ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

  1.      Εισαγωγή

Αυτή είναι η πολιτική απορρήτου δεδομένων του Investoo Group (“Investoo“).

Το Investoo σέβεται το απόρρητό σας και δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτή η πολιτική απορρήτου θα σας ενημερώσει για το πώς φροντίζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν επισκέπτεστε έναν από τους ιστότοπούς μας (ανεξάρτητα από το πού τα επισκέπτεστε) και σας ενημερώνει για τα δικαιώματα απορρήτου σας και πώς σας προστατεύει ο νόμος.

  1.      Σημαντικές πληροφορίες: ποιοι είμαστε

Σκοπός αυτής της πολιτικής απορρήτου

Αυτή η πολιτική απορρήτου στοχεύει να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Investoo συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα μέσω της χρήσης αυτού του ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένων τυχόν δεδομένων που μπορείτε να παρέχετε μέσω αυτού του ιστότοπου, όταν παρέχετε τα προσωπικά σας στοιχεία ή συναινείτε να λαμβάνετε περαιτέρω υλικό από εμάς ή την επιχείρησή μας συνεργάτες.

Αυτός ο ιστότοπος δεν προορίζεται για παιδιά και δεν συλλέγουμε εν γνώσει μας δεδομένα που σχετίζονται με παιδιά.

Είναι σημαντικό να διαβάσετε αυτήν την πολιτική απορρήτου μαζί με οποιαδήποτε άλλη πολιτική απορρήτου ή πολιτική ορθής επεξεργασίας που ενδέχεται να παρέχουμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όταν συλλέγουμε ή επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα για εσάς, ώστε να γνωρίζετε πλήρως πώς και γιατί χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας . Αυτή η πολιτική απορρήτου συμπληρώνει άλλες ειδοποιήσεις και πολιτικές απορρήτου και δεν προορίζεται να τις παρακάμψει.

Ελεγκτής

Το Investoo είναι ο ελεγκτής και είναι υπεύθυνος για τα προσωπικά σας δεδομένα (αναφέρονται επίσης συλλογικά ως “εμείς”, “εμάς” ή “μας” σε αυτήν την πολιτική απορρήτου).

Ο Όμιλος Investoo μπορεί, κατά καιρούς, να αποτελείται από διαφορετικά νομικά πρόσωπα. Αυτή η πολιτική απορρήτου εκδίδεται για λογαριασμό κάθε εταιρείας του ομίλου Investoo, οπότε όταν αναφέρουμε το Investoo, «εμείς», «εμάς» ή «το δικό μας» σε αυτήν την πολιτική απορρήτου, αναφερόμαστε στη σχετική εταιρεία του Ομίλου που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία αυτού του ιστότοπου και για την επεξεργασία των δεδομένων σας.

Ορίσαμε έναν διαχειριστή προστασίας δεδομένων (“DPM“) Ποιος είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση ερωτήσεων σχετικά με αυτήν την πολιτική απορρήτου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτήν την πολιτική απορρήτου, συμπεριλαμβανομένων τυχόν αιτημάτων άσκησης των νομικών σας δικαιωμάτων, επικοινωνήστε με το DPM χρησιμοποιώντας τις λεπτομέρειες που αναφέρονται παρακάτω.

Στοιχεία επικοινωνίας

Εάν έχετε απορίες σχετικά με αυτήν την πολιτική απορρήτου ή τις πρακτικές απορρήτου μας, επικοινωνήστε με το DPM με τους ακόλουθους τρόπους:

Πλήρες όνομα νομικού προσώπου: Investoo Ltd

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [προστασία μέσω email]

Τηλέφωνο: (+44) (0) 20 3488 2091

Έχετε το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία ανά πάσα στιγμή στο Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (“ICO“), Η εποπτική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου για θέματα προστασίας δεδομένων (www.ico.org.uk). Θα εκτιμούσαμε, ωστόσο, την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες σας προτού πλησιάσετε τον ICO, οπότε επικοινωνήστε μαζί μας σε πρώτη φάση.

Αλλαγές στην πολιτική απορρήτου και το καθήκον σας να μας ενημερώνετε για αλλαγές

Διατηρούμε τακτικά την πολιτική απορρήτου. Ενδέχεται να ενημερώνουμε αυτήν την πολιτική κατά καιρούς δημοσιεύοντας μια νέα έκδοση στον ιστότοπό μας. Θα πρέπει να ελέγχετε αυτήν τη σελίδα περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με τυχόν αλλαγές σε αυτήν την πολιτική. Ενδέχεται να σας ειδοποιήσουμε για αλλαγές σε αυτήν την πολιτική μέσω email.

Είναι σημαντικό τα προσωπικά δεδομένα που έχουμε για εσάς να είναι ακριβή και ενημερωμένα. Ενημερώστε μας εάν τα προσωπικά σας δεδομένα αλλάξουν κατά τη σχέση σας με εμάς.

