Το Ran NeuNer του CryptoTrader στο Greed, το Crypto Market Cap και το Blocking Blockchain

Αν και το δημόσιο ενδιαφέρον για κρυπτονομίσματα και τεχνολογίες Blockchain αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, η σχετική κάλυψη σπάνια παρατηρείται σε μεγάλες δημοσιεύσεις ή σε εθνικά δίκτυα εκπομπών. Το CryptoTrader, που κυκλοφόρησε στο CNBC Africa το 2017, είναι μια έντονη εξαίρεση, που φιλοξενείται από Ραν NeuNer – ένας σειριακός επιχειρηματίας και ειδικός μάρκετινγκ που αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στο Blockchain σήμερα.

Οι διοργανωτές του Crypto Invest Summit, που πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες μέρες του Μαΐου στο Λος Άντζελες, σχεδίασαν μια ζωντανή μαγνητοσκόπηση του CryptoTrader ως ειδική ατζέντα για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Οι καλεσμένοι της συνόδου κορυφής του Ran NeuNer περιελάμβαναν γνωστούς επιρροείς της βιομηχανίας και ειδικούς – Τζέρεμι Γκάρντνερ, Λουκ Μάρτιν, Ντέιβιντ Μπλέζνακ, Άμι Μπεν Ντέιβιντ, και Τζέιμι Φιν. Το CryptoComes μίλησε με τον κ. NeuNer πριν από τη μαγνητοσκόπηση, καθώς έφτασε στην εκδήλωση με την ομάδα CryptoTrader.

Η ευθύνη των κρυπτογραφικών μέσων

Katya Michaels: Φιλοξενείτε το CryptoTrader στο CNBC για περίπου ένα χρόνο τώρα. Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης στην υιοθέτηση κρυπτογράφησης και Blockchain; Τι είδους κάλυψη απαιτείται στο χώρο?

Ran NeuNer: Ο τρόπος που το βλέπω, πολλοί από τους λόγους Bitcoin και το crypto ξεκίνησε άσχημα επειδή τα mainstream media ήταν εναντίον του, το ανέφεραν ως επιχείρηση χρηματοδότησης τρομοκρατίας και οτιδήποτε άλλο. Αν φανταστείτε, προσπαθώντας να κολυμπήσετε προς τα πάνω καθώς τα κύρια μέσα πηγαίνουν προς τα κάτω, είναι αρκετά δύσκολο. Ως κρυπτογραφικά μέσα, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την παρανόηση του Bitcoin και της κρυπτογράφησης, για να δοκιμάσουμε και να εξαλείψουμε την αντίληψη του κοινού.

ΚΜ: Πιστεύετε ότι ο χώρος κρυπτογράφησης είναι επίσης ευαίσθητος σε ψεύτικες ειδήσεις και παραμορφωτικές πληροφορίες?

RNN: Νομίζω ότι υπάρχει δημοσιογραφική ακεραιότητα για την οποία πρέπει να ανησυχούμε.

Νομίζω ότι προτού οι δημοσιογράφοι δημοσιεύσουν οτιδήποτε σχετικά με οποιοδήποτε ICO ή διακριτικό, υπάρχει η δέουσα επιμέλεια που πρέπει να γίνει.

Η δέουσα επιμέλεια είναι πολύ πιο δύσκολη τώρα, επειδή δεν διαθέτετε εταιρικό γραφείο δημοσίων σχέσεων που μπορείτε να καλέσετε και να πείτε, “hey, είναι αλήθεια;” Τώρα είναι εντελώς αποκεντρωμένη μηχανισμός. Νομίζω λοιπόν ότι είναι πιο δύσκολο για τους κρυπτογραφημένους ανθρώπους. Πρέπει να βρούμε καλές πηγές και να βεβαιωθούμε ότι επαληθεύουμε τις πληροφορίες πριν τις αναφέρουμε.

κάρτα

Η κοινότητα αλλάζει με αυξημένη υιοθέτηση

ΚΜ: Πώς έχετε δει την κοινότητα να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, ή ακόμα και από πέρυσι?

RNN: Αν κοιτάξω πέρυσι, τα συνέδρια ήταν πολύ μικρότερα και όταν μπήκα μέσα, ήξερα όλους. Όταν μπήκα σε αυτό το συνέδριο, γνωρίζω μερικούς ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι όλοι νέοι και, επομένως, πιστεύω ότι αυτοί δεν είναι οι άνθρωποι που ξεκίνησαν με την κρυπτογράφηση. Γίνεται πολύ πιο mainstream. Οι άνθρωποι αγοράζουν εισιτήρια στο διαδίκτυο και έρχονται τώρα σε συνέδριο. Με τα παλιά συνέδρια δεν θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό. Έπρεπε να γνωρίζετε κάποιον που ήξερε κάποιον για να πάρει ένα εισιτήριο.

