Generation Crypto-Investment Gap: Γιατί ο Warren Buffett δεν το καταλαβαίνει

Η επένδυση σε κρυπτογράφηση γίνεται πιο προσιτή τόσο σε έμπειρους όσο και σε αρχάριους επενδυτές, αλλά η επαγγελματική καθοδήγηση για την εμπορία του νέου περιουσιακού στοιχείου δεν είναι άμεσα διαθέσιμη. Η αφθονία των αντιφατικών πληροφοριών στα μέσα ενημέρωσης οδηγεί σε περαιτέρω σύγχυση, ειδικά όταν αρέσουν στους γνωστούς και σεβαστούς επενδυτές Γουόρεν Μπάφετ φωνή έντονες αντιρρήσεις.

Στην πραγματικότητα, το cryptocurrency είναι ένα συναρπαστική επενδυτική ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε – ούτε πρέπει να γίνει σε άγνοια. Για να καταλάβει πώς μπορεί να προσεγγιστεί η επένδυση σε κρυπτονομίσματα για ένα ασφαλές και κερδοφόρο αποτέλεσμα, η CryptoComes μίλησε στον Bob Loukas του Bitcoin.live, μια πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που παρέχει συμβουλές και εκπαίδευση ειδικών στην κοινότητά της, ξεκινώντας σήμερα.

Katya Michaels: Πώς σας ενδιαφέρει το εμπόριο κρυπτογράφησης και η εκπαίδευση των επενδυτών σχετικά με αυτήν την αγορά?

Μπομπ Λουκάς: Είμαι έμπορος που πηγαίνει πίσω 25 χρόνια – διαπραγματεύονται συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, forex, χρυσό, μετοχές. Πιο πρόσφατα προέκυψε μια νέα αναπτυσσόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων όπου δημιουργούνται πολλοί άνθρωποι πολλά λεφτά, και χάνοντας χρήματα επίσης, αν και αυτή είναι πιθανώς μια ιστορία που δεν λέγεται πολύ συχνά. Υπάρχει πολύ ενθουσιασμός, και ως έμπορος, θέλετε να γίνετε μέρος της νέας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων, της νέας ευκαιρίας.

Από την προοπτική του Bitcoin.live, πρόκειται για βοήθεια σε άτομα που δεν έχουν την εμπειρία που έχουν οι αναλυτές στην πλατφόρμα μας. Καταλαβαίνουν ότι η διαπραγμάτευση αυτής της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων δεν διαφέρει από πολλές από τις συναλλαγές άλλων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων που υπάρχουν σήμερα, επειδή υπάρχουν οι ίδιες βασικές αρχές.

Είναι μια τόσο νέα βιομηχανία και βλέπω πολλούς νεότερους ανθρώπους, πολλές χιλιετίες, να εμπλέκονται, να προσελκύονται από τις δυνατότητες και τον ενθουσιασμό, αλλά δεν ωφελούνται όλοι απαραίτητα, όπως τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να σας οδηγήσουν να πιστέψετε. Με το Bitcoin.live θέλουμε να προσφέρουμε περισσότερη ισορροπημένη, έμπειρη φωνή στον χώρο κρυπτογράφησης και να παρέχουμε τα εργαλεία και τη βοήθεια που χρειάζονται για να πετύχουν.

κάρτα

Μια σταθερή φωνή για καθοδήγηση

ΚΜ: Τι είδους κάλυψη μέσων και συμβουλές πιστεύετε ότι λείπει από αυτόν τον χώρο?

BL: Νομίζω ότι αυτό που λείπει είναι μια σταθερή και έμπειρη φωνή.

Έχετε μια νέα φυλή επενδυτών που έρχονται και με αυτό, μερικοί επηρεαστές των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης – άτομα στον χώρο συναλλαγών που κρύβονται πίσω από την ασυλία που παρέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εμφανίζονται ως επαγγελματίες όταν δεν είναι πραγματικά.

Ήταν σε θέση να παρέχουν συμβουλές συναλλαγών σε μια αγορά ταύρων όταν δεν ήταν τόσο η εμπειρία τους, αλλά το γεγονός ότι όλα τα πλοία ανέβαιναν και όλες οι τιμές ανέβαιναν.

Τώρα έχουν περάσει ακριβώς πέντε μήνες από το Δεκέμβριο όταν το η αγορά κορυφώθηκε. Πολλοί άνθρωποι χάνουν χρήματα και αυτές οι προσωπικότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είτε εξαφανίστηκαν είτε απλά δεν έχουν ιδέα για το πώς να παρέχουν καθοδήγηση στους ανθρώπους.

