Πώς να εξαργυρώσετε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

Μπορεί να είστε εκατομμυριούχος Bitcoin, αλλά ποιο είναι το νόημα, εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ψηφιακό χρήμα στον πραγματικό κόσμο; Όλες οι εμπορικές σας προσπάθειες θα είχαν χαθεί αν δεν ξέρετε πώς να εξαργυρώσετε το Bitcoin.

Εάν έχετε ήδη μερικά πολύτιμα νομίσματα και θέλετε να τα μετατρέψετε σε fiat, αυτός ο οριστικός οδηγός είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Μάθετε τι μπορεί να γίνει για την πώληση Bitcoin με μετρητά, καθώς και για όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα. Αυτές οι μέθοδοι διαφέρουν τόσο από τον τρόπο με τον οποίο εξαργυρώνετε το Bitcoin όσο και τον χρόνο που απαιτείται.

Ποιος τρόπος εξαργύρωσης Bitcoin είναι ο καλύτερος για μένα?

Προτού αρχίσετε να μετατρέπετε το ψηφιακό νόμισμα σε πραγματικό, πρέπει να αποφασίσετε ποιες από τις μεθόδους σας ενδιαφέρουν. Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις για να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση:

 • Χρειάζομαι τη φθηνότερη ή την ευκολότερη επιλογή?

 • Πόσο καιρό είστε έτοιμοι να περιμένετε να μεταφέρετε το Bitcoin σε μετρητά?

 • Πού πρέπει να αποθηκευτούν τα χρήματα – στο PayPal ή σε τραπεζικό λογαριασμό (μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο εξαργύρωσης του Bitcoin σε ορισμένες πλατφόρμες).

 • Σε ποιο νόμισμα θα εξαργυρώσετε το Bitcoin?

Τώρα πρέπει να είναι ευκολότερο να καταλάβουμε την καλύτερη μέθοδο. Ας προχωρήσουμε και μάθετε πώς να κερδίσετε χρήματα από το Bitcoin.

Ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων

Σήμερα, αυτός είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος μεταφοράς χρημάτων. Μια πλατφόρμα ανταλλαγής είναι ένας ιστότοπος όπου μπορείτε να πουλάτε Bitcoin με μετρητά (ή άλλα νομίσματα ανάλογα με τα νομίσματα που υποστηρίζονται από έργα) σε άλλους χρήστες και να μεταφέρετε χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Λοιπόν, πώς να κάνετε ανάληψη Bitcoin σε μετρητά χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων?

 1. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό χρησιμοποιώντας τα προσωπικά σας δεδομένα (κάθε πλατφόρμα έχει διαφορετικές απαιτήσεις για την επαλήθευση της προσωπικότητας) και παρέχετε έναν σύνδεσμο για τον τραπεζικό λογαριασμό σας ή τη χρεωστική / πιστωτική σας κάρτα.

 2. Αφήστε ένα αίτημα για ανταλλαγή – καθορίστε το ποσό εξαργύρωσης Bitcoin, το νόμισμα στο οποίο θέλετε να το μετατρέψετε, πώς να εξαργυρώσετε κρυπτογράφηση (από πού να μεταφέρετε χρήματα) και να δημοσιεύσετε την προσφορά σας.

 3. Μόλις κάποιος απαντήσει στο αίτημά σας και ξεκινήσει μια συναλλαγή, η διαδικασία ανταλλαγής θα ξεκινήσει. Μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως αρκετές ημέρες – εξαρτάται από τον πάροχο τραπεζικής κάρτας και τα επιλεγμένα νομίσματα, καθώς και από το ποσό.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πλατφόρμες ανταλλαγής στο Διαδίκτυο:

