Κορυφαίοι 5 λόγοι κατά του στοιχήματος στο Ethereum 2.0

Όσο περισσότεροι Ether μεταφέρονται στο συμβόλαιο κατάθεσης Ethereum 2.0, τόσο περισσότεροι επενδυτές εξετάζουν την ευκαιρία να πάρουν το τελευταίο τρένο. Εν τω μεταξύ, το στοίχημα ETH2 έχει κάποιες εντυπωσιακές διαφορές από παρόμοιες εμπειρίες απόδειξης πονταρίσματος (PoS) και κατ ‘εξουσιοδότηση απόδειξη πονταρίσματος (DPoS). Ακολουθούν οι σημαντικές προειδοποιήσεις που πρέπει να θυμάστε όλοι όσοι σκέφτονται να γίνουν επικυρωτές ETH2.

Γιατί το στοίχημα Ethereum 2.0 μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα

Με λίγα λόγια, με ένα άνευ προηγουμένου υψηλό ελάχιστο ποσό πονταρίσματος και αβέβαιες συνθήκες διάθεσης του ETH2, οι κίνδυνοι συμμετοχής στο Ethereum 2.0 μπορεί να είναι πολύ μεγάλοι – ειδικά για αρχάριους και μικρούς φορείς.

Οι 5 κορυφαίοι λόγοι για να είστε απαισιόδοξοι για το στοίχημα Ethereum 2.0

Πολλές παρατηρήσεις, τόσο οικονομικές όσο και τεχνολογικές, υποδηλώνουν ότι το στοίχημα Ethereum 2.0 δεν είναι "ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλους" ιδέα στα τέλη του 2020.

  1. Πολύ υψηλό αρχικό ποσό πονταρίσματος.
  2. Αβεβαιότητα του χάρτη πορείας όσον αφορά το στοίχημα των ανταμοιβών.
  3. Απίστευτα εξελιγμένη διαδικασία μετανάστευσης ETH1 / ETH2.
  4. Μεγάλη ποικιλία πιθανών ποσοστών ανταμοιβής στοιχήματος.
  5. Ανάγκη για διατήρηση του χρόνου λειτουργίας.

Πολύ υψηλό αρχικό ποσό πονταρίσματος

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, όταν το Ethereum (ETH) 2.0 άρχισε να διαμορφώνεται, οι προγραμματιστές ανακοίνωσαν ότι το ελάχιστο ποσό συμμετοχής (το ποσό των Ether που απαιτείται για να εγκριθεί ως επικυρωτής) θα οριστεί στα 32 ETH. Την ώρα του Τύπου, αυτό το ποσό ξεπερνά τα 14.240 $ ή περίπου 1 Bitcoin (BTC).

Αυτό είναι το υψηλότερο ελάχιστο ποσό πονταρίσματος ποτέ σε ολόκληρο το ιστορικό του τμήματος κρυπτογράφησης. Ακόμη και ο Vitalik Buterin, ο εφευρέτης του Ethereum, έχει κοινόχρηστο τις ανησυχίες του για τον πιθανό χαρακτήρα του μελλοντικού Ethereum που κυριαρχείται από τη φάλαινα:

Στην απόδειξη του στοιχήματος, εάν έχετε κάποιο νόμισμα μπορείτε να ποντάρετε αυτό το νόμισμα και να πάρετε περισσότερο από αυτό το νόμισμα. Στην απόδειξη της εργασίας, μπορείτε πάντα να κερδίζετε περισσότερα κέρματα, αλλά χρειάζεστε κάποιο εξωτερικό πόρο για να το κάνετε. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι μακροπρόθεσμα, η απόδειξη της διανομής κερμάτων μετοχών κινδυνεύει να συγκεντρωθεί όλο και περισσότερο.

Συγκριτικά, ο σχεδιασμός του Zilliqa (ZIL) που διασχίζει μερικούς μεσάζοντες επιτρέπει στους λάτρεις του δικτύου να ποντάρουν μόνο 1 ZIL ή λιγότερο από 0,02 $.