Σύνδεσμοι τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος περιλαμβάνει συνδέσμους προς ιστότοπους τρίτων, προσθήκες και εφαρμογές. Κάνοντας κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους ή ενεργοποιώντας αυτές τις συνδέσεις ενδέχεται να επιτρέπεται σε τρίτα μέρη να συλλέγουν ή να κοινοποιούν δεδομένα για εσάς. Δεν ελέγχουμε ιστότοπους τρίτων και δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις δηλώσεις απορρήτου τους. Όταν αποχωρείτε από τον ιστότοπό μας, σας συνιστούμε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου κάθε ιστότοπου που επισκέπτεστε.

  1.      Τα δεδομένα που συλλέγουμε για εσάς

Προσωπικά δεδομένα ή προσωπικές πληροφορίες, κάθε πληροφορία σχετικά με ένα άτομο από το οποίο μπορεί να αναγνωριστεί αυτό το άτομο. Δεν περιλαμβάνει δεδομένα όπου η ταυτότητα έχει αφαιρεθεί (ανώνυμα δεδομένα).

Ενδέχεται να συλλέξουμε, να χρησιμοποιήσουμε, να αποθηκεύσουμε και να μεταφέρουμε διαφορετικά είδη προσωπικών δεδομένων για εσάς τα οποία έχουμε ομαδοποιήσει ως εξής:

  •                Δεδομένα ταυτότητας περιλαμβάνει το όνομα, το πατρικό όνομα, το επώνυμο, το όνομα χρήστη ή παρόμοιο αναγνωριστικό, την οικογενειακή κατάσταση, τον τίτλο, την ημερομηνία γέννησης και το φύλο.
  •                Δεδομένα επικοινωνίας περιλαμβάνει διεύθυνση χρέωσης, διεύθυνση παράδοσης, διεύθυνση email και αριθμούς τηλεφώνου.
  •                ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ περιλαμβάνει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και κάρτας πληρωμής.
  •                Δεδομένα συναλλαγών περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τις πληρωμές προς και από εσάς και άλλες λεπτομέρειες για προϊόντα και υπηρεσίες που έχετε αγοράσει από εμάς.
  •                Τεχνικά δεδομένα περιλαμβάνει πρωτόκολλο Διαδικτύου (“IP“) Διεύθυνση, τα δεδομένα σύνδεσής σας, τύπος και έκδοση προγράμματος περιήγησης, ρύθμιση και τοποθεσία ζώνης ώρας, τύποι και εκδόσεις προσθηκών προγράμματος περιήγησης, λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα και άλλη τεχνολογία στις συσκευές που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο.
  •                Δεδομένα προφίλ περιλαμβάνει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, τις αγορές ή τις παραγγελίες που έχετε κάνει, τα ενδιαφέροντά σας, τις προτιμήσεις σας, τα σχόλιά σας και τις απαντήσεις σας στην έρευνα.
  •                Δεδομένα χρήσης περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης ιστότοπων, προϊόντων και υπηρεσιών.
  •                Δεδομένα μάρκετινγκ και επικοινωνιών περιλαμβάνει τις προτιμήσεις σας στη λήψη μάρκετινγκ από εμάς και τρίτα μέρη και τις προτιμήσεις επικοινωνίας σας.

Συλλέγουμε επίσης, χρησιμοποιούμε και κοινοποιούμε συγκεντρωτικά δεδομένα, όπως στατιστικά ή δημογραφικά δεδομένα. Τα συγκεντρωτικά δεδομένα θα μπορούσαν να προέρχονται από τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά δεν θεωρούνται νομικά προσωπικά δεδομένα, καθώς αυτά τα δεδομένα δεν θα αποκαλύψουν άμεσα ή έμμεσα την ταυτότητά σας. Για παράδειγμα, ενδέχεται να συγκεντρώσουμε τα δεδομένα χρήσης σας για να υπολογίσουμε το ποσοστό των χρηστών που έχουν πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη λειτουργία ιστότοπου. Ωστόσο, εάν συνδυάσουμε ή συνδέσουμε Συγκεντρωτικά Δεδομένα με τα προσωπικά σας δεδομένα έτσι ώστε να μπορούν να σας αναγνωρίσουν άμεσα ή έμμεσα, αντιμετωπίζουμε τα συνδυασμένα δεδομένα ως προσωπικά δεδομένα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με αυτήν την πολιτική απορρήτου.

Δεν συλλέγουμε Ειδικές Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων για εσάς (αυτό περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τη φυλή ή την εθνικότητά σας, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, σεξουαλική ζωή, σεξουαλικό προσανατολισμό, πολιτικές απόψεις, συνδικαλιστική ιδιότητα, πληροφορίες για την υγεία σας και γενετικά και βιομετρικά δεδομένα ). Ούτε συλλέγουμε και αποθηκεύουμε πληροφορίες σχετικά με ποινικές καταδίκες και αδικήματα.

