Κριτική Kraken

Τι είναι ο Kraken?

Το Kraken είναι ένα από τα παλαιότερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης που ιδρύθηκε το 2011 από τον σημερινό CEO της Jesse Powell. Αυτό το χρηματιστήριο με έδρα τις ΗΠΑ έχει προχωρήσει πολύ από μια ξεκάθαρη εκκίνηση σε μια παγκόσμια ανταλλαγή με τον υψηλότερο όγκο ευρώ. Το Σαν Φρανσίσκο είναι η τρέχουσα τοποθεσία ανταλλαγής Kraken.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζέσε Πάουελ εμπνεύστηκε να δημιουργήσει το συνάλλαγμα Kraken μετά από αυτό που είχε δει στο Mt. Τα γραφεία της Gox. Όρος Το Gox, ένα πλέον νεκρό ιαπωνικό χρηματιστήριο, ήταν υπεύθυνο για σχεδόν το 70% όλων των συναλλαγών Bitcoin το 2014, αλλά δεν αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου και έκλεισε μετά την κλοπή περίπου 350 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω τεράστιων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Ο Πάουελ είδε ότι η ανταλλαγή δεν ήταν καλή διαχείριση και συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν στην κορυφή της κατάρρευσης, οπότε αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του εναλλακτική.

Η ανταλλαγή Kraken Bitcoin είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ (εκτός από τη Νέα Υόρκη λόγω των κανονισμών BitLicense), τον Καναδά, πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την Ιαπωνία. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα σχετικά με τα σχέδιά της να εγκαταλείψει την ιαπωνική αγορά λόγω της ασταθούς ζήτησης. Μετά την προσθήκη του γιεν Ιαπωνίας στη λίστα των διαθέσιμων νομισμάτων fiat το 2014, το χρηματιστήριο δεν κατάφερε να επιτύχει τους οικονομικούς του στόχους. Από τις 5 Ιουλίου, ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών BTC / JPY έφτασε τα 18.242 $, δηλαδή μόνο το 0,02% του συνολικού όγκου του Kraken (για σύγκριση, ήταν 0,9% τον Απρίλιο). Η εταιρεία δεν αποκλείει τη δυνατότητα επιστροφής στο Land of the Rising Sun ξανά, αλλά η ανταλλαγή Kraken δεν λειτουργεί με ιαπωνικούς πελάτες αυτή τη στιγμή.

Κριτική Kraken

Υπάρχουν 18 κρυπτονομίσματα που περιλαμβάνουν Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) και Ripple (XRP). Εκτός από τα προαναφερθέντα νομίσματα, το Kraken διαθέτει επίσης ζεύγη συναλλαγών με πέντε νομίσματα fiat.

Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς η πλειοψηφία των άλλων χρηματιστηρίων δεν υποστηρίζει χρήματα fiat και απαιτεί από εσάς να αγοράσετε το Bitcoin εκ των προτέρων.

Ενώ κάνετε μια κριτική ανταλλαγής Kraken, είναι σημαντικό να αναφέρετε ότι έχει πέντε επίπεδα λογαριασμού (τα οποία ονομάζονται επίσης «επίπεδα»). Υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ του επιπέδου του λογαριασμού και του ημερήσιου ορίου συναλλαγών: όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο, τόσο μεγαλύτερο ποσό χρημάτων μπορείτε να κάνετε ανάληψη. Επίσης, δώστε προσοχή στο γεγονός ότι η αύξηση του επιπέδου του λογαριασμού σας μειώνει επίσης τις χρεώσεις συναλλαγών που θα συζητηθούν λίγο αργότερα.

Απαιτείται επαλήθευση ταυτότητας για να φτάσετε στο τρίτο επίπεδο (πρέπει να τους στείλετε τις σαρώσεις του αναγνωριστικού σας και να κρατάτε ένα χειρόγραφο κείμενο μπροστά σας). Υπάρχουν επίσης ορισμένες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όταν ένας συγκεκριμένος χρήστης μπορεί να κληθεί να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Είναι ασφαλές το Kraken exchange; Τις καλές μέρες, η πλειονότητα των χρηματιστηρίων ήταν ανώνυμη, αλλά καθώς η αγορά κρυπτογράφησης μεγάλωνε, πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML). Τώρα είναι μια συνηθισμένη πολιτική, οπότε μην απομακρύνεστε από τα αιτήματα του Krakens. Αυτή η ανταλλαγή είναι αρκετά αξιόπιστη για να την εμπιστευτεί με τα προσωπικά σας στοιχεία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Kraken?

