Ethereum (ETH) 2.0: Ποια είναι η επόμενη φάση του Ethereum μετά το σκληρό πιρούνι της Κωνσταντινούπολης

Το Ethereum’s Istanbul Hard Fork, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, δεν είναι μόνο σημαντικό. Αυτό το σκληρό πιρούνι είναι πιθανώς η τελευταία αναβάθμιση αυτού του επιπέδου πριν από τη μετεγκατάσταση του Ethereum 2.0.

Θα είναι Ethereum χωρίς εξόρυξη.

Θα είναι Ethereum που αποτελείται από διασυνδεδεμένα μέρη ή θραύσματα.

Θα είναι το Ethereum με στοίχημα.

Εν ολίγοις, κανένα δίκτυο δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ τέτοια μετεγκατάσταση. Επομένως, κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς θα λειτουργήσει. Η U. Σήμερα έχει συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες για να επιτρέψει στους αναγνώστες της να κρίνουν εάν το Ethereum 2.0 είναι καλή ιδέα.

Τι είναι το Ethereum (ETH)?

Το Ethereum (Ethereum Network, Ether, ETH) είναι ένα blockchain που λειτουργεί ως κεντρικός υπολογιστής για αποκεντρωμένες εφαρμογές ή αποκεντρωμένη υπολογιστική υπηρεσία. Οι λειτουργίες Ethereum εκτελούνται μέσω της Εικονικής Μηχανής Ethereum (EVM).

Το Ether είναι το κρυπτογράφηση που δημιουργείται από την πλατφόρμα Ethereum και χρησιμοποιείται για την αντιστάθμιση κόμβων εξόρυξης για υπολογισμούς που εκτελούνται. Κάθε λογαριασμός στο δίκτυο Ethereum έχει τη δική του διεύθυνση και υπόλοιπο.

Αιθέριο προτάθηκε στα τέλη του 2013 από τον Vitalik Buterin, ερευνητής κρυπτογράφησης και προγραμματιστής. Η ανάπτυξη αυτού του blockchain χρηματοδοτήθηκε από ένα online crowdsale μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου 2014. Το σύστημα κυκλοφόρησε στις 30 Ιουλίου 2015. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 68% της συνολικής κυκλοφορίας του 2019.

Τι είναι το Ethereum (ETH) 2.0?

Το Ethereum 2.0, το οποίο ονομάστηκε επίσης ETH2 ή Serenity, είναι η κύρια αναβάθμιση δικτύου του Ethereum. Θα φέρει πολλές νέες δυνατότητες στο δίκτυο Ethereum, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • Σκάρνοντας,

 • Η συναίνεση απόδειξης,

 • Μια νέα εικονική μηχανή (μηχανισμός που εκτελεί σενάρια δικτύου) που ονομάζεται Ethereum WebAssembly (eWASM),

 • Επεκτασιμότητα και λύσεις δόμησης dApp,

 • Νέος μηχανισμός ανταμοιβών

 • κι αλλα.

Το Ethereum 2.0 δεν είναι συμβατό προς τα πίσω, θέτοντας τέλος στο παλιό Proof-of-Work (PoW) της Ethereum, την εξόρυξη και την πλήρη επικύρωση συναλλαγών blockchain.

Αυτό θα οδηγήσει σε ένα εντελώς νέο δίκτυο με επανασχεδιασμένο οικονομικό, συναίνεση και μηχανισμό λειτουργίας.

Ethereum (ETH) 2.0: Γιατί το χρειαζόμαστε

Ethereum 2.0: Γιατί το χρειαζόμαστεΕικόνα από: U. Σήμερα

Όπως κάθε αναβάθμιση σε όλο το σύστημα, το Ethereum 2.0 επιδιώκει φιλόδοξους στόχους. Σύμφωνα με τον Danny Ryan, βασικό προγραμματιστή του Ethereum Foundation, υπάρχουν πέντε γκολ για το Ethereum 2.0:

 1. Απλότητα. Η πολυπλοκότητα του δικτύου θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί στο κόστος ορισμένων απωλειών στην αποδοτικότητα.

 2. Αντοχή σε αποτυχία. Το blockchain θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο κατά τη διάρκεια μεγάλων διαμερισμάτων δικτύου και όταν μεγάλα τμήματα κόμβων είναι εκτός σύνδεσης.

 3. Συμβατότητα με κβαντικό υλικό. Όλα τα στοιχεία δικτύου θα πρέπει είτε να είναι κβαντικά ασφαλή είτε εύκολα να αντικατασταθούν για κβαντικά ασφαλή αντίστοιχα όταν είναι διαθέσιμα.

