Binance vs Coinbase – Μια έντιμη σύγκριση

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνονται πολύ παρόμοια, αλλά μια σε βάθος σύγκριση των Binance εναντίον Coinbase αποκαλύπτει μια έντονη αντίθεση. Ενώ το Coinbase απευθύνεται στον νέο αρχάριο που θέλει απλώς να αγοράσει και να πουλήσει κρυπτογράφηση, το Binance προσφέρει στους επενδυτές την ευκαιρία να κάνουν πολλά περισσότερα. Έχουν επίσης τους ιδιαίτερους περιορισμούς τους. Προτού αρχίσουμε να περιγράφουμε το καθένα, ας δούμε τις διαφορετικές πλατφόρμες για το τι είναι.

Τι είναι το Coinbase?

Το Coinbase είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες ανταλλαγής ψηφιακών στοιχείων και έχει υιοθετηθεί σε περισσότερες από 190 χώρες παγκοσμίως. Αυτή η πλατφόρμα δεν προορίζεται μόνο για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, καθώς υποστηρίζει επίσης το νόμισμα fiat σε 32 άλλες χώρες. Όσον αφορά τη φήμη, το Coinbase είναι αδιαμφισβήτητο. Έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σεβαστά και πιο αξιόπιστα χρηματιστήρια στον κόσμο.

Ήταν σε θέση να επιτύχει αυτήν τη φήμη με βάση το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, το προσιτό κόστος εκτέλεσης συναλλαγών, τον πολύ υψηλό όγκο συναλλαγών και την ικανότητα υποστήριξης διαφόρων συναλλαγών κρυπτογράφησης-κρυπτογράφησης. Ένα άλλο πράγμα υπέρ του Coinbase είναι ότι χρησιμεύει ως η επίσημη ανταλλαγή νομισμάτων όπως Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin και Ethereum.

Τι είναι το Binance?

Εάν είστε εξοικειωμένοι με τις κινεζικές ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων, η πιθανότητα να συναντήσετε το Binance είναι πολύ υψηλή καθώς είναι ένα άλλο δημοφιλές χρηματιστήριο. Ένας από τους κύριους λόγους για τη δημοτικότητά του είναι το γεγονός ότι αυτή η ανταλλαγή έχει περίπου 260 ζεύγη συναλλαγών κρυπτογράφησης σε κρυπτογράφηση. Χρεώνει επίσης ένα ελάχιστο τέλος συναλλαγής 0,1 τοις εκατό.

Εκτός από το μειωμένο κόστος συναλλαγών, οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έκπτωση 50 τοις εκατό στο τέλος συναλλαγής για ένα έτος (το πρώτο έτος). Αυτή η έκπτωση ισχύει, ανεξάρτητα από τον όγκο της συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε. Η υποστήριξη ασφαλείας είναι επίσης απαράμιλλη.

Τώρα που έχουμε μια ιδέα για τις διαφορετικές ανταλλαγές, ας προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μια ειλικρινή σύγκριση του Coinbase vs Binance.

1. Binance vs Coinbase – Το περιβάλλον εργασίας χρήστη

Το Coinbase σχεδιάστηκε πρωτίστως για άτομα που είναι νέοι στη διαδικασία διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων. Ένας αρχάριος επενδυτής σίγουρα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πραγματοποιεί συναλλαγές στο Coinbase, καθώς έχει μια εξαιρετικά εύκολη και φιλική διεπαφή. Στην πραγματικότητα, η διαπραγμάτευση επιλογών και η διαπραγμάτευση περιθωρίου δεν υποστηρίζονται, αλλά μπορείτε απλώς να αγοράσετε και να πουλήσετε ψηφιακά στοιχεία.

Το Binance, ωστόσο, προορίζεται για τους έμπειρους ειδικούς στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων. Ορισμένοι χρήστες ισχυρίζονται ότι ο αριθμός των διαθέσιμων πληροφοριών στον πίνακα ελέγχου είναι αρκετός για να τρομάξει έναν αρχάριο. Υπάρχει όμως μια «Σύνθετη προβολή» και μια «Βασική προβολή». Μερικά άτομα εγγράφονται και στις δύο πλατφόρμες, αγοράζουν ένα νόμισμα στο Coinbase, το μεταφέρουν στο Binance και, στη συνέχεια, εκτελούν πιο προηγμένες εργασίες εκεί.