 1. Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής και επιβεβαιώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

  Εγγραφείτε

 2. Η αναπτυσσόμενη λίστα στην επάνω αριστερή γωνία της κύριας σελίδας εμφανίζει τη λίστα με τα διαθέσιμα ζεύγη συναλλαγών (συνολικά, υπάρχουν 41 ζεύγη συναλλαγών).

  λίστα κερμάτων

 3. Κάντε κλικ στην ενότητα “Διάγραμμα” στο επάνω μέρος της σελίδας για να δείτε τα γραφήματα που απεικονίζουν έντονα την πρόσφατη διακύμανση των τιμών σε σχέση με το επιλεγμένο ζεύγος συναλλαγών.

  διαγράμματα

 4. Κάντε κλικ στο «Χρηματοδότηση» όπου μπορείτε να καταθέσετε ή να κάνετε ανάληψη χρημάτων.

 5. Μεταβείτε στη σελίδα “Ασφάλεια” για να βελτιώσετε την προστασία με τα πλήκτρα 2FA και API. Η γειτονική καρτέλα σάς βοηθά να προσαρμόσετε τυχόν ρυθμίσεις λογαριασμού.

Εάν μεταβείτε στις ενότητες “Λήψη επαλήθευσης”, μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του λογαριασμού σας και τα όρια ανάληψης (καθημερινά και μηνιαία).

Κερκίδα

Καθημερινά όρια ανάληψης

Απαιτήσεις

0

0 $

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

1

2.500 $

Αριθμός τηλεφώνου, πλήρες όνομα

2

5.000 $

Διεύθυνση

3

50.000 $

ID, λογαριασμός κοινής ωφέλειας

4

100.000 $

Όλα τα παραπάνω + ένα αίτημα υποστήριξης

Πώς να αγοράσετε στο Kraken?

Πριν αγοράσετε οποιαδήποτε κρυπτογράφηση, προφανώς πρέπει να καταθέσετε χρήματα στον πρόσφατα δημιουργημένο λογαριασμό σας με τη βοήθεια της προαναφερθείσας ενότητας «Κατάθεση». Όσον αφορά τους τρόπους πληρωμής, η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι ένα τραπεζικό έμβασμα.

 • ACH για Αμερικανούς και Καναδούς

 • SEPA για πελάτες Euroepan.

 • SWIFT για διεθνείς πληρωμές.

Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνονται δεκτές πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες και PayPal σε αυτό το χρηματιστήριο. Αν ψάχνετε για μια ποικιλία μεθόδων πληρωμής, σκεφτείτε ανταλλαγές όπως το Coinbase.

Όσοι δεν θέλουν να κάνουν συναλλαγές περιθωρίου, μπορούν να κάνουν μια απλή παραγγελία. Απλώς καθορίστε το ποσό του Bitcoin που θέλετε να αγοράσετε και πατήστε ένα μεγάλο πράσινο κουμπί για να πραγματοποιήσετε την παραγγελία σας.

απλή παραγγελία

Πώς να κάνετε συναλλαγές στο Kraken?

Το Kraken exchange ξεκίνησε την διαπραγμάτευση περιθωρίου κέρδους το 2015 που σας επιτρέπει να κάνετε συναλλαγές με μόχλευση 5x. Μεταβείτε στη «Νέα παραγγελία». Πρέπει να επιλέξετε είτε «Ενδιάμεση» είτε «Προχωρημένη» λειτουργία για να δείτε τα κουμπιά μόχλευσης που βρίσκονται στα δεξιά.