 4. Αποκέντρωση. Θα πρέπει να επιτρέπεται η μέγιστη συμμετοχή των επικυρωτών συνολικά και ανά μονάδα χρόνου.

 5. Χαμηλή τιμή συμμετοχής. Όλες οι διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της επικύρωσης ολόκληρου του συστήματος, θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στον φορητό υπολογιστή του μέσου καταναλωτή.

Ethereum (ETH) 2.0 και Ethereum’s Istanbul

Όπως έχει ήδη ειπωθεί, το Ethereum’s Istanbul Hard Fork, το οποίο κυκλοφόρησε στις 8 Δεκεμβρίου 2019, δεν ξεκίνησε την εποχή του Ethereum 2.0. Αντ ‘αυτού, το Istanbul Hard Fork άνοιξε την πόρτα για μετάβαση. Αυτό περιλαμβάνει αναβαθμίσεις σε όλο το σύστημα – επεκτασιμότητα, ταχύτητα, χαμηλό κόστος συναλλαγών και διαλειτουργικότητα μεταξύ αλυσίδων. Όλα θα είναι αναπόφευκτα διαθέσιμα στο Ethereum 2.0. Παρόλο που το Ethereum’s Istanbul δεν είναι Ethereum 2.0, δεν θα υπήρχε το Ethereum 2.0 χωρίς το Ethereum’s Istanbul.

Πιρούνια δικτύου Ethereum (ETH)

Στα κρυπτονομίσματα, ένα πιρούνι σημαίνει συνήθως μια ριζική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ένα blockchain επικυρώνει συναλλαγές. Υπάρχουν δύο τύποι πιρούνων. Ένα σκληρό πιρούνι είναι μια αλλαγή στην οποία το παλιό λογισμικό θα βλέπει ότι τα μπλοκ που παράγονται σύμφωνα με τους νέους κανόνες είναι άκυρα. Ένα μαλακό πιρούνι είναι ένα πιρούνι στο blockchain στο οποίο οι παλιοί κόμβοι δικτύου και οι νέοι αναβαθμισμένοι κόμβοι ακολουθούν διαφορετικούς κανόνες. Στην περίπτωση ενός σκληρού πιρουνιού, όλοι οι κόμβοι πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα με τους νέους κανόνες. Επομένως, το λογισμικό πρέπει να αναβαθμιστεί.

Πρώινα πιρούνια Ethereum (ETH)

Τα περισσότερα από τα γνωστά πιρούνια για τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του Ethereum περιλαμβάνουν το Frontier (ή το Genesis Block, το αρχικό μπλοκ του Ethereum), το οποίο συνέβη στις 30 Ιουλίου 2015, το DAO Fork (που προέκυψε από ένα σοβαρό σφάλμα στον κώδικα που οδήγησε σε διάσπαση μεταξύ Ethereum και Ethereum Classic) και του Byzantium Fork του 2017 (αντιμετωπίζονται σοβαρά ζητήματα κλιμάκωσης).

Ορισμένα πιρούνια έχουν συμβεί επίσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως το EIP-150 Hard Fork και το Spurious Dragon Hard Fork.

Ethereum (ETH) 2019 Forks

Το 2019, εμφανίστηκαν τρία πιρούνια. Δύο νέα νομίσματα προέκυψαν ως αποτέλεσμα του Ethereum’s Classic Vision Fork (11 Ιανουαρίου 2019) και του Ethereum’s Nova (12 Ιανουαρίου 2019). Αυτά τα πιρούνια βελτίωσαν τόσο το Ethereum όσο και το Ethereum Classic Blockchain.

Η Κωνσταντινούπολη του Ethereum ήταν το πιο σημαντικό πιρούνι του Q1-Q2 2019. Ξεκίνησε ως μετάβαση απόδειξη του στοιχήματος (PoS) (γνωστή ως Casper) για να κάνει το Ethereum ταχύτερο, φθηνότερο και πιο αποτελεσματικό. Παρόλο που δεν κυκλοφόρησαν νέα νομίσματα από αυτήν την αναβάθμιση, βελτίωσε το υπάρχον πρωτόκολλο.

