Είναι σωστή η καταχώριση του PayPal στο Crypto;

Οι αγορές κρυπτογράφησης βρίσκονται επί του παρόντος σε ένα επικό bull run του είδους που έχει δει μόνο μία φορά πριν, περίπου αυτή τη φορά το 2017. Αν και τα mainstream media παραμένει επιφυλακτικός, Οι περισσότερες πηγές φαίνεται να συμφωνούν ότι ο αποφασιστικός παράγοντας στην πρόσφατη άνοδο του Bitcoin εξαρτάται από το PayPal. Όταν ο γίγαντας fintech ανακοίνωσε στα τέλη Οκτωβρίου ότι επρόκειτο να αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες κρυπτογράφησης στους χρήστες του, οι αγορές έφτασαν στα νέα.

Στις 12 Νοεμβρίου, η PayPal ξεκίνησε επίσημα τις υπηρεσίες κρυπτογράφησής της, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν μια σειρά ψηφιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των BTC, LTC, ETH και BCH, χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα PayPal. Οι αγορές κρυπτογράφησης εξακολούθησαν να αντιδρούν θετικά, με το Bitcoin να φτάνει το ορόσημο των 19.000 δολαρίων στις 24 Νοεμβρίου. Αυτό έρχεται ακόμη και πριν ξεκινήσει η PayPal την ενοποίηση των εμπόρων. Από τον Ιανουάριο, το βοηθητικό πρόγραμμα Bitcoin θα λάβει περαιτέρω ώθηση όταν το PayPal αρχίσει να επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες σε οποιονδήποτε από τους 26 εκατομμύρια εμπόρους που δέχονται το PayPal ως πληρωμή. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα χειριστεί τις μετατροπές fiat στο παρασκήνιο.

Μέχρι στιγμής, μόνο οι χρήστες των ΗΠΑ μπορούν να επωφεληθούν από την επέκταση του PayPal σε crypto και η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει σχέδια σχετικά με την επέκταση της υπηρεσίας σε άλλες χώρες. Ωστόσο, το PayPal απέχει πολύ από τη μόνη εταιρεία πληρωμών που προσφέρει ενοποίηση κρυπτογράφησης.

Για παράδειγμα, ανταγωνιστής πληρωμών Skrill ξεκίνησε τη δική της υπηρεσία αγοράς και πώλησης κρυπτογράφησης το 2018. Τότε, φαίνεται ότι ήταν μια περίεργη απόφαση, δεδομένου ότι η κρυπτογράφηση κινήθηκε σε έναν μακρύ χειμώνα. Ωστόσο, οποιοσδήποτε λογικός επενδυτής γνωρίζει ότι πρέπει να αγοράσετε την πτώση, και οι νέοι χρήστες που έρχονται στη Skrill είχαν το πλεονέκτημα να είναι σε θέση να γεμίσουν τις τσάντες κρυπτογράφησής τους, ενώ οι τιμές BTC κυμαίνονταν γύρω από το εύρος των $ 3000 έως $ 8.000. Όποιος αγόρασε τότε και πούλησε σήμερα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει κέρδη άνω του 600%.

Ακόμα και ο διευθύνων σύμβουλος της Skrill Lorenzo Pellegrino παραδέχτηκε σε ένα Συνέντευξη 2019 ότι όταν αρχικά σκέφτηκε να ενσωματώσει το crypto στην εταιρεία του, ένιωσε ότι «πραγματικά βρισκόμασταν εκεί έξω» δεδομένης της έλλειψης γενικής υιοθέτησης εκείνη την εποχή. Ωστόσο, με οπίσθια όψη, η αισιόδοξή του πίστη τον εξυπηρέτησε καλά, καθώς είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι χρονολόγησε τη μετακίνηση του Skrill σε κρυπτογράφηση.

Η εταιρεία έχει έκτοτε επεκταθεί σε ένα ευρύτερο φάσμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, μαζί με κρυπτονομίσματα σε κρυπτογράφηση. Ίσως δίνοντας το πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνιστή της σε αγορές εκτός των ΗΠΑ, η Skrill προσφέρει ήδη υπηρεσίες κρυπτογράφησης σε χρήστες σε 72 χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική,

Κατανόηση του κοινού

Αν και είναι πρώτες μέρες για το PayPal, απομένει να δούμε αν η εταιρεία γνωρίζει πραγματικά το κοινό της κρυπτογράφησης ή όχι. Ακόμη και οι περισσότεροι λάτρεις της κρυπτογράφησης θεωρούν γενικά το κρυπτογράφηση ως αποθήκη αξίας και όχι ως μέσο ανταλλαγής. Το PayPal δεν έχει ακόμη αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί η ενοποίηση εμπόρων. Ωστόσο, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ο χρήστης θα φέρει τα τέλη συναλλαγής, τα οποία μπορεί να είναι απαγορευτικά υψηλά για πληρωμές μικρότερης αξίας.