Τώρα ρίξτε μια ματιά στην ενότητα «Μόχλευση» (για παράδειγμα, επιλέγοντας μόχλευση 3x θα μπορείτε να τριπλασιάσετε την αγοραστική σας δύναμη). Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε μια οριακή εντολή ή μια εντολή αγοράς (στην πρώτη περίπτωση περιμένετε έως ότου η αγορά φτάσει στην ζητούμενη τιμή). Στο κάτω μέρος της σελίδας, θα μπορείτε να δείτε την εκκρεμή παραγγελία σας. Εάν η αγορά κινείται προς την κατεύθυνση σας και κερδίσετε, μπορείτε να κλείσετε την τρέχουσα παραγγελία δημιουργώντας μια αντίθετη εντολή για το ίδιο χρηματικό ποσό. Βασικά, σημαίνει ότι πρέπει να πουλήσετε κρυπτογράφηση που αγοράσατε πρόσφατα επιλέγοντας τη σωστή μόχλευση. Μόλις το κάνετε αυτό, το κέρδος θα προστεθεί στο υπόλοιπό σας.

Σημείωση! Μπορείτε να ανοίξετε πολλές θέσεις που θα κλείσουν με την ίδια σειρά.

μόχλευση

Είναι το Kraken ασφαλές?

Οι κριτικές ανταλλαγής Kraken είναι ως επί το πλείστον θετικές, έτσι είναι το Kraken μια καλή ανταλλαγή όσον αφορά την ασφάλεια; Ενώ βρισκόταν στην αγορά για περισσότερα από 7 χρόνια, ο Κράικεν δεν βίωσε ποτέ καμία παραβίαση ασφαλείας. Τον Ιανουάριο του 2018, ο Kraken έπεσε για δύο μέρες, αλλά αυτό οφείλεται στη συντήρηση. Σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του φυλάσσονται με ασφάλεια σε ψυγείο, εξαλείφοντας την πιθανότητα εισβολής. Οι λογαριασμοί χρηστών προστατεύονται με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (TFA).

Το 2016, ορισμένοι έμποροι Kraken ισχυρίστηκαν ότι οι λογαριασμοί τους είχαν παραβιαστεί από χάκερ και ότι τα κεφάλαιά τους είχαν κλαπεί, αλλά αργότερα αποδείχθηκε ότι όλοι αυτοί οι χρήστες δεν κατάφεραν να ενεργοποιήσουν την πιστοποίηση δύο παραγόντων. Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες υπέφεραν σαφώς λόγω της δικής τους αμέλειας. Ταυτόχρονα, θα ήταν μια ωραία λύση για το Kraken να καταστήσει υποχρεωτικό το TFA.

Η διαφάνεια του Kraken δεν δημιουργεί ούτε μια ουσία κριτικής σε καμία κριτική ανταλλαγής Kraken. Το 2014, η εταιρεία υποβλήθηκε με επιτυχία σε έλεγχο «απόδειξης αποθεματικών» που είχε ως στόχο τον έλεγχο του συνολικού ποσού BTC που κατέχει η εταιρεία. Επιπλέον, ο Κράικεν έγινε το πρώτο χρηματιστήριο που εμφανίστηκε στο κουτάκι του Bloomberg που προσθέτει μόνο περισσότερη αξιοπιστία.

Λοιπόν, είναι το Kraken μια ασφαλής ανταλλαγή; Ναι σίγουρα. Με την ανταλλαγή νομισμάτων Kraken, το μόνο μειονέκτημα ασφαλείας είναι πιθανότατα ότι η ανταλλαγή διατηρεί το ιδιωτικό σας κλειδί στη διεύθυνση κρυπτογράφησης. Ένα ιδιωτικό κλειδί επιβεβαιώνει ότι είστε ο κάτοχος του νομίσματος.

Τέλη Kraken

Η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων Kraken προσφέρει εξαιρετικά ανταγωνιστικές χρεώσεις που κυμαίνονται από 0% έως 0,36%. Το συγκεκριμένο ποσό της αμοιβής δεν είναι σταθερό – εξαρτάται από το ζεύγος συναλλαγών σας, το επίπεδο λογαριασμού και τον επιθυμητό τρόπο πληρωμής. Για παράδειγμα, οι Ευρωπαίοι πελάτες πρέπει να πληρώσουν 0,09 € μόνο εάν θέλουν να αποσύρουν χρήματα μέσω τραπεζικού εμβάσματος, το οποίο είναι εξαιρετικά φθηνό, το οποίο είναι γελοία φθηνό. Η μεταφορά ACH θα σας επιστρέψει 5 $ ανά συναλλαγή. Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι τόσο οι κατασκευαστές όσο και οι παραλήπτες χρεώνονται με τα τέλη ανταλλαγής Kraken.