2. Binance vs Coinbase-Τα κρυπτονομίσματα υποστηρίζονται

Υπάρχει ένας ξεκάθαρος νικητής εδώ, το Binance υποστηρίζει περισσότερα κρυπτονομίσματα σε σύγκριση με το Coinbase. Στο Coinbase, έχετε πρόσβαση μόνο σε Bitcoin, Ethereum, Litecoin και Bitcoin Cash. Τα σχέδια είναι επίσης σε εξέλιξη για την προσθήκη διακριτικών ERC20. Το Binance, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει όλα τα νομίσματα στο Coinbase και εκατοντάδες άλλα νομίσματα. Μερικά από τα νομίσματα περιλαμβάνουν Ark, Cardano, VeChain, Ripple, NEO κ.λπ..

3. Coinbase vs Binance – Το όριο μεταφοράς

Και οι δύο πλατφόρμες απαιτούν να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και μια ταυτότητα με φωτογραφία πριν επαληθευτείτε στην πλατφόρμα. Στο Coinbase, τρεις βασικοί παράγοντες καθορίζουν το όριο μεταφοράς:

  1. Το ιστορικό συναλλαγών σας
  2. Πόσο καιρό έχετε τον λογαριασμό σας
  3. Το επίπεδο επαλήθευσής σας

Με έναν επαληθευμένο λογαριασμό στις ΗΠΑ, θα μπορείτε να κάνετε συναλλαγές 5.000 $ σε μια εβδομάδα. Παίρνετε επίσης ένα όριο 50 $ στην κάρτα σας. Είναι επίσης καλό να σημειωθεί ότι το μέγιστο ποσό που μπορείτε να καταθέσετε είναι πολύ χαμηλότερο. Εάν επιλέξετε να καταθέσετε χρησιμοποιώντας τον τραπεζικό λογαριασμό σας, ίσως χρειαστεί να περιμένετε περίπου τέσσερις ή πέντε εργάσιμες ημέρες. Εάν χρησιμοποιείτε την κάρτα σας, πραγματοποιείται αμέσως.

Το Binance, από την άλλη πλευρά, προσφέρει πιο ευέλικτα όρια. Μπορείτε να καταθέσετε απεριόριστα και το όριο ανάληψης εξαρτάται από το εάν έχετε επαληθευτεί ή όχι. Εάν έχετε επαληθευτεί, έχετε ημερήσιο όριο 50 BTC. Εάν δεν έχετε ακόμη επαληθευτεί, μπορείτε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές μόνο κάτω από δύο BTC.

4. Coinbase vs Binance- Πώς χρηματοδοτούνται οι λογαριασμοί

Το Coinbase προσφέρει γενικά περισσότερες επιλογές για τη χρηματοδότηση του λογαριασμού σας και το Binance είναι λίγο περιορισμένο στην περιοχή. Με το Coinbase, μπορείτε είτε να αγοράσετε κρυπτονομίσματα είτε να κάνετε καταθέσεις στον λογαριασμό σας από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Οι διάφορες διαθέσιμες μέθοδοι είναι η μεταφορά ACH, χρησιμοποιώντας τη χρεωστική σας κάρτα ή μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Με το Binance, ο περιορισμός είναι ότι πρόκειται αποκλειστικά για ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρηματοδοτήσετε το λογαριασμό σας μόνο με κρυπτογράφηση. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί άνθρωποι θα αγοράσουν πρώτα κρυπτονομίσματα με νόμισμα fiat σε πλατφόρμες όπως το Coinbase πριν μεταβούν στο Binance.

συμπέρασμα

Σε αυτή τη σύγκρουση γίγαντων, δεν υπάρχει νικητής ή χαμένος. Οι Binance και Coinbase εκτελούν τις δουλειές τους με εξαιρετικό τρόπο. Παρόλο που έχουν τους περιορισμούς τους, για παράδειγμα, μπορείτε να ανταλλάσσετε κρυπτογράφηση μόνο στο Binance και το Coinbase δεν υποστηρίζει τόσα πολλά νομίσματα, και οι δύο ανταλλαγές εξακολουθούν να θεωρούνται κορυφαίες.