Πλήρης αναθεώρηση Bitfinex και Οδηγός χρήστη για αρχάριους

Τι είναι το Bitfinex?

Το Bitfinex είναι μια αξιόπιστη πλατφόρμα συναλλαγών που επί του παρόντος λειτουργεί το μεγαλύτερο και το πιο ρευστό χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Η ξαφνική άνοδος της Bitfinex εξηγείται εν μέρει από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να τερματίσει τις συναλλαγές χωρίς προμήθειες που οδήγησαν σε μεγάλη αναταραχή της αγοράς και εμπόδισαν τα κύρια κινεζικά χρηματιστήρια να αναφέρουν ψεύτικους όγκους συναλλαγών. Ένας μεγάλος όγκος συναλλαγών συμβάλλει στη μείωση της διαφοράς μεταξύ των τιμών αγοράς και πώλησης και στην αύξηση της ρευστότητας ενός συγκεκριμένου νομίσματος.

Εργαλεία συναλλαγών

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitfinex είναι πιο κατάλληλο για ενεργούς εμπόρους παρά για αρχάριους, επειδή προσφέρει στους χρήστες του μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων διαπραγμάτευσης, καθώς και μια μεγάλη επιλογή altcoins και ζεύγη συναλλαγών. Επιπλέον, το Bitfinex θεωρείται ευρέως ότι έχει την πιο ομαλή πλατφόρμα συναλλαγών εκεί έξω, καθώς σπάνια πέφτει ακόμη και όταν η αγορά φτάσει στο αποκορύφωμα της αστάθειας (BTC mooning / fall).

Το Bitfinex παρέχει στους χρήστες του μια υπηρεσία ανταλλαγής και μια πλατφόρμα συναλλαγών με έμφαση στη μόχλευση συναλλαγών. Βασικά, αν υποθέσετε ότι το Bitcoin μειώνεται, θα ήταν χρήσιμο να μάθετε πώς να συντομεύσετε το Bitcoin στο Bitfinex ή πώς να συντομεύσετε το Bitfinex οποιοδήποτε άλλο κρυπτογράφηση με τη βοήθεια οριακών συναλλαγών. Προσφέρει επίσης δανεισμό (δεν υπάρχει ούτε ένα χρηματιστήριο εκτός από το Bitfinex). Εάν έχετε σημαντικό ποσό BTC, οποιοδήποτε altcoin ή ακόμη και USD, μπορείτε να το δανείσετε σε άλλους εμπόρους.

Αναθεώρηση Bitfinex

Το Cryptomarket είναι εξαιρετικά ασταθές και μάλλον αμφιλεγόμενο. Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων (ιδίως το Bitfinex) δεν είναι απαλλαγμένες από αυτές τις αντιπαραθέσεις. Λάβετε υπόψη το γεγονός ότι κάθε φορά που πουλάτε ένα κρυπτογράφηση σε αυτό το χρηματιστήριο, λαμβάνετε το λεγόμενο Tether «stablecoin» αντί για παραδοσιακά χρήματα. Το Tether είναι επίσης το όνομα μιας εταιρείας που έχει τους ίδιους μετόχους με το Bitfinex. Το άρθρο NYT του 2015 επιβεβαίωσε ότι αυτές οι εταιρείες είναι πράγματι στενά συνδεδεμένες.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Ιανουάριο ότι το Bitfinex ελέγχεται από αμερικανούς ρυθμιστές. Παρά τους ισχυρισμούς ότι το Tether υποστηρίζεται από το δολάριο ΗΠΑ, δεν υπήρχε πραγματικός έλεγχος για να το επιβεβαιώσει. Η πλειονότητα των χρηστών δεν έχει πρόβλημα με αυτό, καθώς είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο στον κόσμο που είναι πολύ μεγάλο για να αποτύχει, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τη δική σας έρευνα πριν διαβάσετε πώς να αγοράσετε Bitcoin στο Bitfinex. Εκτός αυτού, μην ξεχνάτε να μην στέλνετε ή να διατηρείτε μεγάλα ποσά νομισμάτων σε οποιαδήποτε ανταλλαγή (χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε κρύο πορτοφόλι).

Όρος Το παράδειγμα του Gox αποδεικνύει ότι ακόμη και οι μεγαλύτεροι καρχαρίες στην αγορά μπορεί να μην κερδίσουν πόλεμο με χάκερ. Λοιπόν, πόσο ασφαλές είναι το Bitfinex; Το Bitfinex υπέστη επίσης τεράστια εισβολή πριν από δύο χρόνια όταν περίπου 120.000 BTC είχαν κλαπεί από την ανταλλαγή, αλλά, σε αντίθεση με τον Mt. Το Gox’s, κατάφερε να επιστρέψει από τους νεκρούς επιστρέφοντας τις απώλειες στους πελάτες του και βελτιώνοντας την ασφάλειά του.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Bitfinex?

Ο παρακάτω οδηγός είναι χρήσιμος για αρχάριους που θέλουν να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν το Bitfinex, πώς να κάνουν συναλλαγές στο Bitfinex και πώς να ανταλλάσσουν στο Bitfinex.

ανοιχτός λογαριασμός

 1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε έναν λογαριασμό και να τον επαληθεύσετε. Όσοι ενδιαφέρονται για επιπλέον εκπτώσεις, μπορεί να θέλουν να διαβάσουν πώς να λάβουν τον κωδικό πρόσκλησης Bitfinex. Εάν έχετε επίγνωση της ασφάλειας, συνιστάται να ενεργοποιήσετε το 2FA.