Ημερομηνία κυκλοφορίας Ethereum (ETH) 2.0

Δεν είναι τόσο εύκολο να καταλάβεις την ακριβή ημερομηνία έναρξης της μετεγκατάστασης δικτύου στο Ethereum 2.0. Τον Ιούλιο του 2019, ανακοινώθηκε ότι αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου 2020, αλλά αυτή η ημερομηνία παραμένει ανεπιβεβαίωτη. Προς το παρόν, το περιβάλλον δοκιμής για το αρχικό στάδιο του Ethereum 2.0 προετοιμάζεται από την Saphir Labs. Έτσι, όποιος χρησιμοποιεί το Parity Ethereum μπορεί τώρα να απολαύσει το πλήρες end-to-end testnet.

Για να αποφευχθεί η διάδοση φόβου, αβεβαιότητας ή αμφιβολίας (FUD), το Ίδρυμα Ethereum ποτέ δεν αποκάλυψε την ημερομηνία κυκλοφορίας του Ethereum 2.0. Ντάνι Ράιαν περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση της ανάπτυξης με αυτόν τον τρόπο:

«Δεν ήταν ποτέ η ημερομηνία κυκλοφορίας μας. Αυτό προσπαθώ να επικοινωνήσω από τότε, αυτή η ημερομηνία έχει γίνει διάχυτη. Όλοι στοχεύουμε σε μια κυκλοφορία Q1. “

Επομένως, πρέπει να προετοιμαστούμε για κάτι σπουδαίο το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Οδικός χάρτης Ethereum (ETH) 2.0

Η μετάβαση στο νέο δίκτυο δεν μπορεί να εκτελεστεί με φλας. Επομένως, οι προγραμματιστές προβλέπουν τρεις κύριες φάσεις της εξέλιξης του Ethereum 1.0 σε Ethereum 2.0:

Φάση 0 – Αλυσίδα Beacon

Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του ETH 2.0, όπου η συναίνεση PoS θα αναπτυχθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εγγραφούν επικυρωτές (κάτοχοι κόμβων), θα πρέπει να καθοριστούν ανταμοιβές και ποινές γι ‘αυτούς και θα πρέπει να καθοριστούν οι κανόνες αλληλεπίδρασης μεταξύ τους. Ένας νέος αιθέρας (νόμισμα) θα εμφανιστεί επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα εκδοθεί, αλλά πιθανότατα, ένα ειδικό έξυπνο συμβόλαιο θα επιτρέψει την ανταλλαγή υπαρχουσών ETH 1: 1.

Φάση 1 – θραύση

Αυτό είναι το κύριο φορτίο της νέας συναίνεσης. Τα θραύσματα είναι τα διασυνδεδεμένα μέρη του blockchain (mini-blockchains). Με θραύσματα, οι παράλληλες συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς να υπάρχει η απόδοση για κάθε συναλλαγή μέσα σε ένα θραύσμα ενημερωμένο στην κύρια αλυσίδα. Όσον αφορά την κύρια αλυσίδα Beacon, κάθε μπλοκ αλυσίδας θραύσης αντιπροσωπεύει μια ομάδα δυαδικών ψηφίων. Για κάποιο χρονικό διάστημα, το τρέχον Ethereum (ETH1) και το Ethereum with sharding (ETH2) θα συνυπάρχουν.

Φάση 2 – Εκτέλεση κατάστασης

Κατά τη Φάση 2, οι θεμελιώδεις πτυχές των προηγούμενων εκδόσεων ETH 2.0 θα συγκεντρωθούν και θα παρέχουν λειτουργικότητα για το ενημερωμένο δίκτυο. Θα ξεκινήσει ένας νέος λειτουργικός μηχανισμός που ονομάζεται Ethereum WebAssembly (eWASM) αντί της εικονικής μηχανής του Ethereum. Το eWASM θα λειτουργήσει πολύ πιο γρήγορα.

Ethereum (ETH) 2.0 Τιμή

Είναι πραγματικά δύσκολο να προβλέψουμε πώς η μετάβαση στο Ethereum 2.0 θα επηρεάσει την τιμή του Ethereum. Φαίνεται ότι υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια. Εάν η μετάβαση είναι ομαλή, τότε οι χρήστες θα έχουν κίνητρα να συμμετάσχουν στη διαδικασία πονταρίσματος και να αγοράσουν Ether. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση θα αυξηθεί και το ίδιο ισχύει και για την τιμή. Το άλλο σενάριο είναι ότι οι ανθρακωρύχοι θα κλείσουν τον εξοπλισμό τους, το δίκτυο θα λειτουργεί αργά και οι χρήστες τελικά θα το εγκαταλείψουν.