Εάν δεν παρέχετε προσωπικά δεδομένα

Όπου πρέπει να συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα βάσει του νόμου ή βάσει των όρων μιας σύμβασης που έχουμε με εσάς και δεν παρέχετε αυτά τα δεδομένα όταν σας ζητηθεί, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε τη σύμβαση που έχουμε ή προσπαθούμε να συνάψουμε με εσείς (για παράδειγμα, για να σας παρέχουμε αγαθά ή υπηρεσίες). Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να χρειαστεί να ακυρώσουμε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που έχετε μαζί μας, αλλά θα σας ειδοποιήσουμε εάν συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

  1. 4.      Πώς συλλέγονται τα προσωπικά σας δεδομένα?

Χρησιμοποιούμε διαφορετικές μεθόδους για τη συλλογή δεδομένων από και για εσάς, όπως μέσω:

  •               Άμεσες αλληλεπιδράσεις. Μπορείτε να μας δώσετε τα προσωπικά σας δεδομένα συμπληρώνοντας φόρμες ή αντιστοιχίζοντας μαζί μας μέσω ταχυδρομείου, τηλεφώνου, email ή με άλλο τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα που παρέχετε όταν:

o υποβάλλετε αίτηση ή εγγραφείτε για προϊόντα ή υπηρεσίες ·

o δημιουργία λογαριασμού στον ιστότοπό μας.

εγγραφείτε στην υπηρεσία ή τις δημοσιεύσεις μας.

o ζητήστε να σας σταλεί υλικό μάρκετινγκ ·

o συμμετάσχετε σε διαγωνισμό, προώθηση ή έρευνα · ή

o δώστε μας σχόλια ή επικοινωνήστε μαζί μας.

  •               Αυτοματοποιημένες τεχνολογίες ή αλληλεπιδράσεις. Καθώς αλληλεπιδράτε με τον ιστότοπό μας, θα συλλέγουμε αυτόματα τεχνικά δεδομένα σχετικά με τον εξοπλισμό σας, ενέργειες περιήγησης και μοτίβα. Συλλέγουμε αυτά τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιώντας cookie, αρχεία καταγραφής διακομιστή και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες. Ενδέχεται επίσης να λάβουμε τεχνικά δεδομένα σχετικά με εσάς εάν επισκεφθείτε άλλους ιστότοπους που χρησιμοποιούν τα cookie μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε, ανατρέξτε στο «Μπισκότα’ παρακάτω.
  •               Τρίτα μέρη ή διαθέσιμες στο κοινό πηγές. Ενδέχεται να λάβουμε προσωπικά δεδομένα για εσάς από διάφορα τρίτα μέρη, όπως αναφέρονται παρακάτω:

o Τεχνικά στοιχεία από τα ακόλουθα μέρη:

  •  μέλη του δικτύου συνεργατών μας.
  •  οι συνεργάτες μας
  •  ανταλλαγές δεδομένων τρίτων (π.χ. Ανταλλαγή δεδομένων της Lotame).
  •  πάροχοι αναλυτικών στοιχείων (π.χ. Google)
  •  δίκτυα διαφήμισης · και
  •  αναζήτηση παρόχων πληροφοριών.

o Στοιχεία επικοινωνίας, οικονομικών και συναλλαγών από παρόχους τεχνικών, πληρωμών και υπηρεσιών παράδοσης.

o Ταυτότητα και στοιχεία επικοινωνίας από μεσίτες δεδομένων ή συγκεντρωτικά στοιχεία.

o Στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας από διαθέσιμες στο κοινό πηγές, όπως το Companies House και το Εκλογικό Μητρώο που εδρεύει στην ΕΕ.

  1.      Πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο όταν το επιτρέπει ο νόμος. Συνήθως, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  •               Όπου πρέπει να εκτελέσουμε μια σύμβαση που πρόκειται να συνάψουμε ή να συνάψουμε μαζί σας.
  •               Όπου είναι απαραίτητο για τα νόμιμα συμφέροντά μας (ή εκείνα τρίτων) και τα συμφέροντά σας και τα θεμελιώδη δικαιώματά σας δεν υπερισχύουν αυτών των συμφερόντων.
  •               Όπου πρέπει να συμμορφωθούμε με μια νομική υποχρέωση.

Γενικά, δεν στηριζόμαστε στη συναίνεση ως νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, παρόλο που θα λάβουμε τη συγκατάθεσή σας πριν από την αποστολή άμεσων επικοινωνιών μάρκετινγκ τρίτων σε εσάς μέσω email ή γραπτού μηνύματος. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για μάρκετινγκ ανά πάσα στιγμή επικοινωνώντας μαζί μας.