Οι αναλυτές μας έχουν περάσει από την έκρηξη του dot-com και τη χρυσή έκρηξη και την έκρηξη των αποθεμάτων του 2008 και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως ο Peter Brandt, πολύ πριν από αυτό. Θέλουμε να παρέχουμε την επαγγελματική καθοδήγηση που λείπει σήμερα.

Διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης έναντι επενδύσεων στο χώρο

ΚΜ: Πιστεύετε ότι για αυτήν τη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων είναι πιο σημαντικό να κατανοήσετε την τεχνολογία πίσω από αυτό ή να κατανοήσετε τους μηχανισμούς της αγοράς?

BL: Αυτή είναι μια καλή ερώτηση γιατί συχνά οι έμποροι που παρακολουθούν τις μεταβολές των τιμών για μερικές ημέρες ή εβδομάδες πέφτουν στην παγίδα να προσπαθούν να κατανοήσουν και να ευθυγραμμίσουν την τεχνολογία, κάνοντας ένα επιχείρημα για την αγορά κάτι μακροπρόθεσμα βασικές προοπτικές. Αλλά πραγματικά, πρόκειται να εισέλθουν και να βγουν μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες. Αυτά τα δύο απλά δεν πήκουν.

Πρέπει να καταλάβετε εάν είστε έμπορος και διαπραγματεύεστε τις κινήσεις των τιμών ή εάν είστε επενδυτής που κοιτάζει ένα νόμισμα και προσπαθεί να καταλάβει εάν πρόκειται για μια τεχνολογία που θα επιβιώσει την επόμενη συντριβή ή τα ρυθμιστικά γενικά έξοδα.

Ως επενδυτής, πρέπει να καταλάβετε εάν πρόκειται να γίνει αυτός που θα υιοθετηθεί, που τελικά οδηγεί σε χρησιμότητα, πράγμα που τελικά προφανώς σημαίνει περισσότερο μακροπρόθεσμο κέρδος. Ετσι, για εμπορία? Όχι, δεν είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την τεχνολογία. Πρόκειται για το πώς κινείται η τιμή. Εάν είστε επενδυτής, πρέπει πραγματικά να ξέρετε σε τι επενδύετε.

κάρτα

Άλογα για μαθήματα: παλιές και νέες επενδυτικές στρατηγικές

ΚΜ: Τι πιστεύετε ότι αποτρέπει τους επενδυτές Γουόρεν Μπάφετ από το να είσαι λάτρεις του Bitcoin παρά την εκτενή εμπειρία τους; Πώς μπορεί να είναι λάθος?

BL: Δεν κάνουν λάθος. Νομίζω ότι είναι απλώς θέμα της ζώνης άνεσης κάποιου και τι δουλεύει για αυτούς. Γιατί να μπείτε σε έναν άλλο χώρο όπου δεν έχουν την εμπειρία; Είναι πολύ μακριά από ό, τι γνωρίζουν και τι κάνουν καλύτερα.

Πίσω στη δεκαετία του ’90 κατά τη διάρκεια της έκρηξης του dot-com, η μετοχή της Berkshire Hathaway είχε πολύ μεγάλη απόδοση στην αγορά επειδή ο Buffett επίσης δεν κατάλαβε αυτήν την τεχνολογία και βασικά είπε, δεν μπορώ να επενδύσω σε κάτι που δεν καταλαβαίνω. Είναι παρόμοιο, είναι παρόμοιο δυναμικό. Ακόμη και οι επενδύσεις του στην Apple και την IBM ήρθαν πολύ πρόσφατα, επειδή πλέον ταιριάζουν με τη θεμελιώδη του φιλοσοφία του Graham για επενδύσεις σε μετοχές – με ταμειακές ροές, κέρδη και καλύτερη κατανόηση της αποτίμησης.

Είναι απλώς θέμα αλόγων για μαθήματα. Οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται άνετα με το πού πηγαίνουν τα χρήματά τους, και πρέπει. Εάν δεν καταλαβαίνουν την κρυπτογράφηση, στην πραγματικότητα προτείνω να μην κάνουν αυτό το άλμα της πίστης.

Είναι καλύτερα να βρίσκεστε σε έναν κόσμο όπου καταλαβαίνετε τι επενδύετε και γιατί, αντί να χάσετε εντελώς.

