Φτάνουμε στη Στιγμή Καταρράκτη του ICO Model: Robert Finch on ICO Alert on Risks, Future

Τα τελευταία χρόνια, ο χώρος ICO έχει επεκταθεί εξαιρετικά, καθιστώντας την αγορά των συμβόλων μια από τις πιο συναρπαστικές, ωστόσο επικίνδυνος, επενδυτικές ευκαιρίες. Με δισεκατομμύρια δολάρια να εισέρχονται σε εκατοντάδες ICO, είναι δύσκολο να εξαλειφθούν οι πολύτιμοι λίθοι από τις απάτες, ενώ οι προφανείς σύγχυση Και η αναποφασιστικότητα των ρυθμιστικών φορέων σχετικά με το καθεστώς ICO καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη.

Για να μάθει τις προκλήσεις και τις μελλοντικές προοπτικές του μοντέλου ICO, η CryptoComes μίλησε με τον Robert Finch, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της ICO Alert, στο TokenFest στο Σαν Φρανσίσκο. Το ICO Alert είναι μια πλατφόρμα ανακάλυψης ICO που διατηρεί μια ολοκληρωμένη λίστα ενεργών και επικείμενων προ-ICO και ICO.

Katya Michaels: Το ICO Alert θα γιορτάσει την επέτειο ενός έτους τον Απρίλιο – κοιτάζοντας πίσω αυτή τη φορά, τι έχετε μάθει; Αυτό το ταξίδι σας πήρε εκεί που νομίζατε?

Ρόμπερτ Φιντς: Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο, να είμαι ειλικρινής. Ο αδερφός μου Mike και εγώ είμαστε σε κρυπτογράφηση από το 2012/2013. Προς το τέλος του 2016, αρχίσαμε να χάνουμε ICO που εξαντλήθηκαν σε 30 δευτερόλεπτα και συνειδητοποιήσαμε πολύ γρήγορα ότι χρειαζόμασταν να συντάξουμε τη δική μας λίστα με κάθε ICO που συνέβαινε.

Έτσι, τον Απρίλιο, έβαλα τον ιστότοπο, ποτέ δεν σκοπεύω να είναι δημόσιος ιστότοπος, σίγουρα όχι επιχείρηση. Αλλά μόλις βγάλαμε τη λέξη και οι άνθρωποι άρχισαν να μοιράζονται τον σύνδεσμο, έγινε πολύ σαφές ότι η κοινότητα είχε την ίδια ανάγκη – να έχει αυτή την ολοκληρωμένη πηγή πληροφοριών.

Αυτό το τελευταίο έτος ήταν απλώς άγριο, όλα ήταν εντελώς απροσδόκητα και είμαστε ενθουσιασμένοι και για τον επόμενο χρόνο.

Νέα χαρακτηριστικά

ΚΜ: Υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια που μπορείτε να αποκαλύψετε?

RF: Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε τα εργαλεία ανακάλυψης. Έχουμε αυτόν τον ολοκληρωμένο κατάλογο ICO και Pre-ICO, και τώρα το My Portfolio, το οποίο κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και μόλις ανακοίνωσα στη σκηνή εδώ στο TokenFest. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το βγάζουμε από την έκδοση beta και αναπτύσσουμε περισσότερες δυνατότητες για να βοηθήσουμε τους χρήστες μας να ανακαλύψουν ICO και να γίνουν οι δικοί τους επιχειρηματίες.

ΚΜ: Τι ελπίζετε να πετύχετε με το χαρτοφυλάκιό μου?

RF: Εάν σκέφτεστε για το διάστημα ICO αυτή τη στιγμή, μόνο φέτος υπήρξαν χιλιάδες ICO με 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Μπορείτε να φανταστείτε, από την οπτική γωνία ενός επενδυτή, είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθείτε αυτά που σας ενδιαφέρουν.