Με την πιο γενική υιοθέτηση έρχεται λιγότερη έρευνα για τεχνικά μέρη των έργων και πολύ περισσότεροι άνθρωποι που ενδιαφέρονται μόνο για την τιμή. Ως αποτέλεσμα, πιστεύω ότι η αγορά κινείται αναλόγως.

Καθώς το mainstream μπαίνει, οι τιμές ανεβαίνουν. Αλλά το mainstream πανικοβάλλεται επίσης πολύ γρήγορα – παίρνουν κέρδη και βγαίνουν.

ΚΜ: Πιστεύετε ότι θα υπάρξουν πιο θεσμικές επενδύσεις φέτος ή σε λίγα χρόνια?

RNN: Φοβάμαι τόσο πολύ να πω ναι, γιατί κάθε χρόνο μιλάμε για τις θεσμικές επενδύσεις και κάθε χρόνο δεν έρχεται! Ναι, ελπίζω ότι το 2018 είναι η χρονιά των θεσμικών επενδύσεων. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε πραγματικές θεσμικές επενδύσεις έως ότου ρυθμιστούν σε όλες τις περιοχές χώρες είναι πεντακάθαρο.

κάρτα

Αναπόφευκτη ρύθμιση

ΚΜ: Όσον αφορά το κανονισμός λειτουργίας, σε ποια πλευρά είσαι; Συμμόρφωση ή ελευθερία; Πιστεύετε ότι η ρύθμιση δεν έχει θέση σε κρυπτογράφηση και Blockchain?

RNN: Πιστεύω ότι η ρύθμιση είναι αναπόφευκτη.

Νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα έχουμε τη ρύθμιση, τόσο το καλύτερο. Είναι σαν μια σχέση – θέλετε να μάθετε πού στέκεστε.

Και αυτό χρειαζόμαστε όλοι – για να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε, ακόμα κι αν δεν είναι καλό. Πρέπει να ξέρουμε πού βρισκόμαστε, ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε με τα εργαλεία που έχουμε.

Όπου βρισκόμαστε τώρα, για θεσμικούς επενδυτές – εάν σκέφτεστε ένα κυβερνητικό τμήμα ή ένα συνταξιοδοτικό ταμείο – δεν μπορούν να επενδύσουν σε κάτι, εκτός εάν έχουν απόλυτη σαφήνεια ότι είναι νόμιμο για αυτούς να επενδύσουν σε αυτό. Προσπαθούμε να φτάσουμε στο σημείο όπου έχουμε απόλυτη σαφήνεια.

ΚΜ: Πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρχει αυτορρύθμιση στον χώρο?

RNN:

Δεν πιστεύω στην αυτορρύθμιση. Νομίζω, δυστυχώς, η απληστία είναι μεγαλύτερη από την αυτορρύθμιση.

Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι μεγαλύτερος από την αυτορρύθμιση. Τα έχουμε δει όλα αυτά ICO απάτες. Γνωρίζουμε ότι περισσότερες απάτες που θα προκαλέσουν αυστηρότερους κανονισμούς. Το γνωρίζουμε αυτό, αλλά όμως η απάτη συνεχίζεται επειδή οι άνθρωποι δεν σκέφτονται ως συλλογικά. Σκέφτονται με την ατομική τους ικανότητα.

κάρτα

Προβλέψεις Crypto

ΚΜ: Αναφέρατε τον Φεβρουάριο στο CNBC ότι από την άποψη της κρυπτογράφησης ένα κατάστημα αξίας, το παιχνίδι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη – οπότε πότε θα ξεκινήσει?

RNN: Είμαστε τόσο νωρίς στο παιχνίδι, δεν καταλαβαίνουμε καν πώς λειτουργούν αυτά τα στοιχεία ακόμα. Δεν καταλαβαίνουμε πολύ καλά τα οικονομικά των token. Χρησιμοποιώ πάντα την ίδια αναλογία και θα χρησιμοποιήσω ξανά την αναλογία: Είναι σαν να πρέπει να τρέξουμε έναν μαραθώνιο και να τρέχουμε από το αυτοκίνητο μέχρι τη γραμμή εκκίνησης. Είμαστε κάπου ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τη γραμμή εκκίνησης, ούτε καν στη γραμμή εκκίνησης.

