Πώς να προστατεύσετε την ταυτότητά σας και το πορτοφόλι Bitcoin από την παρακολούθηση

Ο δημιουργός του Bitcoin, Satoshi Nakamoto, ισχυρίστηκε ότι η κρυπτογράφηση του ήταν ανώνυμη. Ωστόσο, με αυτόν τον ορισμό, εννοούσε την απουσία ανάγκης για τον χρήστη να παρέχει προσωπικά δεδομένα κατά τη στιγμή της παραλαβής των κερμάτων. Εάν σήμερα, όπως και πριν, τα Bitcoin εξορύσσονται μόνο μέσω εξόρυξης, τότε το κρυπτογράφηση θα ήταν πραγματικά ανώνυμο. Ωστόσο, λόγω των κανόνων που θεσπίζονται σε μεγάλες ανταλλαγές, πολλές διευθύνσεις Bitcoin μπορούν να συσχετιστούν με πραγματικές προσωπικότητες. Επιπλέον, λόγω των ειδικών ιδιοτήτων του blockchain, μπορείτε να λάβετε επιβεβαίωση για το ποσό που έστειλε ο κάτοχος ενός πορτοφολιού στον κάτοχο ενός άλλου. Μπορείτε επίσης να μάθετε το συγκεκριμένο ποσό χρημάτων σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό.

Οι ειδικοί της Bitfury δήλωσαν ότι έχουν την ευκαιρία να αποκαλύψουν τις ταυτότητες σχεδόν του ενός πέμπτου όλων των διευθύνσεων κατόχων Bitcoin. Πριν από αυτό, οι προγραμματιστές του CryptoLux διεξήγαγαν μια μελέτη για την ανωνυμία των συναλλαγών στο δίκτυο Bitcoin και απέδειξαν ότι περισσότερες από τις μισές από όλες τις διευθύνσεις μπορούν να απαλειφθούν με επιτυχία. Στην εργασία τους, έδειξαν τη δυνατότητα σύνδεσης ενός πορτοφολιού Bitcoin σε διευθύνσεις IP, ακόμα κι αν χρησιμοποιούν το δίκτυο Tor ή άλλα προγράμματα που αποκρύπτουν τη διεύθυνση IP του χρήστη.

Το γεγονός ότι το Bitcoin δεν είναι ανώνυμο είναι γνωστό στους περισσότερους λάτρεις του Bitcoin. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν γιατί το Bitcoin δεν μπορεί να ονομαστεί ανώνυμο και πώς κάποιος θα μπορούσε να καθορίσει την ταυτότητα ενός χρήστη, καθώς και τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί αυτό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για όλες τις αποχρώσεις που σχετίζονται με την ανωνυμία του Bitcoin.

Πώς λειτουργούν οι συναλλαγές Bitcoin?

Για να κατανοήσετε καλύτερα την ανωνυμία του Bitcoin, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πρώτα πώς λειτουργεί αυτό το κρυπτογράφηση σε βασικό επίπεδο.

Πρώτα απ ‘όλα, το Bitcoin αποτελείται από μια σειρά συναλλαγών. Αυτές οι συναλλαγές είναι εγγενώς πακέτα διαφόρων τύπων δεδομένων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν είσοδοι και έξοδοι. Κατά τη διάρκεια κάθε συναλλαγής Bitcoin, τα Bitcoin πηγαίνουν από μία ή περισσότερες εισόδους σε μία ή περισσότερες εξόδους. Οι είσοδοι αναφέρονται στις διευθύνσεις Bitcoin από τις οποίες αποστέλλονται τα κέρματα και οι έξοδοι σχετίζονται με τις διευθύνσεις στις οποίες αποστέλλονται τα Bitcoin.

Γιατί το Bitcoin ονομάζεται ανώνυμο?