Με το χαρτοφυλάκιό μου, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τη δική σας σύντομη λίστα ICO και να τα προσθέσετε στο χαρτοφυλάκιό σας. Όταν οι ημερομηνίες αλλάζουν αναπόφευκτα, όπως συμβαίνει πολύ στον χώρο ICO, θα λάβετε μια ενημέρωση και θα είστε πάντα σε επαφή με αυτό που συμβαίνει με αυτό το ICO ή το Pre-ICO.

Στιγμή καταρράκτη

ΚΜ: Μιλήσατε για την «στιγμή του καταρράκτη», όταν οι περισσότεροι άνθρωποι θα επενδύσουν σε κάποιο είδος κρυπτογράφησης. Πόσο κοντά πιστεύετε ότι είμαστε σε αυτό?

RF: Θα έλεγα ότι η στιγμή του καταρράκτη θα συμβεί σίγουρα τα επόμενα πέντε χρόνια. Νομίζω ότι φτάνουμε εκεί, και το μεγαλύτερο κομμάτι τώρα που το εμποδίζει είναι η επιμέλεια εντός του θεσμικού χώρου.

Πολλές από αυτές τις θεσμικές εταιρείες, τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου και τα επενδυτικά κεφάλαια, έχουν συγκεκριμένες επενδυτικές συμβάσεις όπου δεν μπορούν να κρατήσουν τα δικά τους κεφάλαια. Είναι ειρωνικό γιατί το crypto έχει να κάνει κρατώντας τα δικά σας περιουσιακά στοιχεία, αλλά στη θεσμική αρένα, είναι εντελώς διαφορετικό.

Έτσι, μόλις κάποιος βγει με ένα πολύ καλό σχέδιο φύλαξης, νομίζω ότι θα δούμε πολλούς θεσμικούς επενδυτές και, στη συνέχεια, με τη σύνδεση όλων των πελατών λιανικής, να μπαίνουν στο διάστημα.

ΚΜ: Πιστεύετε ότι προϊόντα όπως το My Portfolio θα διευκολύνουν την είσοδο για τον καθημερινό επενδυτή?

RF: Απολύτως. Σε αυτήν την περίπτωση, απευθυνόμαστε στους καταναλωτές και όχι στους θεσμικούς επενδυτές. Ενδυναμώνουμε το καθημερινό άτομο να γίνει πραγματικά το δικό του επιχειρηματικό καπιταλιστικό. Εάν σκέφτεστε για το VC πριν, ήταν μερικοί φύλακες που αποφάσισαν εάν ένα έργο έζησε ή πέθανε. Για πρώτη φορά στην ιστορία, έχουμε αυτό το πραγματικά αναστατωτικό, καινοτόμο μοντέλο ICO, όπου μπορείτε να βρείτε μια ιδέα και αν το αρέσει στο πλήθος, μπορούν να χρηματοδοτήσουν αυτήν την ιδέα και τελικά να χρησιμοποιήσουν την αποκεντρωμένη εφαρμογή σας. Είναι πολύ συναρπαστικό.

Επεκτασιμότητα του Bitcoin

ΚΜ: Το πρώτο mainnet-ready Δίκτυο αστραπής Η κυκλοφορία έχει πολλούς ανθρώπους ενθουσιασμένους για το επεκτασιμότητα του Bitcoin. Θα βοηθήσει να φέρει τη στιγμή του καταρράκτη πιο κοντά?

RF: Νομίζω ότι η επεκτασιμότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα εκτός από την επιμέλεια από τη θεσμική πλευρά που κρατά πραγματικά την κρυπτογράφηση από το να χτυπήσει αυτή τη στιγμή καταρράκτη. Πιστεύω όμως ότι η χρηστικότητα είναι άλλη. Μόλις επιλυθεί η επεκτασιμότητα, η χρηστικότητα σημαίνει ότι έχετε μια αποκεντρωμένη εφαρμογή όπου δεν χρειάζεται να πληρώνετε συναλλαγή αμοιβές, και οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν μια αποκεντρωμένη εφαρμογή σε ένα Blockchain χωρίς να το γνωρίζουν.