Πλατφόρμες ανταλλαγής

Υποστηριζόμενα νομίσματα

Χρέωση συναλλαγής

Κράκεν

Πάνω από 53 νομίσματα

0,16% για ανταλλαγή BTC-fiat

Βάση κερμάτων

Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin ή Ethereum

Έως 3,75%

BitStamp

Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Bitcoin, Ripple

2% ή 10 $

CoinMama

Μόνο Ethereum και Bitcoin

Έως 6%

Κάθισμα

Σχεδόν 100 νομίσματα

0,1%

Poloniex

108 νομίσματα

0,25%

Οι ανταλλαγές peer-to-peer προσφέρουν αρκετά ευνοϊκές χρεώσεις, αλλά υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα που συνδέονται με αυτήν τη μέθοδο ανάληψης. Δεν είναι επιλογή εάν χρειάζεστε επειγόντως χρήματα – κατά πάσα πιθανότητα, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον δύο ημέρες για την επεξεργασία της αίτησης από την τράπεζα. Εκτός αυτού, οι χρεώσεις μπορεί να είναι αρκετά υψηλές, ανάλογα με τον τρόπο εξαργύρωσης του Bitcoin και το νόμισμα που επιλέγετε.

Δεν θέλετε να περιμένετε δύο έως τρεις ημέρες για να ανταλλάξετε Bitcoin με μετρητά; Πώς να εξαργυρώσετε το Bitcoin πιο γρήγορα; Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα για ανταλλαγή P2P (peer-to-peer) Τοπικά Bitcoin. Όταν πουλάτε BTC σε άλλα άτομα, είστε ελεύθεροι να επιλέξετε τον τρόπο πληρωμής που θα χρησιμοποιούν. Επιλέγετε πώς να εξαργυρώσετε τα Bitcoin:

 • Κατάθεση σε μετρητά στον τραπεζικό σας λογαριασμό (απαιτείται απόδειξη ταυτότητας και απόδειξη πληρωμής).

 • Τραπεζική μεταφορά. Απαιτεί επίσης επαλήθευση ταυτότητας και απόδειξη πληρωμής εκ των προτέρων.

 • Συνάντηση προσωπικά. Μπορείτε να οργανώσετε μια συνάντηση με κοντινά άτομα και να εξαργυρώσετε το Bitcoin κυριολεκτικά.

Αυτή είναι μια βολική μέθοδος, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε την απάτη. Επιλέγω Τοπικά Bitcoin και παρόμοιες υπηρεσίες που διαθέτουν την υπηρεσία μεσεγγύησης – με αυτόν τον τρόπο, το Bitcoin θα διατηρηθεί έως ότου λάβετε την πληρωμή. Πώς να εξαργυρώσετε Bitcoin στο PayPal; Αυτή η μέθοδος είναι επίσης κατάλληλη για τέτοιες μεταφορές!

Ακόμα μπερδεμένος και αναρωτιέστε πώς να εξαργυρώσετε Bitcoin σε τέτοιες ιστοσελίδες; Υπάρχει ένα στιγμιότυπο οθόνης που θα καθαρίσει τα πράγματα:

Με άλλα λόγια, δημοσιεύετε μια προσφορά, κάποιος την βρίσκει και απαντά πίσω. Αποδέχεστε την προσφορά και τα Bitcoins σας τοποθετούνται στο χρηματιστήριο. Μόλις ο αντιγραφέας σας στείλει χρήματα, εγκρίνετε αυτό το γεγονός και παίρνει το BTC σας.

Προπληρωμένες κάρτες Bitcoin

Πώς να εξαργυρώσετε τα Bitcoin σε USD αμέσως; Εξετάστε τις χρεωστικές κάρτες. Αυτή είναι μια σχετικά νέα μέθοδος, αλλά έχει πολλούς υποστηρικτές χάρη στα οφέλη που παρέχει. Τέτοιες κάρτες λειτουργούν ως κανονικές, χρηματοδοτούνται απλώς από BTC και άλλα νομίσματα. Πώς να μετατρέψετε το Bitcoin σε μετρητά χρησιμοποιώντας μια τέτοια κάρτα; Απλώς κάντε μικροπληρωμές σε καταστήματα και εστιατόρια ή χρησιμοποιήστε το σε ATM (το crypto θα μετατραπεί αμέσως σε fiat).