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το Bitcoin θεωρείται ανώνυμο:

  1. Οι διευθύνσεις Bitcoin δεν συνδέονται με την ταυτότητα των χρηστών σε επίπεδο πρωτοκόλλου, σε αντίθεση με τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περισσότερα άλλα συστήματα πληρωμών. Οποιοσδήποτε μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει μια νέα διεύθυνση Bitcoin που δημιουργείται τυχαία χωρίς να χρειάζεται να παρέχει σε κανέναν προσωπικά στοιχεία.
  2. Οι συναλλαγές δεν συνδέονται με την ταυτότητα των χρηστών. Οποιοσδήποτε μπορεί να μεταφέρει τα Bitcoin από τη μία διεύθυνση στην άλλη, χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύψει προσωπικά στοιχεία σε περίπτωση που οι ανθρακωρύχοι συμφώνησαν να συμπεριλάβουν τη συναλλαγή στο μπλοκ. Ο παραλήπτης δεν χρειάζεται να γνωρίζει τον αποστολέα.
  3. Οι πληροφορίες συναλλαγών του Bitcoin μεταδίδονται από τυχαία επιλεγμένους κόμβους δικτύου P2P. Οι κόμβοι του συστήματος δεν γνωρίζουν εάν η ληφθείσα συναλλαγή δημιουργήθηκε από τον κόμβο που διαβίβασε τις πληροφορίες ή αν τις ανακατευθύνθηκαν, καθώς οι κόμβοι Bitcoin συνδέονται μεταξύ τους μέσω διευθύνσεων IP.

Πώς αποκαλύπτεται η ανωνυμία?

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκαλύψετε την ταυτότητα των χρηστών Bitcoin.

Εάν ένας εισβολέας, για παράδειγμα, έχει τη δυνατότητα σύνδεσης πολλών κόμβων στο δίκτυο Bitcoin, οι πληροφορίες που συλλέγουν μπορεί να είναι αρκετές για να προσδιορίσουν την πηγή μιας συγκεκριμένης συναλλαγής. Επειδή, αν και οι συναλλαγές μεταδίδονται τυχαία μέσω ενός δικτύου P2P, αυτό το σύστημα δεν είναι εντελώς στεγανό.

Ένας άλλος τρόπος είναι ότι η διεύθυνση Bitcoin μπορεί να συσχετιστεί με συγκεκριμένα άτομα εάν τα προσωπικά τους στοιχεία συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με το πορτοφόλι. Για παράδειγμα, μια διεύθυνση που χρησιμοποιείται για καταθέσεις ή αναλήψεις από μια ρυθμιζόμενη ανταλλαγή ή πορτοφόλι που βρίσκεται σε δημόσιο τομέα ή διευθύνσεις που χρησιμοποιούνται για την αποστολή Bitcoin σε περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται η χρήση προσωπικών πληροφοριών, για παράδειγμα, σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Και ο πιο σημαντικός τρόπος με τον οποίο κάποιος μπορεί να συσχετίσει αρκετές διευθύνσεις Bitcoin και να τις εκχωρήσει σε έναν συγκεκριμένο χρήστη είναι ότι όλες οι συναλλαγές στο δίκτυο Bitcoin είναι εντελώς διαφανείς σε όποιον θέλει να μάθει γι ‘αυτές. Εάν μία από αυτές τις συνδεδεμένες διευθύνσεις συνδέεται με ένα συγκεκριμένο άτομο με έναν από τους τρόπους που περιγράφονται παραπάνω, όλες οι διευθύνσεις θα αποκαλυφθούν και θα συνδεθούν με ένα συγκεκριμένο άτομο ή εταιρεία.

Τι μπορεί να γίνει για να διατηρηθεί η ανωνυμία του Bitcoin?

Ενώ έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για την αύξηση του απορρήτου του Bitcoin, εμφανίζονται νέοι τρόποι για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των χρηστών. Η ανωνυμία στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων παραμένει ένας τομέας συνεχούς ανάπτυξης. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τα προσωπικά σας δεδομένα στο δίκτυο που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα κρυπτογραφικά σας στοιχεία.

Η χρήση προγραμμάτων για απόκρυψη μιας διεύθυνσης IP, όπως το TOR, είναι μία από τις υπάρχουσες λύσεις. Δεν υπάρχουν ευπάθειες στο ίδιο το TOR, οπότε προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος να προσδιοριστεί η προέλευσή τους, σε περίπτωση που οι συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσω TOR.

Ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συναλλαγών κρυπτογράφησης (αν και απαιτείται πρόσθετη ενέργεια) είναι να χρησιμοποιήσετε το δικαίωμα Υπηρεσία ανάμιξης κρυπτονομισμάτων, όπως το BitMix.Biz, με μεγάλη εμπιστοσύνη θα διασφαλίσει το απόρρητο των συναλλαγών σας και την ανωνυμία του Bitcoin.

Προς το παρόν, υπάρχουν πολλοί τύποι αναμικτών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παρόμοιοι, καθώς όλοι οι χρήστες που χρησιμοποιούν το μπλέντερ κρυπτογράφησης λαμβάνουν μεταξύ τους τα Bitcoins μεταξύ τους. Μια καλά εφαρμοσμένη ανάμιξη των bitcoin περιπλέκει πολύ την ανάλυση των δικτύων κρυπτογράφησης, καθώς και την ανάλυση της διανομής. Για να παγιωθεί η επιτυχία, ο καθαρισμός κρυπτονομισμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί πολλές φορές στη σειρά.

Εργαλείο ανωνυμοποίησης κρυπτονομισμάτων

Ένας μίκτης κρυπτογράφησης όπως BitMix.Biz προσφέρει διάφορα επίπεδα τυχαιοποίησης για την εκκαθάριση των κρυπτονομισμάτων από ίχνη προηγούμενων συναλλαγών. Χάρη στη μεταβλητή χρέωση ανάμιξης, καθίσταται δύσκολο για τον αναλυτή του blockchain να προσδιορίσει το ακριβές ποσό της συναλλαγής, το οποίο είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την αναγνώριση του χρήστη.

Στη συνέχεια, υπάρχει μια αναβολή συναλλαγής, η οποία καθιστά δύσκολο τον προσδιορισμό μιας συγκεκριμένης συναλλαγής, καθώς κατά τη διάρκεια της διάρκειας της αναβολής, πολλές άλλες συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν στο blockchain, συμπεριλαμβανομένου κάποιου ίδιου ποσού, το οποίο θα εμποδίσει επίσης κάποιον να αναγνωρίσει το άτομο εμπλεγμένος.

Με αυξημένη τυχαιοποίηση, τα εκκαθαρισμένα νομίσματα, μετά την ανάμειξη με το crypto άλλων χρηστών, φτάνουν στην τελική διεύθυνση που καθορίσατε σε πολλές διαφορετικές πληρωμές και διαφορετικά ποσά. Αυτή η προσέγγιση για την ανωνυμοποίηση συναλλαγών κρυπτογράφησης δεν επιτρέπει σε όσους παρακολουθούν τις διευθύνσεις σας να προσδιορίσουν ότι αυτές οι συναλλαγές αποτελούν μέρος της μεταφοράς κρυπτογράφησης που στείλατε ως ενιαίο ποσό για ανάμιξη.

Επίσης, ο χρόνος λειτουργεί εναντίον των αναλυτών blockchain Bitcoin, καθώς τα δεδομένα σχετικά με τη μικτή συναλλαγή σας δεν αποθηκεύονται στον διακομιστή μπλέντερ Bitcoin, αλλά διαγράφονται αρκετές ώρες μετά την επιβεβαίωση της συναλλαγής στο blockchain. Με τη σειρά του, ο χρήστης μπορεί να διαγράψει αυτά τα δεδομένα αμέσως μετά την επιβεβαίωση, εάν πιστεύει ότι όλα πήγαν καλά. Έτσι, η ανάμιξη μέσω ενός μίκτη κρυπτογράφησης όπως το BitMix.Biz βοηθά στη δημιουργία απορρήτου Bitcoin, ενώ μπορεί να συμβεί είτε χειροκίνητα είτε σε αυτόματη λειτουργία.

Έτσι σήμερα, με την επιφύλαξη όλων των παραπάνω προφυλάξεων για τη διατήρηση της εμπιστευτικότητας, τη μέθοδο καθαρισμού κρυπτονομισμάτων μέσω ανάμιξης σε Μπλέντερ Bitcoin είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από εισβολείς.