ΚΜ: Τι θα έλεγες Μπιλ Γκέϊτς? Καταλαβαίνει την τεχνολογία και ήταν μεγάλο μέρος της περιόδου καινοτομίας στο Διαδίκτυο. Γιατί είναι έτσι ενάντια στο crypto?

BL: Αισθάνομαι σαν να πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση – η Microsoft ήταν συχνά πίσω από την καμπύλη για την υιοθέτηση της τεχνολογίας. Ήταν πολύ καλοί στην απόκτηση εταιρειών όταν έμεναν πίσω και παρέμεναν σχετικοί με αυτήν την έννοια, αλλά δεν ήταν απαραίτητα γνωστοί ως καινοτόμος πρωτοπόρος.

Νομίζω ότι ο Γκέιτς δεν αντιπροσωπεύει πραγματικά αυτήν την ομάδα καινοτόμων και πρώτων υιοθετών προηγούμενης γενιάς. Υπάρχουν πολλά παλιά σχολεία κύριοι τεχνολογίας και ιδρυτές που πραγματικά εναγκαλισμός Bitcoin σήμερα.

Πιστεύω ότι ο Γκέιτς υιοθέτησε πραγματικά τη νοοτροπία του Μπάφετ και τον περιγράφει ως μέντορα.

κάρτα

Επένδυση για αρχάριους: καθορισμός συγκεκριμένων στόχων

ΚΜ: Έχοντας αυτό κατά νου, ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που οι πιθανοί επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν και να κατανοήσουν σχετικά με την κρυπτογράφηση για να τους βοηθήσουν να λάβουν ενημερωμένες αποφάσεις?

BL:

Καταλήγει στην ερώτηση που πάντα ρωτώ: ποιος είναι ο στόχος σας; Είστε έμπορος; Είσαι ενεργός? Ή θέλετε απλώς να έχετε μια συνολική έκθεση σε μια νέα βιομηχανία και να μην μείνετε πίσω από τη σκοπιά του χαρτοφυλακίου?

Ας πάρουμε την επενδυτική πλευρά. Ίσως απλώς θέλετε να έχετε περίπου το 5% του χαρτοφυλακίου ως επενδυτής στο Blockchain. Θέλετε να είστε με τα μπλε μάρκες της κρυπτογράφησης – προφανώς, το Bitcoin είναι το νούμερο ένα μακράν. Στη συνέχεια, θέλετε επίσης να καταλάβετε τι είναι το Bitcoin, να πάρετε μια επισκόπηση της τεχνολογίας, να διαβάσετε τη Λευκή Βίβλο. Υπάρχουν πολλοί πόροι εκεί έξω για να καταλάβετε τι Bitcoin και Τεχνολογία Blockchain είναι το θέμα.

Αν κάνετε συναλλαγές, πρόκειται για κατανόηση της διαχείρισης κινδύνων, της διαχείρισης συναλλαγών, της ψυχολογίας των συναλλαγών. Υπάρχουν βασικές δεξιότητες συναλλαγών που πιστεύω ότι όλοι πρέπει να μάθουν εάν πρόκειται να αγοράσουν και να πουλήσουν οποιαδήποτε ασφάλεια ή οποιαδήποτε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Υπάρχουν πολλοί δωρεάν πόροι εκεί έξω για να μάθουν τα βασικά. Το Bitcoin.live είναι διαφορετικό στο ότι έχουμε περισσότερους αναλυτές και πολύ πιο προσαρμοσμένο στο crypto. Μιλάμε για το τι κάνει το Bitcoin αυτήν την εβδομάδα και γιατί, και πώς θα μπορούσατε να έχετε ανταλλάξει την κίνηση και τι πρέπει να προσέξετε από άποψη κινδύνου.

κάρτα

Η κανονιστική σταθερότητα θα βοηθήσει στον μετριασμό των κινδύνων

ΚΜ: Πως θα σαφήνεια στον κανονισμό να αλλάξετε τις προϋποθέσεις για επένδυση στο χώρο; Θα νομιμοποιήσει την κρυπτογράφηση στα μάτια των θεσμικών επενδυτών και ίσως ακόμη και των επενδυτών παλιού σχολείου όπως ο Μπάφετ?

BL: Είναι δύο μέρη, στο μυαλό μου. Πρώτα απ ‘όλα, είμαι περισσότερο ελευθεριακός όσον αφορά τη ρύθμιση. Είμαι καπιταλιστής, επομένως η φιλοσοφία μου είναι πολύ λίγες ρυθμίσεις, αλλά αυτοί που εφαρμόζονται πρέπει να έχουν νόημα και πρέπει να εφαρμοστούν.