Όσοι ενδιαφέρονται για την τιμή του Ethereum 2.0 πρέπει να εντοπίσουν δύο διαδικασίες – πώς το Ίδρυμα Ethereum προσφέρει νέες εκδόσεις λειτουργιών ETH 2.0 και πώς λειτουργούν αυτές οι λειτουργίες.

Εξόρυξη στο Ethereum (ETH) 2.0

Εξόρυξη στο Ethereum 2.0 θα αντικατασταθεί από στοίχημα. Αντί να πληρώνουν οι ανθρακωρύχοι για την ασφάλεια του δικτύου, οι συμμετέχοντες στο δίκτυο θα πληρώνουν επικυρωτές για να ασφαλίσουν το δίκτυο. Είναι ζωτικής σημασίας να επιτύχουμε τα οικονομικά του στοιχήματος έτσι ώστε το δίκτυο να παραμένει υγιές και ασφαλές.

Εάν το κίνητρο στοιχηματισμού είναι πολύ χαμηλό, τότε το δίκτυο δεν θα έχει το ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό επικυρωτών για να συνεχίσει να λειτουργεί. Εάν το κίνητρο είναι πολύ υψηλό, τότε το δίκτυο πληρώνει υπερβολικά για την ασφάλεια και διογκώνει την τιμή με ρυθμό που βλάπτει τα οικονομικά ολόκληρου του δικτύου.

Από σήμερα, το ελάχιστο ποσό συμμετοχής για να γίνει επικυρωτής είναι 32 ETH ή 4.714 $. Αυτό το ποσό πρέπει να σταλεί σε μια ειδική σύμβαση, προκειμένου το σύστημα να σας αναγνωρίσει ως επικυρωτή. Το ποσό που κερδίζει κάθε επικυρωτής εξαρτάται από τον αριθμό των Ether που θα σταλούν στη σύμβαση (δηλαδή “στοιχήματα”).

Ποσοστά ετήσιων ανταμοιβών για στοιχήματα Ethereum 2.0Εικόνα από: https://docs.ethhub.io/ethereum-roadmap/ethereum-2.0/eth-2.0-economics/

Οι Vitalik Buterin και Justin Drake του Ethereum Foundation υποδηλώνουν ότι ο πιο πιθανός αριθμός είναι 5% APR.

Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (dApps) στο Ethereum (ETH) 2.0

Το Ethereum 2.0 Hard Fork θα βελτιώσει σημαντικά την ελκυστικότητα της πλατφόρμας Ethereum ως κεντρικός υπολογιστής για το dApps. Σήμερα, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι dApps στο δίκτυο Ethereum – Αποκεντρωμένες ανταλλαγές Ethereum και Αποκεντρωμένα παιχνίδια Ethereum.

Αποκεντρωμένες ανταλλαγές Ethereum (ETH)

Οι Αποκεντρωμένες Ανταλλαγές Ethereum είναι οι υπηρεσίες ανταλλαγής που επιτρέπουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν ERC-20 (μάρκες με βάση το Ethereum) μεταξύ τους και χωρίς επιμέλεια τρίτου μέρους. Οι γνωστές αποκεντρωμένες ανταλλαγές περιλαμβάνουν Radar Relay, IDT Exchange, Erc dEx και DDEX.

Αποκεντρωμένα παιχνίδια Ethereum (ETH)

Παρά το γεγονός ότι οι TRON και EOS θεωρούνται οι κορυφαίοι οικοδεσπότες dApps για παιχνίδια, πολλές δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών βρίσκονται στο Ethereum. Προς το παρόν, ένας χρήστης μπορεί να παίξει σχεδόν 400 παιχνίδια Ethereum, με τα παιχνίδια καρτών My CryptoHeroes και CryptoDozers να είναι τα πιο απαιτητικά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Ethereum (ETH) 2.0

Το κρίσιμο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Ethereum 2.0 είναι ότι κανείς δεν έχει ολοκληρώσει τόσο εξελιγμένη μετάβαση. Επομένως, πολλές πτυχές εξακολουθούν να είναι απρόβλεπτες.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΜΕΙΟΝ

Ταχύτητα: Το eWASM είναι πολύ πιο γρήγορο από το EVM

Αβέβαια οικονομικά του Ether, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη ζήτηση για διακριτικό

Ασφάλεια: Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αιχμές ασφαλείας

Εξαιρετικά ευάλωτη διαδικασία για μεταβάσεις διακριτικών μεταξύ Ethereum 1.0 σε Ethereum 2.0

Δυνατότητα κλιμάκωσης: Διατίθενται περισσότερες λύσεις για παράπλευρα έργα

Ασαφής οδικός χάρτης: οι επενδυτές δεν μπορούν να σχεδιάσουν τα χαρτοφυλάκια τους έως ότου οι ημερομηνίες έναρξης οριστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια

