Unicorn Ladies of Blockchain: Από τη Marissa Mayer σε άλλα μοντέλα ρόλων

Συχνά, όταν μιλάμε για επιτεύγματα γυναικών σε έναν παραδοσιακά ανδρικό τομέα, τείνουμε να επισημάνουμε τα λαμπρότερα αστέρια και τους ρεκόρ – ή, για να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα του κλάδου, τις «μονόκερες» κυρίες του τεχνολογικού κόσμου.

Ενώ αυτή η εστίαση στις πιο επιτυχημένες γυναίκες ηγέτες είναι φυσική και εμπνευσμένη, μπορεί επίσης να είναι τρομακτικό για τις γυναίκες που μόλις τώρα σκέφτονται να επενδύσουν σε κρυπτογράφηση ή να εργάζονται στη βιομηχανία Blockchain. Πράγματι, η αφήγηση μιας γυναίκας που «αποδεικνύει» τον εαυτό της ότι αξίζει να βρίσκεται σε κρυπτογράφηση μέσω εξαιρετικών επιδόσεων έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της ισότητας και της ένταξης που αγκαλιάζει η κοινότητα Blockchain.

Το υψηλό επίπεδο τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης και επιχειρηματικού επαγγελματισμού μεταξύ των γυναικών ηγετών στον κλάδο της τεχνολογίας είναι αναμφισβήτητο, αλλά ο όρος «γυναίκες σε κρυπτογράφηση» θα πρέπει και έχει πολύ ευρύτερη βάση.

Όντας η Marissa Mayer

Πρόσφατα, η Marissa Mayer, ένας από τους πρώτους υπαλλήλους της Google και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Yahoo, επανήλθε στο προσκήνιο των τεχνολογικών μέσων ως ιδρυτής του δικού της εκκολαπτηρίου τεχνολογίας Lumi Labs. Ορισμένες δημοσιεύσεις χαιρετίζουν το νέο της εγχείρημα ως «επιστροφή», αλλά ίσως αυτό το πλαίσιο καθοδηγείται από την αναζήτηση ενός πιασάρικου τίτλου και όχι ενός αληθινού σχολιασμού της καριέρας της.

Είναι σαφές ότι η κυρία Mayer αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη συγκέντρωση εκτεταμένης εμπειρίας στον κλάδο της τεχνολογίας. Ενώ τα μέσα ενημέρωσης δεν επικεντρώθηκαν στη δουλειά της, δεν έπαψε να είναι γυναίκα στην τεχνολογία και θα παραμείνει γυναίκα ηγέτης στον κλάδο της τεχνολογίας, ακόμη και αν δεν κατέχει ποτέ θέση C-suite ξανά.

Η άνιση, περιορισμένη αναγνώριση των γυναικείων επιτευγμάτων και η διαιώνιση της εικόνας «bro culture» της τεχνολογίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης μπορεί να αποκρύψει τον τρόπο με τον οποίο οι ευκαιρίες αλλάζουν για τις γυναίκες στο Blockchain. Ενώ το ποσοστό των γυναικών σε εξέχοντες ηγετικούς ρόλους αυξάνεται σταθερά, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να συμμετάσχουν οι γυναίκες στην κοινότητα.

Θα σταθούν οι γυναίκες σε κρυπτογράφηση

Μπορεί να φαίνεται ότι η βιομηχανία κρυπτογράφησης, που αναδύεται στη διασταύρωση της τεχνολογίας ασφάλειας και της χρηματοδότησης, είναι γεμάτη ικανότητα με δύο τύπους παικτών – προγραμματιστές και επιχειρηματίες. Στην πραγματικότητα, η κοινότητα κρυπτογράφησης είναι πολύ πιο εκλεκτική και οι γυναίκες στην κρυπτογράφηση δεν είναι πάντα οι συνηθισμένοι ύποπτοι.