Επιπλέον, το ίδιο το PayPal έχει τη φήμη για τα υψηλά τέλη και τα ποσοστά μετατροπής νομισμάτων. Επομένως, θα ήταν πραγματικά χρήσιμο να ξοδεύετε κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας PayPal για αντικείμενα με μεγάλα εισιτήρια. Ωστόσο, η μέση αξία συναλλαγής είναι προς το παρόν μόνο περίπου 60 $.

Άλλες εταιρείες που είναι πιο εγκατεστημένες στον χώρο της κρυπτογράφησης φαίνεται να έχουν καλύτερη κατανόηση αυτών των περιορισμών από το PayPal. Για παράδειγμα, αντί για ενοποίηση πληρωμών, η Skrill προσφέρει στους χρήστες της μια δυνατότητα παραγγελίας υπό όρους. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν τις παραγγελίες αγοράς ή πώλησης με βάση τις μεταβολές των τιμών ή να δημιουργήσουν μια τακτική επαναλαμβανόμενη συναλλαγή αγοράς για να επωφεληθούν από μια στρατηγική μέσου όρου κόστους δολαρίου. Είναι επίσης δυνατό να διαμορφώσετε ειδοποιήσεις τιμών και ο πίνακας ελέγχου εμφανίζει πληροφορίες που βοηθούν τον χρήστη να λάβει ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τις συναλλαγές. Για παράδειγμα, δείχνει τη μέση τιμή που έχει πληρώσει ο χρήστης για το crypto και το κέρδος του με βάση τη μέση τιμή αγοράς.

Συνολικά, η προσέγγιση της Skrill αντικατοπτρίζει την κατανόηση ότι οι πελάτες συχνά θέλουν να διατηρούν BTC και άλλα κρυπτονομίσματα ως μακροπρόθεσμη επένδυση και όχι ως μέσο ανταλλαγής. Παρόλο που το PayPal έχει δηλώσει τη φιλοδοξία του να πάρει το mainstream cryptocurrency, θα πρέπει να επιτρέψει μια σοβαρή αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες βλέπουν το crypto για να το επιτύχουν.

Ενεργοποίηση μικροπληρωμών

Ίσως ένας άλλος ανταγωνιστής PayPal που κατανοεί τους περιορισμούς της κρυπτογράφησης είναι το Square. Τον Ιανουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε δημιουργούσε ένα κιτ προγραμματιστή για το Lightning Network, το οποίο επιτρέπει άμεσες πληρωμές με χαμηλό κόστος, χρησιμοποιώντας το Bitcoin. Αντί να μεταδίδει κάθε πληρωμή χρησιμοποιώντας το blockchain του Bitcoin, το Lightning Network χρησιμοποιεί κανάλια κατάστασης εκτός αλυσίδας, έτσι ώστε τα μέρη να μπορούν να στέλνουν πληρωμές μεταξύ τους και να ενημερώνουν το blockchain μόνο όταν κλείσει το κανάλι..

Φυσικά, ο Jack Dorsey του Twitter είναι ο συνιδρυτής της Square και υπήρξε από καιρό ενθουσιώδης υποστηρικτής του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων. Το 2019, Ενσωματωμένο Twitter το Lightning Network μέσω της εφαρμογής Tippin, επιτρέποντας στους χρήστες να αφήνουν τα αγαπημένα τους tweeter ως ένδειξη εκτίμησης. Την ίδια χρονιά, η Square σχημάτισε το Square Crypto, έναν ανεξάρτητο βραχίονα αφιερωμένο στη συμβολή στην ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα του Bitcoin.

Στις αρχές Οκτωβρίου, πλατεία επένδυσε 50 εκατομμύρια δολάρια στο Bitcoin ως μέρος της ευρύτερης δέσμευσής του για κρυπτογράφηση. Αυτή η κίνηση πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο εβδομάδες πριν η PayPal ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να προωθήσει την υιοθέτηση ψηφιακών στοιχείων. Τη στιγμή που το αγόρασε, ένα BTC αξίζει περίπου 10.500 $. Έξι εβδομάδες αργότερα, η τιμή είχε φτάσει τα 18.000 $, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 70% της απόδοσης της επένδυσης.

Η πρόθεση του PayPal να λάβει το mainstream της κρυπτογράφησης έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετική είδηση ​​για τους επενδυτές κρυπτογράφησης. Ακόμη και πριν από την ενοποίηση των εμπόρων, παρείχε μια ώθηση στις αγορές και βοηθούσε την κρυπτογράφηση να κάνει ξανά τους κύριους τίτλους ειδήσεων. Ωστόσο, απομένει να δούμε αν η επιρροή του PayPal θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα σήμερα.