Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Crypto Trading Eyes Boom ως Coronavirus Volatility αυξάνει τη ζήτηση

Το άρθρο γράφτηκε σε συνεργασία με το TabTrader.

Το Bitcoin (BTC) έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2018 την περασμένη εβδομάδα χάρη στον coronavirus – αλλά για τους εμπόρους, το cryptocurrency προσφέρει τώρα ασύγκριτες ευκαιρίες.

Μετά από αρκετές εβδομάδες παγκόσμιας αναταραχής στο χρηματιστήριο, το Bitcoin δεν μπόρεσε πλέον να ξεφύγει από το αποτέλεσμα. Οι επενδυτές που φοβόταν φάνηκαν να πουλάνε ό, τι μπορούσαν για να καλύψουν τις απώλειες αλλού και η αστάθεια στις αγορές κρυπτονομισμάτων εξερράγη.

Στις 12 Μαρτίου 2020, η BTC / USD σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση μιας ημέρας στην ιστορία – σε ένα σημείο, οι απώλειες ανήλθαν σε 60% σε ορισμένα χρηματιστήρια.

Γραφική παράσταση

Διάγραμμα BTC / USD στο BitMEX. Πηγή: TabTrader Web

Πολλοί εξέφρασαν έκπληξη και σοκ για αυτό που είχε συμβεί. Η τελευταία φορά που το Bitcoin διαπραγματεύτηκε κάτω από 4.000 δολάρια ήταν στο τέλος της αγοράς αρκούδων του, μετά το ταξίδι του στα τρέχοντα υψηλά όλων των εποχών των 20.000 $.

Από τότε, πραγματοποιήθηκε μια εκπληκτική ανάκαμψη – και αυτή τη φορά, σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Μόλις μία εβδομάδα μετά τη συντριβή, το BTC / USD κέρδισε 7.000 $, πριν ηρεμήσει την πρόοδό του σε κύκλο υποστήριξης 6.000 $.

Suslov: Οι φάλαινες κερδίζουν από τη σημερινή κρυπτογράφηση

Ακόμα και για τους εμπόρους κρυπτογράφησης, τέτοιες κινήσεις είναι σπάνιες και η αξιοποίηση από αυτά με το μέγιστο αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο σπάνια.

«Η αγορά έχει δει τον πυθμένα της. Και μια ανάκαμψη μπορεί να είναι πολύ γρήγορη. Είναι η καλύτερη στιγμή να συσσωρευτεί, και αυτό ακριβώς κάνουν οι φάλαινες », συνοψίζει ο Kirill Suslov, Διευθύνων Σύμβουλος του αθροιστή TabTrader, σχετικά με το τρέχον κλίμα.

Αρκετές χιλιάδες δολάρια πάνω ή κάτω σε μέρες ή ακόμα και ώρες δημιουργούν έναν εφοδιαστικό πονοκέφαλο για πολλούς εμπόρους, οι οποίοι βασίζονται σε πολλαπλές διεπαφές ανταλλαγής που λειτουργούν απρόσκοπτα για να τοποθετήσουν τις συχνά ευαίσθητες συναλλαγές.

Οι ίδιες οι φάλαινες μπορούν να προσθέσουν στο πρόβλημα, όπως είδαμε νωρίτερα το έτος, όταν ένας μεμονωμένος έμπορος φάνηκε να μετακινεί το ολόκληρη την αγορά Bitcoin χρησιμοποιώντας ένα τείχος εντολών για ανταλλαγή Bitfinex.

Συχνά εμφανίζονται άλλα φαινόμενα που επηρεάζουν το βιβλίο παραγγελιών μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας. Αυτήν την εβδομάδα, για παράδειγμα, το BTC / USD απέτυχε γενικά να σπάσει τα 7.000 $, αλλά στο Bitstamp, ένα φυτίλι ενός λεπτού είδε τις παραγγελίες να πληρώνονται έως και 7.139 $.