Σκοποί για τους οποίους θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Έχουμε καθορίσει παρακάτω, σε μορφή πίνακα, μια περιγραφή των τρόπων με τους οποίους σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και ποιες από τις νομικές βάσεις στις οποίες βασίζουμε για να το κάνουμε. Έχουμε επίσης εντοπίσει ποια είναι τα νόμιμα συμφέροντά μας όπου χρειάζεται.

Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για περισσότερους από έναν νόμιμους λόγους, ανάλογα με τον συγκεκριμένο σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εάν χρειάζεστε λεπτομέρειες σχετικά με τον συγκεκριμένο νομικό λόγο που βασίζουμε για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όπου έχουν αναφερθεί περισσότεροι από ένας λόγοι στον παρακάτω πίνακα.

Σκοπός / Δραστηριότητα Τύπος δεδομένων Νόμιμη βάση για επεξεργασία συμπεριλαμβανομένης βάσης έννομου ενδιαφέροντος
Για να εγγραφείτε ως νέος χρήστης / πελάτης (α) Ταυτότητα

(β) Επικοινωνία

(α) Εκτέλεση σύμβασης με εσάς

(β) Απαραίτητο για τα νόμιμα συμφέροντά μας (για την ενημέρωση των αρχείων μας και για τη μελέτη του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν τα προϊόντα / υπηρεσίες μας)

Για επεξεργασία και παράδοση παραγγελιών, όπως:

(α) Διαχείριση πληρωμών, τελών και χρεώσεων

(β) Συλλογή και ανάκτηση χρημάτων που μας οφείλονται

(α) Ταυτότητα

(β) Επικοινωνία

(γ) Οικονομικά

(δ) Συναλλαγή

(ε) Μάρκετινγκ και επικοινωνίες

(α) Εκτέλεση σύμβασης με εσάς

(β) Απαραίτητο για τα νόμιμα συμφέροντά μας (για ανάκτηση ποσών που οφείλονται σε εμάς)

Για να διαχειριστείτε τη σχέση μας μαζί σας που θα περιλαμβάνει:

(α) Σας ενημερώνουμε για αλλαγές στους όρους ή την πολιτική απορρήτου μας

(β) Σας ζητά να αφήσετε μια κριτική ή να κάνετε μια έρευνα

(α) Ταυτότητα

(β) Επικοινωνία

(γ) Προφίλ

(δ) Μάρκετινγκ και επικοινωνίες

(α) Εκτέλεση σύμβασης με εσάς

(β) Απαραίτητο για συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις

(γ) Απαραίτητο για τα νόμιμα συμφέροντά μας (για την ενημέρωση των αρχείων μας και για τη μελέτη του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν συγκεκριμένες σελίδες / προϊόντα / υπηρεσίες)

Για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε μια έρευνα (α) Ταυτότητα

(β) Επικοινωνία

(γ) Προφίλ

(δ) Χρήση

(ε) Μάρκετινγκ και επικοινωνίες

(α) Εκτέλεση σύμβασης με εσάς

(β) Απαραίτητο για τα νόμιμα συμφέροντά μας (να μελετήσουμε πώς οι πελάτες χρησιμοποιούν σελίδες / προϊόντα / υπηρεσίες, να κατανοήσουν τις προτιμήσεις των χρηστών, να αναπτύξουν τις σελίδες / προϊόντα / υπηρεσίες μας και να αναπτύξουν την επιχείρησή μας)

Για τη διαχείριση και την προστασία της επιχείρησής μας και του ιστότοπού μας (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης προβλημάτων, της ανάλυσης δεδομένων, των δοκιμών, της συντήρησης του συστήματος, της υποστήριξης, της αναφοράς και της φιλοξενίας δεδομένων) (α) Ταυτότητα

(β) Επικοινωνία

(γ) Τεχνικό

(α) Απαραίτητο για τα νόμιμα συμφέροντά μας (για τη λειτουργία της επιχείρησής μας, την παροχή υπηρεσιών διοίκησης και πληροφορικής, την ασφάλεια δικτύου, για την πρόληψη απάτης και άλλης παράνομης δραστηριότητας και στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων ή μιας διαδικασίας αναδιάρθρωσης ομίλου)

(β) Απαραίτητο για συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις

Να σας παρέχουμε σχετικό περιεχόμενο και διαφημίσεις ιστότοπου και να μετρήσετε ή να κατανοήσετε την αποτελεσματικότητα των ιστότοπών μας και τη διαφήμιση που σας εξυπηρετούμε (α) Ταυτότητα

