που προκάλεσε χάος στο σύστημά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η άνοδος του Bitstamp στην κορυφή δεν συνδέεται με το χάκετ που συνέβη το 2014, καθώς η ανταλλαγή ξεπέρασε ήδη τον όγκο συναλλαγών Bitcoin του Mt.Gox το 2013.

Ενώ η εταιρεία έχει ελαττωθεί ελαφρώς λόγω ενός εξαιρετικά υψηλού ανταγωνισμού, η Bitstamp παραμένει το 15ο μεγαλύτερο χρηματιστήριο εκεί έξω με ανώτατο όριο αγοράς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει το coinmarketcap.com, ο μέσος όγκος συναλλαγών του έχει ξεπεράσει πρόσφατα το όριο των 92 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 3 εκατομμύρια χρήστες.

Αναθεώρηση Bitstamp

Το Bitstamp διαθέτει μόνο τέσσερα κύρια κρυπτονομίσματα που περιλαμβάνουν:

 • Bitcoin;

 • Αιθέριο;

 • Litecoin;

 • Κυματισμός.

Μια τέτοια πενιχρή επιλογή μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή, ενώ ορισμένες άλλες ανταλλαγές διαθέτουν εκατοντάδες διαφορετικά altcoin, αλλά λάβετε υπόψη ότι αυτά είναι τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα στην αγορά με τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών. Επιπλέον, η ανταλλαγή επιτρέπει επίσης συναλλαγές fiat-to-crypto. Τόσο το ευρώ όσο και το δολάριο περιλαμβάνονται στα ζεύγη συναλλαγών της Bitstamp. Μπορείτε επίσης να καταθέσετε βρετανική λίρα και ελβετικό φράγκο. Μεταξύ των διαθέσιμων μεθόδων πληρωμής μπορεί κανείς να διακρίνει την πληρωμή με πιστωτική / χρεωστική κάρτα και τραπεζικό έμβασμα.

Το Bitstamp, παρόμοιο με το Coinbase, μπορεί να λειτουργήσει ως μεσάζων μεταξύ εσάς και ενός άλλου ανταλλακτικού που υποστηρίζει πολλά σπάνια altcoins. Απλώς χρησιμοποιείτε το Bitstamp για να αγοράσετε Bitcoin και στη συνέχεια να καταθέσετε κρυπτογράφηση σε οποιοδήποτε άλλο χρηματιστήριο που έχει ήδη αναφέρει το altcoin που θέλετε να αγοράσετε.

Όσον αφορά τις συναλλαγές, το Bitstamp δεν είναι πραγματικά κατάλληλο για προχωρημένους εμπόρους. Η πλατφόρμα δεν επιτρέπει συναλλαγές με μόχλευση, επομένως δεν μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την αγοραστική σας δύναμη. Το Bitstamp δεν αποκλείει τη δυνατότητα εφαρμογής συναλλαγών περιθωρίου στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, οι προχωρημένοι έμποροι εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Tradeview που χρησιμοποιεί το Bitstamp, η οποία διαθέτει πολλά τεχνικά εργαλεία και δείκτες για έμπειρους χρήστες.

εμπορική άποψη

Είναι ασφαλές το Bitstamp?

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Bitstamp είναι πλήρως συμβατό με το δίκαιο της ΕΕ, αλλά πόσο ασφαλές είναι το Bitstamp; Στην πραγματικότητα, θεωρείται η πρώτη πλήρως ρυθμιζόμενη ανταλλαγή. Ένα ακόμη γεγονός που διασφαλίζει τη φήμη της Bitstamp είναι ότι υπάρχει από το 2011 και εξακολουθεί να κατάφερε να επιβιώσει σε αντίθεση με τον πλέον νεκρό αντίπαλό του Gox παρά τις σοβαρές παραβιάσεις της ασφάλειας.

Υποβλήθηκε σε επίθεση DDoS το 2014, αλλά δεν κλέφθηκαν χρήματα λόγω της γρήγορης αναστολής ανάληψης. Τον Ιανουάριο του 2015, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική επίθεση ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) που απευθυνόταν ειδικά στους υπαλλήλους της Bitstamp και είχε ως αποτέλεσμα να κλαπεί περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια σε BTC από την ανταλλαγή. Οι χάκερ που στόχευσαν το Bitstamp μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε καυτά πορτοφόλια διαδίδοντας κακόβουλο λογισμικό μέσω Skype και πολλές εφαρμογές γραφείου.

Είναι ασφαλές το Bitstamp; Τώρα, ο φορέας κρυπτογράφησης που εδρεύει στο Λουξεμβούργο διατηρεί περίπου το 98% των κεφαλαίων του σε πορτοφόλια ψυχρής αποθήκευσης και πολλαπλών υπογραφών με Xapo. Επιπλέον, οι πελάτες του Bitstamp μπορούν να προστατεύσουν τον λογαριασμό τους ενεργοποιώντας το 2FA.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Bitstamp?

Όσοι δεν γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν το Bitstamp μπορεί να βρουν πολύ χρήσιμο τον ακόλουθο οδηγό.

 1. Μεταβείτε στο bitstamp.net για να δημιουργήσετε λογαριασμό. Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή Bitstamp για κινητά, αλλά οι εξαιρετικά αρνητικές κριτικές δείχνουν ότι είναι καλύτερα να παραμείνετε στην έκδοση ιστού αυτής της ανταλλαγής.

  κύρια σελίδα

 2. Πληκτρολογήστε μερικές βασικές πληροφορίες στη φόρμα εγγραφής.

  φόρμα εγγραφής

 3. Αφού λάβετε ένα e-mail επιβεβαίωσης με το αναγνωριστικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να συνδεθείτε στον νέο σας λογαριασμό Bitstamp.