Λέα Κάλλον-Μπάτλερ ανακάλυψε το Blockchain μέσω της δουλειάς της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έγινε συνιδρυτής μιας πλατφόρμας Blockchain για πληρωμές στη βιομηχανία ενηλίκων – η οποία μπορεί να φαίνεται μια απίθανη σειρά γεγονότων, αλλά έχει νόημα για στενότερη επιθεώρηση. Αναγνωρίζοντας μια κοινότητα που έχει ανάγκη και μια ευκαιρία, η Leah εφάρμοσε την προηγούμενη εμπειρία και ταλέντα της στον χώρο κρυπτογράφησης:

«Έχω εργαστεί πάντα σε αναδυόμενες τεχνολογίες, σε πολλές βιομηχανίες αλλά επικεντρώθηκα στις πωλήσεις και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Καθώς έκανα το MBA μου, διαπίστωσα ότι είχα ένα πραγματικό πάθος για τον κοινωνικό αντίκτυπο. Όταν ανακάλυψα την τεχνολογία Blockchain, μου έδειξε. Δεν μπορούσα να φανταστώ έναν κόσμο όπου δεν ελέγχονταν πλήρως από τη συγκέντρωση. “

Κανένας που εργάζεται στο Blockchain σήμερα δεν εκπαιδεύτηκε ειδικά για αυτό ή γεννήθηκε σε αυτό – είναι μια νέα τεχνολογία που συγκεντρώνει επαγγελματίες που σκέφτονται μπροστά από όλους τους τομείς. Επιχειρηματίες, προγραμματιστές, επενδυτές μικροί και μεγάλοι, χρηματοοικονομικοί αναλυτές, τραπεζίτες. διευθυντές μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων, υποψήφιοι διδάκτορες, δικηγόροι κανονισμών, σύμβουλοι φορολογίας κρυπτογράφησης, διοργανωτές εκδηλώσεων, ενθουσιώδεις, ευαγγελιστές, κτηματομεσίτες και ταξιδιωτικοί πράκτορες, άνθρωποι ταινιών, μουσικοί, εργαζόμενοι στη βιομηχανία ενηλίκων και οι συγγραφείς που λένε τις ιστορίες τους – όλα αυτά είναι γυναίκες κρυπτο.

κάρτα

Ένα πρότυπο κοντά σας

Μια σύντομη επισκόπηση των πρόσφατων συνεδρίων κρυπτογράφησης και Blockchain δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια, η συμμετοχή των γυναικών ομιλητών αυξήθηκε από λιγότερο από 10 τοις εκατό (ή, σε ένα διαβόητο παράδειγμα, τρία στα 88) σε περισσότερο από 30 τοις εκατό. Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις κρυπτογράφησης και συναντήσεις για γυναίκες γίνονται πιο διαδεδομένες και τα προϊόντα που βασίζονται σε Blockchain αναπτύσσονται ειδικά με γνώμονα τη γυναίκα καταναλωτή.

Για παράδειγμα- Adryenn Ashley είναι μια από τις πιο σημαντικές γυναίκες επιχειρηματίες στην κοινότητα κρυπτογράφησης και εστιάζει τις προσπάθειές της σε μια εφαρμογή χρονολόγησης επαυξημένης πραγματικότητας που χρησιμοποιεί το Blockchain για να παρέχει σε γυναίκες (και άνδρες) μια ασφαλή, ασφαλή και φυσική εμπειρία γνωριμιών.

Δημιουργώντας μια απλή εφαρμογή που θα είναι αβίαστη και διασκεδαστική στη χρήση, ο Adryenn ελπίζει να φέρει το Blockchain, καθώς και τις ελευθερίες και τις ευθύνες που συνεπάγεται, περαιτέρω στην ευαισθητοποίηση του κοινού. Είναι επίσης μία από τις πολλές γυναικείες ηγέτες στο Blockchain που προωθούν πρωτοβουλίες που δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για γυναίκες από όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων και τις κοινωνικές τάξεις να εισέλθουν στον χώρο κρυπτογράφησης ως επενδυτής ή ιδρυτής εκκίνησης.

Ο μεγάλος ισοσταθμιστής

Το εάν το Blockchain μπορεί να είναι μια λύση για όλα τα ζητήματα ψηφιακής ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Ανεξάρτητα από το αν είναι η «αλήθεια» πολλοί ελπίζουν να είναι, το Blockchain μπορεί να πετύχει όπου οι πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ίσων ευκαιριών απέτυχαν να δώσουν στις γυναίκες ίση πρόσβαση.