(β) Επικοινωνία

(γ) Προφίλ

(δ) Χρήση

(ε) Μάρκετινγκ και επικοινωνίες

(στ) Τεχνικό

Απαραίτητο για τα νόμιμα συμφέροντά μας (να μελετήσουμε πώς οι πελάτες χρησιμοποιούν συγκεκριμένες σελίδες / προϊόντα / υπηρεσίες, να τις αναπτύξουν, να αναπτύξουν την επιχείρησή μας και να ενημερώσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ μας)
Για να χρησιμοποιήσετε την ανάλυση δεδομένων για να χαρτογραφήσετε το ταξίδι σας στους ιστότοπούς μας, για να βελτιώσετε τον ιστότοπό μας, τα προϊόντα / τις υπηρεσίες, το μάρκετινγκ, τις σχέσεις και τις εμπειρίες πελατών (α) Τεχνική

(β) Χρήση

Απαραίτητο για τα νόμιμα συμφέροντά μας (για τον καθορισμό των τύπων των πελατών που επισκέπτονται τους ιστότοπούς μας, για την κατανόηση των αλληλεπιδράσεών τους με τους ιστότοπούς μας, για την ενημέρωση των ιστότοπων και του περιεχομένου τους σχετικό, για την ανάπτυξη της επιχείρησής μας και για την ενημέρωση των στρατηγικών μάρκετινγκ)
Για να κατανοήσετε τις προτιμήσεις σας και να κάνετε προτάσεις και προτάσεις για προϊόντα ή υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν (α) Ταυτότητα

(β) Επικοινωνία

(γ) Τεχνικό

(δ) Χρήση

(ε) Προφίλ

(στ) Μάρκετινγκ και επικοινωνίες

Απαραίτητο για τα νόμιμα συμφέροντά μας (ανάπτυξη και προώθηση σελίδων / προϊόντων / υπηρεσιών και ανάπτυξη της επιχείρησής μας)
Για να λάβετε επαγγελματικές συμβουλές ή να συμμορφωθείτε με τις νομικές μας υποχρεώσεις (α) Ταυτότητα

(β) Επικοινωνία

(γ) Οικονομικά

(δ) Συναλλαγή

(ε) Τεχνικό

(στ) Προφίλ

(ζ) Χρήση

(η) Μάρκετινγκ και επικοινωνίες

(α) Απαραίτητο για τα νόμιμα συμφέροντά μας (για τη λήψη επαγγελματικών συμβουλών)

(β) Απαραίτητο για συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις

Εμπορία

Προσπαθούμε να σας παρέχουμε επιλογές σχετικά με ορισμένες χρήσεις προσωπικών δεδομένων, ιδίως όσον αφορά το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα ταυτότητας, επαφής, τεχνικής χρήσης, χρήσης και προφίλ σας για να διαμορφώσουμε μια άποψη σχετικά με το τι πιστεύουμε ότι θέλετε ή χρειάζεστε ή τι μπορεί να σας ενδιαφέρει. Έτσι αποφασίζουμε ποια προϊόντα, υπηρεσίες και προσφορές μπορεί να σας ενδιαφέρουν (το ονομάζουμε αυτό μάρκετινγκ).

Θα λάβετε ανακοινώσεις μάρκετινγκ από εμάς ή / και ορισμένα εξωτερικά τρίτα μέρη εάν έχετε ζητήσει πληροφορίες και δεν έχετε επιλέξει να μην λάβετε αυτό το μάρκετινγκ.

Μάρκετινγκ τρίτων

Θα λάβουμε τη ρητή συγκατάθεσή σας “opt-in” προτού κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε οποιονδήποτε τρίτο για σκοπούς μάρκετινγκ.

Εξαίρεση

Μπορείτε να ζητήσετε από εμάς ή τρίτα μέρη να σταματήσουμε να σας στέλνουμε μηνύματα μάρκετινγκ ανά πάσα στιγμή, ακολουθώντας τους συνδέσμους εξαίρεσης σε οποιοδήποτε μήνυμα μάρκετινγκ που σας έχει αποσταλεί ή επικοινωνώντας μαζί μας ανά πάσα στιγμή.

Μπισκότα

Τα cookie είναι μικρά στοιχεία που αποθηκεύονται από το πρόγραμμα περιήγησής σας στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Χρησιμοποιούμε cookies για να μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε ποιος έχει δει ποιες σελίδες και διαφημίσεις, να προσδιορίσουμε πόσο συχνά επισκέπτονται συγκεκριμένες σελίδες, να προσδιορίζουμε τις πιο δημοφιλείς περιοχές ενός ιστότοπου και γενικά προκειμένου να παρακολουθούμε τη χρήση ενός ιστότοπου. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού δέχονται αυτόματα cookie, αν και δεν χρειάζεται. Δεν ελέγχουμε τη χρήση cookie από τρίτους. Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας να απορρίπτει όλα ή ορισμένα cookie ή να σας ειδοποιεί όταν οι ιστότοποι ορίζουν ή έχουν πρόσβαση σε cookie. Εάν απενεργοποιήσετε ή απορρίψετε τα cookies, λάβετε υπόψη ότι ορισμένα τμήματα αυτού του ιστότοπου ενδέχεται να μην είναι προσβάσιμα ή να μην λειτουργούν σωστά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies και τον τρόπο απενεργοποίησής τους, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις πληροφορίες που παρέχονται από το Interactive Advertising Bureau στη διεύθυνση www.allaboutcookies.org.

