Πώς επιδιορθώνει το Kind Ads το Broken Advertising Model

Η διαδικτυακή διαφήμιση είναι σήμερα η μεγαλύτερη αγορά ανάπτυξης στον ευρύτερο διαφημιστικό τομέα. Σύμφωνα με ένα κανω ΑΝΑΦΟΡΑ που εκδόθηκε από την εταιρεία ανάλυσης μάρκετινγκ Zenith, οι διαδικτυακές διαφημίσεις θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ του συνόλου των διαφημιστικών δαπανών μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ωστόσο, ενώ οι δαπάνες αυξάνονται, το διαδικτυακό μοντέλο διαφήμισης είναι γεμάτο ατέλειες.

Σε μια έρευνα του 2018 για 1.000 εμπόρους, πάνω από το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι χάνουν πάνω από το 30% του προϋπολογισμού τους σε λάθος κανάλια ή στρατηγικές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πραγματοποίησαν τις πωλήσεις ή τους δυνητικούς πελάτες που περίμεναν από τις δαπάνες.

Εν τω μεταξύ, οι εκδότες αφιερώνουν χρόνο στη δημιουργία του κοινού τους, μόνο για τη δημιουργία μικρών ανταμοιβών, ενώ συνεργάτες διαφημίσεων όπως η Google αποκομίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων από διαφημιζόμενους. Οι χρήστες συχνά αφήνουν την επιλογή μεταξύ να συμφωνήσουν ότι τα δεδομένα περιήγησής τους πωλούνται στον υψηλότερο πλειοδότη από τις πλατφόρμες διαφημίσεων ή να προβάλλονται με άσχετες, κακώς στοχευμένες διαφημίσεις που καταλαμβάνουν μόνο χώρο στην οθόνη.

Αλλά μπορεί να υπάρχει άλλος τρόπος. Καλές διαφημίσεις έχει ήδη αναπτύξει μια πλατφόρμα διαφημίσεων με βάση το Ethereum που στοχεύει να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις δημιουργώντας μια πιο άμεση σχέση μεταξύ διαφημιζόμενων, εκδοτών και χρηστών.

Πώς λειτουργούν οι καλές διαφημίσεις

Το Kind Ads συγκεντρώνει εκδότες και διαφημιζόμενους μέσω της διεπαφής χρήστη που ονομάζεται κόμβος Kind Ads. Εδώ, οι εκδότες παραθέτουν τους ιστότοπούς τους έτσι ώστε ένας διαφημιζόμενος να μπορεί να περιηγηθεί σε εκδότες που προσφέρουν πρόσβαση στο στοχευμένο κοινό που επιθυμεί να προσεγγίσει. Για παράδειγμα, μια εταιρεία που πουλάει εξοπλισμό κουζίνας στην Καλιφόρνια θα μπορούσε να αναζητήσει bloggers τροφίμων με έδρα την Καλιφόρνια.

Ο διαφημιζόμενος μπορεί επίσης να καθορίσει την ποιότητα του εκδότη με το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο βαθμολογίας των Kind Ads. Όσο καλύτερη είναι η απόδοση ενός εκδότη για τη δημιουργία δυνητικών πελατών ή πωλήσεων από μια διαφημιστική καμπάνια, τόσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία τους. Το πρωτόκολλο βαθμολογίας θα λαμβάνει επίσης δεδομένα από εξωτερικές πηγές όπως το Google Analytics. Ο γενικός στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι διαφημιζόμενοι λαμβάνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τις δαπάνες τους στην πλατφόρμα.

Συμμετοχή με κίνητρα με τα KIND Tokens

Το διακριτικό KIND βρίσκεται στην καρδιά του μοντέλου κινήτρων που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει διαφημιζόμενους, εκδότες και χρήστες στο οικοσύστημα Kind Ads. Εάν ένας διαφημιζόμενος θέλει να εκτελέσει μια καμπάνια με εκδότες στην πλατφόρμα, πληρώνει σε μάρκες KIND. Επειδή το Kind Ads εξαλείφει τους παρόχους υπηρεσιών διαφημίσεων, οι οποίοι συνήθως λαμβάνουν σημαντικά μερίδια εσόδων, μπορούν να επωφεληθούν από τη μείωση των δαπανών για τη διαφήμιση.