  ταυτότητα χρήστη

  Σημείωση! Συνιστάται να αλλάξετε τον αρχικό κωδικό πρόσβασής σας, καθώς οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τείνουν να παραβιάζονται από παραβίαση. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να διαγράψετε το μήνυμα με τον κωδικό πρόσβασής σας.

 4. Το σύστημα σας υπενθυμίζει τόσο σημαντικά μέτρα ασφαλείας όπως το 2FA και την επαλήθευση ταυτότητας.

  2α

 5. Τώρα που έχετε δημιουργήσει τον λογαριασμό σας, μπορείτε να καταθέσετε χρήματα και να αγοράσετε κρυπτογράφηση σύμφωνα με τον παρακάτω οδηγό.

  κατάθεση χρημάτων

Πώς να αγοράσετε στο Bitstamp?

Εάν θέλετε να αγοράσετε οποιοδήποτε altcoin στο Bitstamp, πρέπει πρώτα να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό σας. Μεταβείτε στην καρτέλα “Κατάθεση” και επιλέξτε τον καταλληλότερο τρόπο πληρωμής. Η πραγματοποίηση πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας είναι πολύ πιο εύκολη, αλλά πρέπει επίσης να γνωρίζετε τα σημαντικά υψηλότερα τέλη κατάθεσης. Βασικά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε το επιθυμητό ποσό κρυπτογράφησης. Στη συνέχεια, προχωράτε με την πληρωμή σας με τον ίδιο τρόπο όταν πραγματοποιείτε αγορά σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα. Το ποσό της κρυπτογράφησης που αγοράσατε θα κατατεθεί στον λογαριασμό σας σε λίγα δευτερόλεπτα εάν περάσετε την επαλήθευση.

κατάθεση

Μεταβείτε στο “Αγορά / Πώληση” (επάνω δεξιά γωνία) για να πραγματοποιήσετε μια παραγγελία. Αυτοί είναι οι τύποι παραγγελιών που υποστηρίζονται στο Bitstamp:

άμεση παραγγελία

Οι εντολές διακοπής και οι εντολές αγοράς είναι πιο κατάλληλες για έμπειρους εμπόρους που μπορούν να προβλέψουν τις επερχόμενες διακυμάνσεις των τιμών.

Τέλη Bitstamp

Τα τέλη κατάθεσης εξαρτώνται από τους συγκεκριμένους τρόπους πληρωμής που χρησιμοποιείτε. Όσοι ενδιαφέρονται μόνο για συναλλαγές crypto-to-crypto δεν χρεώνονται καθόλου. Αν θέλετε να καταθέσετε χρήματα, πρέπει να πληρώσετε είτε προμήθεια 5% για μεταφορές μέσω πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας είτε προμήθεια 0,05% για διεθνείς τραπεζικές μεταφορές. Οι Ευρωπαίοι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από τα χαμηλά τέλη SEPA που καθορίζονται στα 0,90 ευρώ ανά κάθε συναλλαγή. Όπως μπορείτε να δείτε, οι στιγμιαίες πληρωμές με πιστωτική κάρτα είναι σημαντικά πιο ακριβές.

Επιπλέον, το Bitstamp επιβάλλει επίσης τέλος διαπραγμάτευσης που εξαρτάται τελικά από τον όγκο συναλλαγών του χρήστη τις τελευταίες 30 ημέρες.

Προμήθεια%

Μηνιαίος όγκος συναλλαγών σε USD

0,25%

< 20.000 $

0,20%

< 400.000 $

0,15%

< 600.000 $

0,10%

> 20 εκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με οποιαδήποτε κριτική του Bitstamp, τα τέλη του είναι ελαφρώς υψηλότερα από ό, τι στην πλειονότητα των άλλων ανταλλαγών, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό εάν λάβετε υπόψη τη δημοτικότητα και τη φήμη του Bitstamp.

Τέλη ανάληψης Bitstamp

Ομοίως με τις καταθέσεις, τα τέλη ανάληψης εξαρτώνται άμεσα από τα επιλεγμένα μέσα πληρωμής. Τα ίδια τέλη ισχύουν για τις αναλήψεις, ενώ οι αναλήψεις σε κρυπτογράφηση παραμένουν δωρεάν.

Πριν στείλετε χρήματα από το Bitstamp στο πορτοφόλι ή στον τραπεζικό σας λογαριασμό, πρέπει να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας.

Σημείωση! Το Bitstamp δεν επιβάλλει όρια ανάληψης Bitstamp σε επαληθευμένους λογαριασμούς, αλλά όσοι θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι δεν θα μπορούν να καταθέσουν ή να αποσύρουν χρήματα.

Είναι συνήθης πρακτική να επαληθεύεται η ταυτότητα του χρήστη για την πλειονότητα των ανταλλαγών, δεδομένου ότι πρέπει να ακολουθούν τους κανονισμούς AML. Ωστόσο, το Bitstamp απαιτεί επαλήθευση λίγο πολύ (η ανταλλαγή απαιτεί από εσάς να ανεβάσετε πολλές φωτογραφίες του αναγνωριστικού σας μαζί με τα στοιχεία χρέωσής σας). Συνολικά, η επαλήθευση λογαριασμού στο Bitstamp είναι μια αρκετά μακρά διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως και μια εβδομάδα. Αυτό μπορεί να είναι κουραστικό για ορισμένους χρήστες, αλλά η ισχυρή διαδικασία επαλήθευσης θα εκτιμηθεί σίγουρα από σοβαρούς επενδυτές που θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή.

επαλήθευση