Διαμονή στις ΗΠΑ

ΚΜ: Κατά τη γνώμη σας, πώς θα είναι οι ενέργειες του κανονιστική σώματα όπως το SEC και το CFTC επηρεάζουν τον χώρο ICO?

RF: Είναι τόσο ενδιαφέρον τώρα, επειδή το Η SEC λέει ότι τα κρυπτονομίσματα είναι τίτλοι, το CFTC λέει ότι είναι εμπορεύματα, και το IRS λέει ότι είναι ιδιοκτησία – αλλά νομικά, μπορεί να είναι μόνο ένα από αυτά τα τρία. Σε κάθε περίπτωση, οι ICO είναι πολύ ισχυροί από ένα μοντέλο για να φύγουν και θα συνεχίσουν να αυξάνουν την ταχύτητα όπως ήταν φέτος, ακόμη και σε μια bearish αγορά κρυπτογράφησης.

Θα πρέπει απλώς να παραμείνουν οι ICO στην Αμερική ή να πάνε στο εξωτερικό. Καλώ τις ρυθμιστικές αρχές να συγκεντρώσουν τα πράγματα τους, να καταλήξουν σε συναίνεση και να κάνουν μια πολύ σαφή ρυθμιστική πορεία.

Στη συνέχεια, οι ICO μπορούν να μείνουν στην Αμερική και να ωφελήσουν τους Αμερικανούς επιχειρηματίες και επενδυτές, αντί να πάνε στο εξωτερικό σε κάποιους άλλη χώρα. Χώρες που είναι πιο ανοιχτές σε ICO θα είναι αυτές που επωφελούνται περισσότερο από αυτήν τη νέα βιομηχανία.

Απαγορεύσεις διαφημίσεων

ΚΜ: Τι γίνεται με το Απαγόρευση διαφήμισης Google, παρακολουθώντας προσεκτικά την παρόμοια απόφαση του Facebook; Αυτό θα έχει επιζήμια επίδραση στην αγορά κρυπτονομισμάτων και τους ICO?

RF: Νομίζω ότι αυτή η κίνηση είναι παρόμοια με αυτό που κάνουν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, στο Νότια Κορέα, Οι ICO άρχισαν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Η κυβέρνηση μπήκε μέσα και έβαλε μια κουβέρτα, λέγοντας «hey, σταμάτα αυτό, ενώ μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει και μπορούμε να εξαλείψουμε τις απάτες». Και πρόσφατα, το υπουργείο Οικονομικών τους βγήκε και είπε: «Οι ICO επιτρέπονται ξανά, αλλά κάτω από αυτό το συγκεκριμένο σύνολο κανόνων».

Νομίζω ότι θα δούμε το ίδιο με το Google και το Facebook. Πρόκειται να βγουν, αργά ή γρήγορα, και λένε “θα επιτρέψουμε διαφημίσεις κρυπτογράφησης και ICO, αλλά κάτω από αυτό το συγκεκριμένο σύνολο κανόνων”.

ΚΜ: Ίσως αυτό θα βοηθήσει επίσης στο κλείδωμα των απάτων ενώ θα φέρει τους νόμιμους παίκτες στην επιφάνεια.

RF: Απολύτως. Το βλέπουμε ήδη – το ποσό των χρημάτων που χύνεται στο χώρο του ICO συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά το μέσο ποσό που συγκεντρώνεται ανά έργο μειώνεται στην πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι πολύ καλό, διότι από την πλευρά μας δείχνει ότι πολλά χρήματα εισέρχονται σε νόμιμα έργα που κάνουν καινοτόμα πράγματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είναι η κοινότητα ανεβάζοντας τον πήχη για το τι είναι ένας επενδυτέος ICO.

Λίστα ελέγχου ICO

ΚΜ: Υπάρχει λίστα ελέγχου που ακολουθείτε όταν εξετάζετε τους ICO; Ποιο θα ήταν το δικό σου συμβουλές για τους επενδυτές όσον αφορά το τι πρέπει να ψάξετε?