…Και οι έμποροι θέλουν να είναι αντίγραφα

Επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να παρακολουθεί τα μεγάλα χρηματιστήρια και το εμπόριο κεφαλαίων σε αυτά ταυτόχρονα ήταν σε κάποιο βαθμό η ώθηση πίσω από το TabTrader και παρόμοιους συνολικούς πόρους, όπως οι ιχνηλάτες χαρτοφυλακίου. Η μεταβλητότητα των τιμών, οι διακυμάνσεις στη συμπεριφορά των εμπόρων και πολλά άλλα κάνουν τις επιχειρήσεις καλύτερες για τον κλάδο, λέει ο Suslov.

«Το καλοκαίρι του 2020 το Covid-19 θα είναι πίσω μας και οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων θα αυξηθούν και το crypto μπορεί δυνητικά να δει εκθετικά κέρδη λόγω του ρόλου του ως περιουσιακού στοιχείου υψηλής beta», συνέχισε.

BTC / USD στο Bitfinex. Πηγή: TabTrader Android

BTC / USD στο Bitfinex. Πηγή: TabTrader Android

Όπως και οι ίδιοι οι ανταλλαγές, ο Suslov έχει δει μια σημαντική αλλαγή στις συνήθειες των δικών του πελατών – ανταλλάσσει εμπόρους με συνολικές συμμετοχές άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για να ανταποκριθεί στη ζήτηση, το TabTrader αναπτύσσει προσαρμοσμένες επιλογές, όπως επιτρέποντας στους εμπόρους να τοποθετούν διαγράμματα για οποιαδήποτε ανταλλαγή σε μια περιοχή και, στη συνέχεια, να πραγματοποιούν συναλλαγές από αυτήν την ενιαία οθόνη χρησιμοποιώντας API.

Λίστα παρακολούθησης. Πηγή: TabTrader Android

Λίστα παρακολούθησης. Πηγή: TabTrader Android

Με στόχο τη μείωση της αναποτελεσματικότητας της μη αυτόματης παρακολούθησης μυριάδων πλατφορμών, καθεμία με τις δικές τους ιδιαιτερότητες, άλλα σχέδια περιλαμβάνουν την προσαρμογή των ίδιων των τερματικών συναλλαγών για να ταιριάζουν στις απαιτήσεις των εμπόρων.

Τελικά, λέει ο Suslov, ένας εμπορικός τομέας που είναι ανοιχτός σε όλους στη γη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός, καθώς η έκκλησή του θα εξαπλωθεί μόνο σε περισσότερους μη τεχνικούς mainstream καταναλωτές..

«Φέτος, θα αφήσουμε τους εμπόρους να αντιγράψουν τις πιο επιτυχημένες παίκτες των ανταλλαγών», πρόσθεσε, μια κίνηση που απηχεί τις πλατφόρμες όπως το eToro με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Το TabTrader, ωστόσο, δεν θα αναλάβει χρήματα.

“Όχι τα κλειδιά σου …”

Αυτό είναι το πιθανό πρόβλημα στην αναμονή για το οικοσύστημα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, προειδοποίησαν διάφοροι αναλυτές.

Μια εισροή ενδιαφέροντος δεν έχει μεταφραστεί σε εμπόρους που γίνονται όλο και πιο ενήμεροι για την κρυπτογράφηση – πολύ συχνά, εμπιστεύονται τρίτα μέρη να αποθηκεύουν χρήματα για αυτούς, με όλο τον κίνδυνο που συνεπάγεται. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από την Binance, ακόμη και η συντριπτική πλειονότητα των θεσμικών επενδυτών δεν ελέγχουν τα ιδιωτικά τους κλειδιά.

Ωστόσο, η τρέχουσα αναταραχή που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία είναι κάτι που αναμφίβολα θα ωφελήσει το Bitcoin ως το πρώτο πραγματικά αποκεντρωμένο ψηφιακό χρήμα σκληρού κεφαλαίου στον κόσμο.

«Ο ιός μας έδειξε το πρόβλημα των κυβερνήσεων, με τους πολίτες να είναι απλώς υπάλληλοι που μπορούν να περιοριστούν, να μπλοκαριστούν, να απομονωθούν κλπ», κατέληξε ο Suslov.

«Οι κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν σε εμάς. Το Cryptocurrency μπορεί να αντισταθεί, τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα. Το μακροπρόθεσμο μέλλον του Bitcoin και του κρυπτονομίσματος είναι λαμπρό. “