Αλλαγή σκοπού

Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέξαμε, εκτός εάν θεωρούμε εύλογα ότι πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε για άλλο λόγο και ότι αυτός ο λόγος είναι συμβατός με τον αρχικό σκοπό. Εάν θέλετε να λάβετε μια εξήγηση σχετικά με το πώς η επεξεργασία για το νέο σκοπό είναι συμβατή με τον αρχικό σκοπό, επικοινωνήστε μαζί μας.

Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για άσχετο σκοπό, θα σας ειδοποιήσουμε και θα εξηγήσουμε τη νομική βάση που μας επιτρέπει να το πράξουμε.

Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή σας, σύμφωνα με τους παραπάνω κανόνες, όπου αυτό απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο.

  1.      Γνωστοποιήσεις των προσωπικών σας δεδομένων

Μπορούμε να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τα μέρη που αναφέρονται παρακάτω για τους σκοπούς που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα.

  •               Εταιρείες του ομίλου Investoo.
  •               Εξωτερικά τρίτα μέρη (ορίζονται στο γλωσσάριο παρακάτω).
  •               Τρίτα μέρη στα οποία μπορούμε να επιλέξουμε να πουλήσουμε, να μεταφέρουμε ή να συγχωνεύσουμε τμήματα της επιχείρησής μας ή των περιουσιακών στοιχείων μας. Εναλλακτικά, ενδέχεται να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε άλλες επιχειρήσεις ή να συγχωνευτούμε μαζί τους. Εάν συμβεί μια αλλαγή στην επιχείρησή μας, τότε οι νέοι κάτοχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα με τον ίδιο τρόπο όπως ορίζεται στην παρούσα πολιτική απορρήτου.

Απαιτούμε από όλους τους τρίτους να σέβονται την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων και να τα αντιμετωπίζουν σύμφωνα με το νόμο. Δεν επιτρέπουμε στους τρίτους παρόχους υπηρεσιών μας να χρησιμοποιούν τα προσωπικά σας δεδομένα για δικούς τους σκοπούς και τους επιτρέπουν μόνο να επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα για συγκεκριμένους σκοπούς και σύμφωνα με τις οδηγίες μας.

  1.      Διεθνείς μεταφορές

Μπορούμε να μεταφέρουμε τα δεδομένα σας εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (“ΕΟΧ“).

Κάθε φορά που μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από τον ΕΟΧ, διασφαλίζουμε ότι παρέχεται παρόμοιος βαθμός προστασίας, διασφαλίζοντας ότι εφαρμόζεται τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες διασφαλίσεις:

  •               Θα μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο σε χώρες που έχουν θεωρηθεί ότι παρέχουν επαρκές επίπεδο προστασίας για τα προσωπικά δεδομένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  •               Όταν χρησιμοποιούμε συγκεκριμένους παρόχους υπηρεσιών, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένες συμβάσεις εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες παρέχουν στα προσωπικά δεδομένα την ίδια προστασία που έχει στην Ευρώπη.
  •               Όπου χρησιμοποιούμε παρόχους που εδρεύουν στις ΗΠΑ, ενδέχεται να τους μεταφέρουμε δεδομένα εάν αποτελούν μέρος της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που απαιτεί από αυτούς να παρέχουν παρόμοια προστασία με τα προσωπικά δεδομένα που μοιράζονται μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον συγκεκριμένο μηχανισμό που χρησιμοποιούμε κατά τη μεταφορά των προσωπικών σας δεδομένων από τον ΕΟΧ.

  1.      Ασφάλεια δεδομένων

Έχουμε εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψουμε την απώλεια, τη χρήση ή την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο, τροποποίηση ή αποκάλυψη. Επιπλέον, περιορίζουμε την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε εκείνους τους υπαλλήλους, πράκτορες, εργολάβους και άλλα τρίτα μέρη που έχουν μια επιχείρηση πρέπει να γνωρίζουν. Θα επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες μας και υπόκεινται σε καθήκον εμπιστευτικότητας.

Έχουμε θεσπίσει διαδικασίες για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτων παραβιάσεων προσωπικών δεδομένων και θα σας ειδοποιήσουμε και τυχόν ισχύουσα ρυθμιστική αρχή για παραβίαση όπου απαιτείται από το νόμο να το πράξουμε..