ΚΜ: Εχετε κάποια προβλέψεις για Bitcoin; Θα παραμείνει το κύριο αξιοθέατο στο crypto?

RNN: Νομίζω ότι για το 2018 ναι, αλλά το 2019, σίγουρα όχι. Έχω μια πρόβλεψη για το ανώτατο όριο της αγοράς. Νομίζω ότι θα έχουμε ανώτατο όριο αγοράς 450 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τα μέσα Μαΐου και νομίζω ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχουμε ανώτατο όριο αγοράς περίπου 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΚΜ: Θα υπάρξει μια άλλη βουτιά?

RNN: Νομίζω ότι έχουμε δει τη μεγάλη πτώση.

Νομίζω ότι θα έχουμε βουτιά στην πορεία, αλλά σίγουρα ο μεγάλος πόνος έχει φύγει.

ΚΜ: Ποια ήταν η αιτία αυτού, τι συνέβη?

RNN: Πάρα πολύ mainstream, πάρα πολλά χρήματα μπαίνουν πολύ γρήγορα, πάρα πολύ κεφάλαια ρέει πολύ γρήγορα. Η αγορά έγινε υπερβολική αγορά. Αυτό που συμβαίνει σε έναν κύκλο υπεραγορών, είναι σαν εκκρεμές, επιστρέφετε στην υπερπώληση. Έτσι πιάνετε το εκκρεμές με έναν τρόπο, πρόκειται να επιστρέψετε τόσο γρήγορα με τον άλλο τρόπο. Νομίζω ότι τώρα οι κινήσεις είναι πολύ μικρότερες.

κάρτα

Συνέντευξη πληροφοριών και ονειρεμένων επισκεπτών

ΚΜ: Ποια ήταν η μεγαλύτερη εικόνα που πήρατε από μια συνέντευξη?

RNN: Αυτή η στιγμή… Νομίζω ότι η μεγαλύτερη εικόνα ήταν όταν ανακάλυψα το Lightning Network και πήρα συνέντευξη από την Elizabeth Stark, την ιδρυτή των Lighting Labs. Αυτό ήταν πολύ πριν από το Δίκτυο αστραπής εφαρμόστηκε, ήταν ακόμα συζήτηση. Το πράγμα που με έκανε ήταν ότι προσπαθούμε να κάνουμε πάρα πολλά στο Blockchain και δεν πρέπει – πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα από την αλυσίδα και όσο το δυνατόν λιγότερο στην αλυσίδα.

Ξέρετε, κάποτε είχα μια θεοφάνεια όταν η Samsung αγόρασε μια εταιρεία που δημιούργησε φορτιστές μπαταριών που θα μπορούσαν να φορτίσουν μια μπαταρία εντός 30 δευτερολέπτων. Ενώ όλοι οι άλλοι προσπαθούσαν να κάνουν μια μπαταρία μεγαλύτερης διάρκειας, αυτό που είπε η Samsung ήταν – ας φτιάξουμε μια μπαταρία που φορτίζει πολύ πιο γρήγορα. Έτσι, είναι σχεδόν το ίδιο είδος επιφανείας όταν σκέφτεστε για το Lightning Network.

Αντί να προσπαθείτε να κάνετε το Blockchain γρηγορότερο, απλώς προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο το Blockchain και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Blockchain μόνο για το οποίο πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιηθεί το Blockchain, το οποίο είναι συναίνεση. Σταματήστε να προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο, ταχύτερο Blockchain. Προσπαθήστε να επεξεργαστείτε τα πρωτόκολλα που λαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερη πίεση από το Blockchain.

ΚΜ: Έχετε ονειρεμένους καλεσμένους για το σόου σας που δεν έχετε επιλέξει ακόμα?

RNN: Δεν είχα Satoshi, αλλά δεν ξέρω ποιος είναι. Δεν το είχα Vitalik. Νομίζω ότι είναι πλημμυρισμένος με πάρα πολλά αιτήματα. Και υπάρχει αυτός ο τύπος Tuur Demeester. Προσπάθησα να τον πάρω στο σόου, αλλά στην πραγματικότητα αποφάσισα ότι δεν τον θέλω στην εκπομπή.

ΚΜ: Αλήθεια? Γιατί?

RNN: Επειδή του έχουμε δώσει πολλές πιθανότητες να είναι στην εκπομπή. Τους απορρίπτει κάθε φορά. Νομίζω ότι τώρα η παράσταση είναι μεγαλύτερη από αυτόν.

κάρτα