Οι αμοιβές που καταβάλλονται από διαφημιζόμενους, γνωστές ως διαφημιστικά δολάρια, μπαίνουν σε μια ομάδα ανταμοιβών. Το 75% όλων των διαφημίσεων θα διατεθεί στον εκδότη που δημιούργησε τη σχετική εμφάνιση ή τον πελάτη. Κρίσιμα για τους εκδότες, αυτές οι πληρωμές θα συμβιβάζονται και θα διανέμονται καθημερινά, γεγονός που μειώνει σημαντικά το χρόνο που χρειάζεται για να πληρώσουν. Για παράδειγμα, το Google Ads πληρώνει μηνιαία και μόνο μετά την επίτευξη ενός συγκεκριμένου ορίου.

Το υπόλοιπο 25% των δολαρίων διαφημίσεων στο σύνολο ανταμοιβών κατανέμεται μεταξύ χρηστών, παρόχων εφαρμογών που επιτρέπουν τη δημοσίευση διαφημίσεων μέσω των εφαρμογών τους και μια επιπλέον επιβράβευση για εκδότες με βάση τη βαθμολογία φήμης τους.

Εξασφάλιση δέσμευσης χρηστών

Οι χρήστες που εγγράφονται στην πλατφόρμα θα λάβουν μια αρχική ανταμοιβή σε μάρκες KIND. Στη συνέχεια, μπορούν να επιλέξουν πώς θέλουν να αλληλεπιδράσουν με διαφημίσεις μέσω των εκδοτών στους οποίους περιηγούνται ή να εξαιρεθούν πλήρως. Αυτό είναι απολύτως προσαρμόσιμο σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών. Για παράδειγμα, ένας χρήστης θα μπορούσε να αποφασίσει να αφήσει το αγαπημένο τους blogger να διαφημιστεί σε αυτούς, αλλά να απαγορεύσει διαφημίσεις από τους ιστότοπους ειδήσεων που περιηγούνται.

Οι χρήστες που επιλέγουν περισσότερες διαφημίσεις θα δικαιούνται μεγαλύτερο ποσοστό ανταμοιβών διακριτικών KIND από το σύνολο ανταμοιβών. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την αρχική τους ανταμοιβή για να εξαιρεθούν. Παρόλο που επιτρέπεται στους χρήστες να εξαιρεθούν εντελώς μπορεί να φαίνεται αντίθετο, αυτό σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες στην πλατφόρμα έχουν πλήρη αφοσίωση στον τύπο των διαφημίσεων που βλέπουν, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε δεδομένη καμπάνια έχει περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσει επιτυχημένους δυνητικούς πελάτες.

Τι είναι διαθέσιμο για το 2020?

Παρόλο που οι Kind Ads δεν είναι η μόνη λύση που βασίζεται σε blockchain για την επίλυση των προκλήσεων με τον τομέα των ψηφιακών διαφημίσεων, είναι εντυπωσιακά καθαρή και απλή στο σχεδιασμό της και έχουν ήδη εγγράψει αρκετούς εκδότες. Η πιο κρίσιμη πρόκληση για οποιαδήποτε τέτοια πλατφόρμα είναι η προσέλκυση μιας κρίσιμης μάζας χρηστών, την οποία το μοντέλο κινήτρων έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει.

Οι καλές διαφημίσεις φαίνεται πιθανό να αποδειχθούν ιδιαίτερα ελκυστικές για τη μεγάλη ουρά των εξειδικευμένων και των μικρότερων εκδοτών. Πρόκειται για το είδος των χρηστών που μπορούν να επωφεληθούν από την ευκαιρία αυξημένων εσόδων μέσω καλύτερης ποιότητας, στοχευμένων διαφημίσεων που δεν αποξενώνουν το κερδισμένο κοινό.