  1.      Διατήρηση δεδομένων

Για πόσο καιρό θα χρησιμοποιήσετε τα προσωπικά μου δεδομένα?

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για όσο διάστημα είναι εύλογα απαραίτητο για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους τα συλλέξαμε, συμπεριλαμβανομένων των σκοπών ικανοποίησης οποιωνδήποτε νομικών, κανονιστικών, φορολογικών, λογιστικών ή αναφορών απαιτήσεων. Ενδέχεται να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε περίπτωση καταγγελίας ή εάν πιστεύουμε εύλογα ότι υπάρχει προοπτική δικαστικών διαφορών σχετικά με τη σχέση μας με εσάς.

Για να προσδιορίσουμε την κατάλληλη περίοδο διατήρησης για προσωπικά δεδομένα, λαμβάνουμε υπόψη την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων, τον πιθανό κίνδυνο βλάβης από μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων, τους σκοπούς για τους οποίους επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και εάν μπορεί να επιτύχει αυτούς τους σκοπούς με άλλα μέσα και τις ισχύουσες νομικές, κανονιστικές, φορολογικές, λογιστικές ή άλλες απαιτήσεις.

Με εξαίρεση τα Δεδομένα Επικοινωνίας (τα οποία θα διατηρηθούν για μια περίοδο τριών ετών από την ημερομηνία της τελευταίας μας επαφής ή θα επικοινωνήσουμε μαζί σας) θα διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για μια περίοδο δύο ετών από την ημερομηνία της τελευταίας μας επαφής ή που θα εσύ. Στο τέλος της ισχύουσας περιόδου διατήρησης τα δεδομένα σας θα διαγραφούν από τα συστήματά μας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας πριν από τη λήξη της περιόδου διατήρησης – δείτε “τα νομικά σας δικαιώματα” παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα ανωνυμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα (έτσι ώστε να μην μπορούν πλέον να συσχετιστούν μαζί σας) για ερευνητικούς ή στατιστικούς σκοπούς, οπότε ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες επ ‘αόριστον χωρίς να σας ειδοποιήσουμε περαιτέρω.

  1.    Τα νομικά σας δικαιώματα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχετε δικαιώματα βάσει των νόμων περί προστασίας δεδομένων σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα.

  •               Ζητήστε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (κοινώς γνωστό ως «αίτημα πρόσβασης υποκειμένου δεδομένων»). Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνετε ένα αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς και να ελέγχετε ότι τα επεξεργαζόμαστε νόμιμα.
  •               Ζητήστε διόρθωση των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς. Αυτό σας επιτρέπει να διορθώσετε τυχόν ελλιπή ή ανακριβή δεδομένα που διατηρούμε σχετικά με εσάς, αν και ίσως χρειαστεί να επαληθεύσουμε την ακρίβεια των νέων δεδομένων που μας παρέχετε.
  •               Ζητήστε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε ή να αφαιρέσουμε προσωπικά δεδομένα όπου δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε. Έχετε επίσης το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε ή να καταργήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα όπου έχετε ασκήσει με επιτυχία το δικαίωμά σας να αντιταθείτε στην επεξεργασία (δείτε παρακάτω), όπου ενδέχεται να έχουμε επεξεργαστεί παράνομα τα στοιχεία σας ή όπου απαιτείται να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα συμμορφωθείτε με την τοπική νομοθεσία. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ενδέχεται να μην είμαστε πάντα σε θέση να συμμορφωθούμε με το αίτημά σας διαγραφής για συγκεκριμένους νομικούς λόγους, οι οποίοι θα σας ειδοποιηθούν, κατά περίπτωση, τη στιγμή του αιτήματός σας..
  •               Αντικείμενο στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων όπου στηριζόμαστε σε ένα νόμιμο συμφέρον (ή εκείνα τρίτων) και υπάρχει κάτι σχετικά με τη συγκεκριμένη κατάστασή σας που σας κάνει να θέλετε να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία καθώς πιστεύετε ότι επηρεάζει τα θεμελιώδη στοιχεία σας δικαιώματα και ελευθερίες. Έχετε επίσης το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να αποδείξουμε ότι έχουμε επιτακτικούς νόμιμους λόγους για την επεξεργασία των πληροφοριών σας που υπερισχύουν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας.
  •               Ζητήστε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μας ζητήσετε να αναστείλουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στα ακόλουθα σενάρια:

o Εάν θέλετε να προσδιορίσουμε την ακρίβεια των δεδομένων.

o Όπου η χρήση των δεδομένων μας είναι παράνομη, αλλά δεν θέλετε να τα διαγράψουμε.

o Όπου χρειάζεστε να διατηρούμε τα δεδομένα, ακόμη και αν δεν τα χρειαζόμαστε πλέον, καθώς τα χρειάζεστε για τη δημιουργία, την άσκηση ή την υπεράσπιση νομικών αξιώσεων.