Μπορείτε να παραγγείλετε μια τέτοια κάρτα σε μερικούς ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένου του Μονακό. Παρόλο που χρειάζεστε λίγο χρόνο για την απελευθέρωση και την αποστολή της κάρτας, αξίζει πραγματικά προσπάθειες και αναμονή. Η εξαργύρωση του Bitcoin με χρεωστική κάρτα είναι επωφελής χάρη:

 • χαμηλές προμήθειες,

 • υποστήριξη chip και PIN,

 • διαφάνεια των τελών και ούτω καθεξής.

Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να επαληθεύσετε την προσωπικότητά σας για να λάβετε την κάρτα (πρέπει να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, καθώς και τη διεύθυνση). Πώς να εξαργυρώσετε μεγάλα ποσά Bitcoin με μια κάρτα; Τα όρια μπορούν να αυξηθούν μετά από τη διαδικασία Γνωρίστε τον πελάτη σας (KYC). Αποδεικνύει ότι δεν εμπλέκεστε στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή σε άλλες δόλιες δραστηριότητες.

Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό βίντεο για την εξαργύρωση των Bitcoin:

Δάνεια Crypto

Μπορείτε να εξαργυρώσετε το Bitcoin για να πληρώσετε τα δάνεια σας; Ναι, είναι δυνατόν. Ορισμένες εταιρείες σας επιτρέπουν να καταθέσετε κρυπτογράφηση σε ένα έξυπνο συμβόλαιο – θα κρατηθεί – και θα λάβετε fiat στον τραπεζικό σας λογαριασμό για να εξοφλήσετε το δάνειο όταν το χρειάζεστε. Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετική επειδή αποφεύγει ένα φορολογητέο γεγονός και μπορείτε να δανειστείτε χωρίς να πουλήσετε το νόμισμά σας. Εκτός αυτού, αποφεύγετε την απώλεια που προκαλείται από διακυμάνσεις κρυπτονομισμάτων.

Ιδιωτικές τράπεζες

Ένας άλλος τρόπος εξαργύρωσης του Bitcoin είναι οι ιδιωτικές τράπεζες. Αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για όλους, επειδή το ποσό σε κρυπτογράφηση θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να ενδιαφέρει την τράπεζα. Εάν έχετε αυτό το ποσό, σας συνιστούμε να επιλέξετε αυτήν την επιλογή αντί για ανταλλαγή. Η ιδιωτική τράπεζα θα προσφέρει πιο ευχάριστους όρους συνεργασίας και συναλλαγματική ισοτιμία. Το μόνο πράγμα, θα πρέπει να κάνετε συναλλαγές κρυπτογράφησης υπό την επίβλεψη, επειδή οι τράπεζες φροντίζουν τη φήμη τους.

Πώς να εξαργυρώσετε το Bitcoin?

Αναρωτιέστε πώς κερδίζετε χρήματα στο Bitcoin; Η αντίστροφη διαδικασία μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ακριβώς τις ίδιες μεθόδους όπως παραπάνω: ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, πλατφόρμες peer-to-peer και δάνεια. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αγοράς Bitcoin και άλλου νομίσματος (αναφέρονται σε αυτό το άρθρο).

Συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετατρέψετε το Bitcoin σε fiat – δεν είναι τόσο αδύνατο όσο ήταν πριν από μερικά χρόνια. Πριν κάνετε την τελική λύση θα πρέπει να αποφασίσετε πώς να εξαργυρώσετε το Bitcoin ευεργετικά. Ορίστε τις προτεραιότητές σας: χρειάζεστε χαμηλότερα τέλη ή μικρότερο χρόνο; Οι προαναφερθείσες επιλογές δεν είναι εξίσου κατάλληλες για όλες τις καταστάσεις.