Δεύτερον, νομίζω ότι χρειαζόμαστε σαφήνεια με όλους τους οργανισμούς σχετικά με τους κανονισμούς που πρόκειται να θεσπιστούν και πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το ψήφισμα γρηγορότερα. Στη συνέχεια, οι κεφαλαιαγορές μπορούν να αισθάνονται λίγο πιο σίγουροι ότι υπάρχει κάποια σταθερότητα στο ρυθμιστικό χώρο όπου μπορούν να διακινδυνεύσουν αυτό το κεφάλαιο. Αυτή τη στιγμή ανησυχούν για την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε αυτόν τον χώρο, επειδή δεν γνωρίζουν εάν η επένδυσή τους πρόκειται να κλείσει από το SEC ή κάποια άλλη ρυθμιστική αρχή. Και αυτό δεν είναι καλό για τη βιομηχανία στο σύνολό της.

Χωρίς την έλλειψη κανονισμών σήμερα, υπάρχει ανεξέλεγκτη Απάτη ICO εκμεταλλευόμενοι την ευφλεκτότητα των ανθρώπων. Συμβαίνει σε κάθε μεγάλη αγορά ταύρων – μπαίνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν, ρίχνουν λευκές βίβλους ένα σαββατοκύριακο και συγκεντρώνουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, εκατομμύρια δολάρια.

Κάποιες απάτες, μερικές Οι ICO είναι νόμιμοι, αλλά πραγματικά δεν έχω καμία ευκαιρία να καρποφορήσει με την πάροδο του χρόνου. Η πρόθεση είναι δυνητικά καλή, αλλά απλώς δεν πρόκειται να συμβεί για το 99,5% αυτών των εταιρειών.

Το περισσότερο ICO αποτυχίες καταλαβαίνουμε, όσο περισσότερο οι μπουφέδες του παραδοσιακού επενδυτικού κόσμου θα κοιτάξουν κάτω στο χώρο ως πολύ ανώριμοι για να ασχοληθούν σοβαρά και να συμμετάσχουν. Αυτό δεν είναι καλό για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του κλάδου.

Σαφώς καθορισμένοι κύκλοι Bitcoin

ΚΜ: Ποιοι είναι οι κύκλοι συναλλαγών του Bitcoin για το περιουσιακό στοιχείο?

BL: Χαρτογραφώ Κύκλοι Bitcoin τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην πραγματικότητα δεν με εκπλήσσει, αλλά αυτό που βλέπουμε στο χώρο του Bitcoin είναι ένας πολύ σαφώς καθορισμένος κύκλος 60 ημερών.

Φυσικά, θα υπάρξουν μικρότεροι κύκλοι και σίγουρα, θα υπάρξουν μεγάλοι κύκλοι με την πάροδο του χρόνου, αλλά νομίζω ότι είμαστε ακόμα λίγο νωρίς σε αυτήν την τεχνολογία, ώστε αυτοί να λάμπουν πραγματικά και να είναι πολύ προφανείς.

Αυτήν τη στιγμή είμαστε κοντά σε ένα χαμηλό κύκλο 60 ημερών, κατά τη διάρκεια του οποίου συνήθως παίρνετε αυτό το πολύ μεγάλο «αυτό είναι το τέλος του Bitcoin όπως το ξέρουμε». Αυτό συμβαίνει σε κάθε κύκλο χαμηλό, και μετά παίρνετε αυτήν τη μεγάλη αντιστροφή και αιωρούνται στο συναίσθημα. Δυστυχώς, οι κύκλοι μου λένε ότι είμαστε ακόμα σε πτωτική τάση.

Ακόμα κι αν μετά το χαμηλό του κύκλου μπορούμε να πάρουμε ένα πραγματικά μεγάλο ράλι για ένα μήνα όπου η τιμή μπορεί να αυξηθεί κατά 2.000 $ ή 3.000 $, μέχρι να δω πραγματικές ενδείξεις ότι έχουμε ξεφύγει από μια πτωτική τάση, πρέπει να υποθέσω ότι η αγορά αρκούδων είναι ακόμη υπό έλεγχο.

Εκεί μας βλέπω τώρα – στα πρόθυρα ενός άλλου κύκλου ράλι, τότε μάλλον μια άλλη στροφή το καλοκαίρι και σε χαμηλό κύκλο, με ίσως το τέλος της αγοράς αρκούδων να έρχεται τον Αύγουστο.