  φόρμα εγγραφής

  Σημείωση! Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Bitfinex απευθύνεται ειδικά σε ειδικευμένους εμπόρους, επομένως οι νέοι λογαριασμοί δεν είναι επιλέξιμοι για χρήση όλων των μέσων διαπραγμάτευσης.

 2. Μόλις δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, μπορείτε να ανταλλάξετε τα χρήματά σας ή να κάνετε συναλλαγές. Προσοχή στο γεγονός ότι πρέπει να υποβληθείτε σε διαδικασία επιβεβαίωσης για να μπορέσετε να καταθέσετε ή να αποσύρετε τα χρήματά σας. Η επαλήθευση διαρκεί περίπου 7-9 εβδομάδες. Για να επαληθευτεί, πρέπει να παρέχει τις σαρώσεις της ταυτότητάς του και της μόνιμης διεύθυνσής του.

 3. Πώς να αγοράσετε στο Bitfinex; Πριν αγοράσετε οποιοδήποτε κρυπτονομίσμα πρέπει να κάνετε μια κατάθεση μεταβαίνοντας στην επάνω δεξιά γωνία και κάνοντας κλικ στο κουμπί «Κατάθεση». Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μέσο πληρωμής. Οι διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής περιλαμβάνουν τα κύρια κρυπτονομίσματα και χρήματα. Από τον Απρίλιο του 2017, το Bitfinex δεν δέχεται πλέον τραπεζικά εμβάσματα, αλλά δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο μειονέκτημα, επειδή το τραπεζικό έμβασμα τείνει να είναι ακριβό και απαιτεί πολύ χρόνο για την επεξεργασία μιας συναλλαγής.

  αποθήκη

 4. Το πιο σημαντικό μέρος για τους εμπόρους είναι ξεκάθαρα η ενότητα «Συναλλαγές» που εμφανίζει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που είναι διαθέσιμα για διαπραγμάτευση. Πριν μάθετε πώς να αγοράσετε το IOTA στο Bitfinex, δώστε προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχει το ελάχιστο ποσό ιδίων κεφαλαίων 10.000 USD, οπότε δεν μπορείτε να κάνετε συναλλαγές έως ότου το υπόλοιπο του λογαριασμού σας φτάσει αυτό το συγκεκριμένο ποσό.

  περιουσιακά στοιχεία

 5. Όταν τα χρήματα κατατίθενται στον λογαριασμό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τις συναλλαγές. Όλα τα διαθέσιμα προς διαπραγμάτευση στοιχεία βρίσκονται στην αριστερή πλευρά. Σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε να επιλέξετε το επιθυμητό ζεύγος συναλλαγών σας. Για παράδειγμα, όσοι θέλουν να μάθουν πώς να αγοράσουν το IOTA στο Bitfinex, μπορούν απλά να επιλέξουν το ζεύγος συναλλαγών IOTA / BTC και να αποφασίσουν ποιο ποσό του IOTA θα θέλατε να αγοράσετε. Το Bitfinex χρησιμοποιεί γραφήματα που τροφοδοτούνται από το TradingView με πολύ βολικούς δείκτες και ποικιλία τροποποιήσεων που δείχνουν πόσο ασταθής είναι η τιμή οποιουδήποτε νομίσματος σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Τύποι Πορτοφολιών

Κατά την κατάθεση, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις βασικούς τύπους πορτοφολιών:

Ανταλλαγή πορτοφολιού

Χρησιμοποιείται για την αγορά κερμάτων.

Πορτοφόλι περιθωρίου

Χρησιμοποιείται για οριακές συναλλαγές.

Πορτοφόλι χρηματοδότησης

Χρησιμοποιείται για το δανεισμό των χρημάτων σας σε άλλους εμπόρους.

Όσοι θέλουν να μάθουν πώς να αγοράσουν το IOTA (Bitfinex) ή οποιοδήποτε άλλο altcoin πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν ένα πορτοφόλι ανταλλαγής που είναι ο πιο κοινός τύπος πορτοφολιών.

Τέλη Bitfinex

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του Bitfinex είναι τα εξαιρετικά χαμηλά τέλη, αλλά πρόκειται για μια τυπική κατάσταση για μεγάλες ανταλλαγές που επικεντρώνονται κυρίως στο εμπόριο. Διαφέρουν από 0,1% έως 0,2% ανάλογα με τον όγκο των συναλλαγών σας. Εάν ο λογαριασμός ενός χρήστη υπερβαίνει τον όγκο συναλλαγών των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν χρεώνεται καθόλου τέλη.

Όρια ανάληψης Bitfinex

Η επεξεργασία μεγάλου αριθμού μικρών συναλλαγών προκαλεί τεχνικές δυσκολίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Bitfinex (όπως σχεδόν οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα) έρχεται με το ελάχιστο όριο ανάληψης που ορίζεται σήμερα στα 250 USD. Υπάρχει ακόμη δυνατότητα ανάληψης χρημάτων που υπερβαίνουν αυτό το όριο.

Εάν θέλετε να αποσύρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό, πρέπει να εκτελέσετε τις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Μεταβείτε στο μενού “Απόσυρση” στην επάνω δεξιά γωνία.

 2. Κάντε κλικ στο κουμπί “Βοήθεια” κατά τη συμπλήρωση του ποσού των κερμάτων.

 3. Ορίστε την επιλογή «Αίτημα» στο νέο αναδυόμενο παράθυρο.

Σημείωση! Επιτρέπεται να κάνετε μικρές αναλήψεις μία φορά την εβδομάδα. Ταυτόχρονα, οι κανονικές αναλήψεις μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία ανά πάσα στιγμή.