Πολύ πιο προχωρημένη συναίνεση

Σε περίπτωση ανεπιτυχούς μετάβασης, η εικόνα του Ethereum θα καταστραφεί. Η EOS και η TRON θα γίνουν πιο ισχυροί αποκεντρωμένοι κεντρικοί υπολογιστές εφαρμογών

Χαμηλή ηλεκτρική κατανάλωση

Καλύτερη αποκέντρωση

Ειδικοί για το Ethereum 2.0 (ETH)

Ethereum (ETH) 2.0: Αβέβαιη κατάσταση

Για τις ρυθμιστικές αρχές, το Ethereum 2.0 εξακολουθεί να εμφανίζεται ως «αβέβαιο περιουσιακό στοιχείο». Για παράδειγμα, ο Πρόεδρος της Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Heath Tarbert είπε ότι η CFTC εξακολουθεί να αξιολογεί εάν η Ether θα παραμείνει εμπόρευμα σύμφωνα με το νέο μοντέλο. Οι προγραμματιστές και οι υποστηρικτές του Ethereum πιστεύουν ότι το PoS μπορεί στην πραγματικότητα να ενισχύσει την υπόθεση ότι ο Ether είναι «επαρκώς αποκεντρωμένος» για να θεωρείται εμπόρευμα στα μάτια των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ..

Ορισμένοι προγραμματιστές Ethereum εκφράζουν επίσης ανησυχία για τη μετάβαση από το Ethereum 1.0 στο Ethereum 2.0. Ο Nirbhik Jangid, προγραμματιστής Ethereum από την Ινδία, έγραψε στο Telegram:

Το Eth 2.0 είναι μια σειρά αναβαθμίσεων δικτύου που πραγματοποιούνται στο δίκτυο Ethereum για την αύξηση της επεκτασιμότητας κ.λπ. αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 χρόνια για να ολοκληρωθούν, πιθανώς περισσότερο δεδομένου του πεδίου των αλλαγών και των σχετικών προκλήσεων.

Ethereum (ETH) 2.0: Πρώτη επεκτασιμότητα

Οι προγραμματιστές του Ethereum είναι σίγουροι ότι η κύρια αναβάθμιση που μπορεί να επιτευχθεί από το Ethereum 2.0 είναι αυτή της επεκτασιμότητας. Vitalik Buterin, ο πατέρας του Ethereum, εξήγησε σε ένα podcast:

Το κύριο πράγμα που κάνει το Eth 2.0 είναι καλύτερο είναι προφανώς επεκτασιμότητα. Και η επεκτασιμότητα είναι σημαντική λόγω των πραγμάτων που επιτρέπει, πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά περισσότερα από τα πάντα. Έτσι, οι εφαρμογές που έχουμε δει γενικά στο blockchain έχουν γενικά σχέση με τη χρηματοδότηση και υπάρχουν καλοί λόγοι για αυτό. Επειδή τους αρέσουν τα υπάρχοντα κεντρικά χρηματοοικονομικά συστήματα είναι σχετικά τρομερά.

Ethereum (ETH) 2.0: Περίληψη σε πέντε βαθμούς

 1. Το Ethereum 2.0 είναι το επόμενο στάδιο του δικτύου Ethereum και θα αποτελείται από διασυνδεδεμένα θραύσματα και τη χρήση ενός αλγορίθμου Proof-of-Stake.

 2. Η μετάβαση πιθανότατα θα ξεκινήσει το 2020, με τη Φάση 0 στο πρώτο τρίμηνο.

 3. Το Ethereum 2.0 θα απαιτηθεί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της επεκτασιμότητας, της ταχύτητας, της αποκέντρωσης, της ασφάλειας και της μακροζωίας.

 4. Δεν θα υπάρξει εξόρυξη στο Ethereum 2.0. Το Staking Ether θα είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε ένα παθητικό εισόδημα.

 5. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα για το Ethereum 2.0 είναι η αβεβαιότητα της κοινότητας, οι λεπτομέρειες της μετάβασης και ο μελλοντικός σχεδιασμός της. Αυτή η αλλαγή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το Ίδρυμα Ethereum.

Ethereum 2.0: Περίληψη σε πέντε βαθμούςΕικόνα από: Σήμερα.

Ποια δυνατότητα αναβάθμισης Ethereum 2.0 είναι η πιο σημαντική για εσάς και γιατί; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στο Κελάδημα!