Αλλά δεν ξέρω. Εμπορεύομαι αυτό που μου λέει η αγορά, αντί να ελπίζω και να μαντέψω πού θα μπορούσε να είναι.

κάρτα

Γεφυρώνοντας το χάσμα κρυπτο-γενεών

ΚΜ: Πολλοί άνθρωποι συγκλονίζονται από την αστάθεια της αγοράς κρυπτογράφησης σε σύγκριση με τα παραδοσιακά χρηματιστήρια. Υπήρξε κάτι παρόμοιο από την άποψη της μεταβλητότητας ή είναι αυτό το πιο ασταθές περιουσιακό στοιχείο ποτέ?

BL: Ναι, νομίζω ότι μπορεί να είναι το πιο ασταθές, αλλά η μεταβλητότητα είναι στην πραγματικότητα μειώνεται αρκετά απότομα από το 2012-2014. Καθώς λαμβάνετε μια ευρύτερη υιοθέτηση και λαμβάνετε πιο έμπειρους συμμετέχοντες από τις παραδοσιακές αγορές, τότε περιμένετε να μειωθεί η αστάθεια.

Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσετε όταν κοιτάζετε κάτι σαν το Bitcoin, δεν είναι παραδοσιακό με κάθε τρόπο. Τα κέρματα ήρθαν στην αγορά ξαφνικά το 2009-10 και διαπραγματεύτηκαν για πένες. Κανείς δεν ήξερε τι ήταν αυτά τα πράγματα.

Χρυσός δεν έχει εγγενή αξία, το ξέρουμε αυτό, αλλά τουλάχιστον έχει μερικές χιλιάδες χρόνια σχετικότητας. Αυτή η τεχνολογία είναι τόσο διαφορετική και νέα, έχει απόλυτο νόημα ότι έχει αυτόν τον τύπο μεταβλητότητας.

ΚΜ: Πότε νομίζετε διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης θα γίνει το νέο φυσιολογικό; Πότε θα χτυπήσουμε το κρίσιμο σημείο όταν οι περισσότεροι άνθρωποι θα κατέχουν και θα ανταλλάσσουν κρυπτογράφηση?

BL: Υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα εκεί έξω. Εάν ρωτήσετε ένα δωμάτιο γεμάτο εμπόρους 20 και 30 ετών, θα διαπιστώσετε ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτούς διαπραγματεύεται μόνο κρυπτογράφηση, δεν έχει ποτέ διαπραγματευτεί ούτε μία μετοχή στη ζωή τους και δεν ενδιαφέρεται να διαπραγματευτεί αυτές τις μετοχές.

Τότε έχετε τους πιο παραδοσιακούς λογαριασμούς Schwab και TD Ameritrade που πηγαίνουν «Bitcoin; Crypto; Τι ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? Επιτρέψτε μου να πάω Νομισματική βάση και δοκιμάστε το με την πιστωτική μου κάρτα. ” Δεν ξέρω αν αυτό το χάσμα θα γεφυρωθεί αναγκαστικά.

Σίγουρα, μόλις λάβουμε περισσότερη σαφήνεια από την SEC και λάβουμε περισσότερο προϊόν ETF εκεί έξω που μπορεί να αγοραστεί και να πωληθεί μέσω ενός παραδοσιακού μεσίτη – τότε νομίζω ότι θα έχετε ευρύτερη υιοθέτηση και περισσότερους mainstream εμπόρους που αγοράζουν και πωλούν crypto.

ΚΜ: Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό το είδος αμφιλεγόμενου, ασταθούς περιουσιακού στοιχείου μπορεί στην πραγματικότητα να χρησιμεύσει ως σημείο εισόδου στις παραδοσιακές αγορές για τους νεότερους εμπόρους.

BL: Ακριβώς. Οι παραδοσιακοί μεσίτες γνωρίζουν ότι εάν μπορούν να προσφέρουν μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή κρυπτογράφησης, θα έχουν πελατειακή βάση για δεκαετίες μετά. Και αν δεν μπουν σε αυτόν τον χώρο, θα γερνούν με τους boomers και τη γενιά X’s. Γι ‘αυτό πρέπει να μπουν και νομίζω ότι θα ασκήσουν επίσης πίεση στους ρυθμιστικούς φορείς για να τους επιτρέψουν να αρχίσουν να διαπραγματεύονται αυτές τις κυβερνοαστικές αξίες επειδή θα χάσουν εάν δεν.

κάρτα