RF: Νομίζω ότι το πιο εύκολο πράγμα είναι απλά να κοιτάς την ομάδα. Όταν κοιτάζετε ένα έργο, εάν δεν έχουν σελίδα ομάδας, πιθανότατα δεν πρέπει να επενδύσετε επειδή είναι μόνο μερικά ανώνυμο άτομο. Εάν τα μέλη της ομάδας έχουν καλό ιστορικό, έχουν βρεθεί στο χώρο κρυπτογράφησης για λίγο, μπορείτε να δείτε μερικές από τις προηγούμενες δουλειές τους και να λάβετε τη δική σας αντικειμενική απόφαση σχετικά με το εάν θέλετε ή όχι να επενδύσετε στο ICO.

ΚΜ: Τι είδους ICO σας αρέσει προσωπικά να βλέπετε να εμφανίζονται στην αγορά?

RF: Το αγαπημένο μου τώρα που λύνει την επεκτασιμότητα και τη χρηστικότητα είναι το EOS. Δημιουργούν ουσιαστικά μια πλατφόρμα που επιτρέπει κλιμάκωση σε εκατομμύρια συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, και επιλύει επίσης απαιτήσεις χρηστικότητας, όπως τα τέλη συναλλαγής. Κάνουν επίσης μερικά ενδιαφέροντα πράγματα με αναγνώσιμα ονόματα λογαριασμών από τον άνθρωπο.

Αυτή τη στιγμή όταν στέλνετε ένα Bitcoin ή Αιθέριο συναλλαγή, το στέλνετε σε αυτήν την πολύ μεγάλη διεύθυνση γραμμάτων και αριθμών, και αν κάνετε λάθος, τα χρήματά σας μόλις χάθηκαν. Αλλά με το EOS, θα στέλνατε χρήματα σε ένα όνομα λογαριασμού όπως μια λαβή Twitter. Νομίζω ότι θα ήταν ένας πολύ πιο φιλικός τρόπος για να φέρουμε τους ανθρώπους σε κρυπτογράφηση χωρίς τον φόβο της απώλειας χρημάτων.

Νομίζω ότι πρέπει να δούμε πιο αποκεντρωμένες εφαρμογές που επιλύουν πραγματικά προβλήματα. Υπάρχουν πολλοί ICO τώρα που έχουν ένα υπάρχον επιχειρηματικό μοντέλο και βλέπουν απλώς το διακριτικό ως πιθανό να συγκεντρώσουν χρήματα. Οι λίγοι που κάνουν πραγματικά κάτι καινοτόμο και σκέφτονται έξω από το κουτί είναι αυτοί που θα αποφέρουν το μεγαλύτερο όφελος μακροπρόθεσμα.

Αποκεντρωμένοι διακομιστές DNS

ΚΜ: Ποιο πρόβλημα θα λύζατε εάν θέλατε να ξεκινήσετε ένα ICO?

RF: Λοιπόν, αυτή είναι η παράξενη πλευρά που μιλάω, αλλά θα ήθελα να αποκτήσω αποκεντρωμένους διακομιστές DNS. Αυτήν τη στιγμή, όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, πρόκειται πραγματικά για μια διεύθυνση IP, μια σειρά αριθμών και περιόδων, αλλά αυτό είναι μεγάλο συγκέντρωση σημείο του Διαδικτύου. Επομένως, εάν κάποιος ήθελε να καταργήσει αυτόν τον ιστότοπο, θα μπορούσε να μεταβεί στο ICANN, τον κεντρικό πάροχο DNS και να ζητήσει να τον καταργήσει. Μόλις κάποιος επιλύσει αυτό το κεντρικό ζήτημα διακομιστή ονομάτων τομέα, νομίζω ότι θα δούμε πολλές πραγματικά καινοτόμες εφαρμογές να βγαίνουν.