Η αποκεντρωμένη φύση των δικτύων κρυπτογράφησης σημαίνει ότι δεν υπάρχει κεντρικός τόπος εξουσίας ή ελέγχου, πράγμα που συνεπάγεται ισότητα ευκαιριών και πολύ χαμηλό εμπόδιο εισόδου. Εκεί οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές των τεχνολογιών Blockchain τοποθετούν τις ελπίδες τους – στην ικανότητά του να συμπεριλάβει εκείνους που απαλλάσσονται κοινωνικά, οικονομικά και γεωγραφικά.

Κρυστάλλινο τριαντάφυλλο, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος μιας πλατφόρμας επικοινωνίας AI, άρχισε να κωδικοποιεί στην ηλικία των 11 ετών μετά την ανακάλυψη μιας ευκαιρίας μάθησης σε αίθουσες συνομιλίας AOL.

Από εκείνες τις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, η πρόσβαση στην ηλεκτρονική εκπαίδευση έχει βελτιωθεί και το Blockchain μπορεί να ανοίξει ακόμη περισσότερες πόρτες σε όσους έχουν αποκοπεί από την παραδοσιακή τραπεζική, την εκπαίδευση και την πολιτική σταθερότητα.

Toni Lane Casserly, γνωστό στην κοινότητα ως “The Joan of Arc of Blockchain”, έχει συμβουλεψει νεοσύστατες επιχειρήσεις και οργανισμούς όπως το Πανεπιστήμιο Singularity και τα Ηνωμένα Έθνη για σχεδόν 10 χρόνια.

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο το Blockchain μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη διακυβέρνηση για να διασφαλίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Ο Tony Lane πιστεύει ότι με τη διακυβέρνηση από ομοτίμους, «ενθαρρύνουμε θεμελιωδώς τους ανθρώπους να έχουν οικονομική απελευθέρωση μέσω πραγματικών ανοιχτών αγορών που βασίζονται στη διαχείριση, τη γενιά και την αλληλεξάρτηση…. Είναι ένας τεράστιος τρόπος για να αποκτήσουν οι γυναίκες οικονομικές ευκαιρίες. Αλλάζουμε τη δυναμική για επενδύσεις σε γυναίκες και συγκέντρωση χρημάτων για γυναίκες. “

Η Adryenn Ashley συμφωνεί – χωρίς την τεχνολογία Blockchain, οι γυναίκες επιχειρηματίες θα πρέπει να υποβάλλουν προσφορές για παραδοσιακές επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων. «Οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν περισσότερες επενδύσεις, αλλά δεν είναι μόνο και μόνο λόγω του τρόπου με τον οποίο έχει σχεδιαστεί το σύστημα. Εάν δεν είστε 25χρονος απόφοιτος του Στάνφορντ, ασιατικός άνδρας, δεν μπορείτε να γράψετε κάτι σε μια χαρτοπετσέτα και να πάρετε ένα σπόρο 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Blockchain δίνει στις γυναίκες την ευκαιρία να το κάνουν και εκδημοκρατίζει ολόκληρο το επενδυτικό πεδίο με ICOs, πωλήσεις συμβόλων. “

Η βιομηχανία κρυπτογράφησης είναι ένα συναρπαστικό, αναπτυσσόμενο πεδίο με χώρο για όλες τις λαμπρές ιδέες που οι γυναίκες μπορεί να μην είχαν καταφέρει να πραγματοποιήσουν αλλού. Έχοντας γίνει προγραμματιστής, επιχειρηματίας και επενδυτής αγγέλου, η Crystal Rose έχει μία συμβουλή για τις γυναίκες που εισέρχονται στον κλάδο: πάρτε περισσότερες πιθανότητες. «Πρέπει να πεις,« Γεια, θέλω να στοιχηματίσω σε αυτό το πράγμα και θέλω να το κάνω ». Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο να δούμε τις γυναίκες να ενισχύουν τις ιδέες τους νωρίτερα, επειδή μπορείτε να τις επικυρώσετε γρηγορότερα, μπορείτε περάστε από αυτόν τον κύκλο πιο γρήγορα και φτάστε στο επόμενο στάδιο. Θέλουμε να δούμε τις γυναίκες να επιταχύνονται. “

κάρτα