Αβεβαιότητα του χάρτη πορείας όσον αφορά το στοίχημα των ανταμοιβών

Στη συνέχεια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Ethereum 2.0 που έχει προγραμματιστεί για την 1η Δεκεμβρίου δεν σηματοδοτεί την έναρξη των πληρωμών ανταμοιβής. Η έναρξη του πλήρους Ethereum με θραύση και διακύμανση μπορεί να διαρκέσει χρόνια, οπότε είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθούν τα πιθανά εισοδήματα κατά τη δημιουργία επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Έτσι, ενώ είναι γνωστά τα κατά προσέγγιση ποσοστά ανταμοιβής στοιχήματος, δεν είναι ακόμη σαφές πότε όλοι οι επικυρωτές θα μπορούν να λαμβάνουν περιοδικές ανταμοιβές στοιχήματος. Αυτό που είναι προφανές είναι ότι οι εκδόσεις Ethereum 2.0 Phase 1 και Phase 2 θα είναι μεγάλες και περίπλοκες.

Απίστευτα εξελιγμένη διαδικασία μετανάστευσης ETH1 / ETH2

Η μετάβαση από την απόδειξη εργασίας (PoW) σε απόδειξη πονταρίσματος (PoS) είναι κάτι που δεν έχει επιτευχθεί προηγουμένως από κανένα έργο στο τμήμα κρυπτογράφησης. Αυτή η μετεγκατάσταση δεν πρέπει να συγχέεται με το "ανταλλαγή αλυσίδων" εκτελέστηκε από την EOS όταν το έργο μεταφέρθηκε από το Ethereum στο φυσικό blockchain μετά από ένα πρωτοποριακό ICO.

Ορισμένοι ανταγωνιστές της Ethereum, συμπεριλαμβανομένων των Illia Polosukhin του Near Protocol, αμφισβητούν ακόμη και την πιθανότητα μιας τέτοιας μετανάστευσης:

Για να είμαι σαφής, δεν πιστεύω καν στη μετανάστευση του Ethereum1 στην ηρεμία. Πάντα.

Τονίζεται συχνά ότι μια τεράστια υποδομή (αποκεντρωμένες εφαρμογές, αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά πρωτόκολλα, ανταλλαγές, Ethereum Name System κ.λπ.) βασίζεται στην ακεραιότητα του Ethereum. Η μετακίνηση αυτών των αντικειμένων σε άλλο blockchain θα είχε καταστροφικές και απρόβλεπτες συνέπειες για το παγκόσμιο τμήμα blockchain.

Μεγάλη ποικιλία πιθανών ποσοστών ανταμοιβής στοιχήματος

Επίσης, οι ακριβείς τιμές των ανταμοιβών στοιχήματος Ethereum 2.0 που εμφανίζονται σήμερα ποικίλλουν σημαντικά. Ανάλογα με το μερίδιο της προσφοράς Ether που έχει κατατεθεί στην πράξη στοιχηματισμού, αυτός ο δείκτης μπορεί να κυμαίνεται από 4,9% έως 21,6%.

Οι ανταμοιβές στοιχήματος Ethereum είναι ασαφείςΕικόνα μέσω Launchpad Ethereum 2.0

Ενώ τα ακραία σημεία αυτού του γραφήματος έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να επιλεγούν ως ανταμοιβές Ethereum 2.0, δεν είναι ακόμη σαφές πόσο θα πρέπει να περιμένει ένας επενδυτής Ethereum 2.0 στο APY.

Για την πλειονότητα των blockchains, τα ποσοστά ανταμοιβής στοιχήματος είναι πολύ γνωστά και εμφανίζονται από τους παρόχους στοιχήματος και τις ομάδες blockchain.

Ανάγκη για διατήρηση του χρόνου λειτουργίας

Τέλος, οι πιθανοί φορείς στοιχήματος Ethereum 2.0 ανησυχούν για τις απαιτήσεις διατήρησης του χρόνου λειτουργίας, δηλαδή την υποχρέωση των επικυρωτών να έχουν τους υπολογιστές τους συνδεδεμένους και να συγχρονίζονται με το δίκτυο. Παρά τον Vitalik Buterin παραδεχόμενος ότι οι στοιχηματικές λειτουργίες μπορούν να είναι κερδοφόρες ακόμη και με 60% χρόνο λειτουργίας, ακόμη και αυτό "επιεικής" επίπεδο μπορεί να είναι πολύ υψηλό για τους άπειρους στοιχηματιστές.

Συνοψίζοντας, το στοίχημα στο Ethereum 2.0 μπορεί να είναι μια προσοδοφόρα και συναρπαστική ευκαιρία, αλλά πολύ επικίνδυνο και δεν είναι πολύ κατάλληλο για μαζική υιοθέτηση.