o Έχετε αντιταχθεί στη χρήση των δεδομένων σας από εμάς, αλλά πρέπει να επαληθεύσουμε εάν έχουμε επιτακτικούς νόμιμους λόγους για να τα χρησιμοποιήσουμε.

o Ζητήστε τη μεταφορά των προσωπικών σας δεδομένων σε εσάς ή σε τρίτο μέρος. Θα παρέχουμε σε εσάς, ή σε τρίτο μέρος που έχετε επιλέξει, τα προσωπικά σας δεδομένα σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη, αναγνώσιμη από μηχανή μορφή. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το δικαίωμα ισχύει μόνο για αυτοματοποιημένες πληροφορίες τις οποίες αρχικά δώσατε τη συγκατάθεσή μας να χρησιμοποιήσουμε ή όπου χρησιμοποιήσαμε τις πληροφορίες για να εκτελέσουμε συμβόλαιο μαζί σας.

o Ανάληψη συναίνεσης ανά πάσα στιγμή, όπου βασίζουμε τη συγκατάθεσή μας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Ωστόσο, αυτό δεν θα επηρεάσει τη νομιμότητα οποιασδήποτε επεξεργασίας που πραγματοποιείται πριν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας. Εάν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, ενδέχεται να μην μπορούμε να παρέχουμε ορισμένα προϊόντα ή υπηρεσίες σε εσάς.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματα που αναφέρονται παραπάνω, επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν απαιτείται συνήθως χρέωση

Δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε αμοιβή για πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (ή για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα άλλα δικαιώματα). Ωστόσο, ενδέχεται να χρεώσουμε ένα εύλογο τέλος εάν το αίτημά σας είναι σαφώς αβάσιμο, επαναλαμβανόμενο ή υπερβολικό. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να αρνηθούμε να συμμορφωθούμε με το αίτημά σας σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τι χρειαζόμαστε από εσάς

Ίσως χρειαστεί να ζητήσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες από εσάς για να μας βοηθήσετε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά σας να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (ή να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα άλλα δικαιώματά σας). Αυτό είναι ένα μέτρο ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν αποκαλύπτονται σε κανένα άτομο που δεν έχει δικαίωμα να τα λάβει. Μπορούμε επίσης να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αίτημά σας για να επιταχύνετε την απάντησή μας.

Προθεσμία απάντησης

Προσπαθούμε να απαντήσουμε σε όλα τα νόμιμα αιτήματα εντός ενός μηνός. Περιστασιακά, μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από ένα μήνα, αν το αίτημά σας είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή έχετε υποβάλει ορισμένα αιτήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σας ειδοποιήσουμε και θα σας ενημερώσουμε.

  1.    Γλωσσάριο

ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ

Νόμιμο ενδιαφέρον σημαίνει το ενδιαφέρον της επιχείρησής μας να διεξάγει και να διαχειρίζεται την επιχείρησή μας για να μας επιτρέψει να κατανοήσουμε εκείνους που επισκέπτονται τους ιστότοπούς μας, τα ενδιαφέροντά τους και τις προτιμήσεις τους με σκοπό να τους δώσουμε την πιο σχετική εμπειρία χρήστη. Φροντίζουμε να εξετάσουμε και να εξισορροπήσουμε τυχόν πιθανές επιπτώσεις σε εσάς (τόσο θετικά όσο και αρνητικά) και τα δικαιώματά σας προτού επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τα νόμιμα συμφέροντά μας. Δεν χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για δραστηριότητες όπου τα συμφέροντά μας παρακάμπτονται από τον αντίκτυπο σε εσάς (εκτός εάν έχουμε τη συγκατάθεσή σας ή απαιτείται διαφορετικά ή επιτρέπεται από το νόμο). Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης των νόμιμων συμφερόντων μας έναντι τυχόν πιθανών επιπτώσεων σε εσάς σε σχέση με συγκεκριμένες δραστηριότητες, επικοινωνώντας μαζί μας.

Εκτέλεση συμβολαίου σημαίνει την επεξεργασία των δεδομένων σας όπου είναι απαραίτητο για την εκτέλεση μιας σύμβασης στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος ή να λάβετε μέτρα κατόπιν αιτήματός σας προτού συνάψετε ένα τέτοιο συμβόλαιο.

Συμμορφωθείτε με μια νομική υποχρέωση σημαίνει την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων όπου είναι απαραίτητο για τη συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση στην οποία υπόκεινται.

Εσωτερικά τρίτα μέρη σημαίνει άλλες εταιρείες του ομίλου Investoo, που ενεργούν ως από κοινού ελεγκτές και επεξεργαστές.

Εξωτερικά τρίτα μέρη που σημαίνει:

  •               Οι επαγγελματίες μας σύμβουλοι (συμπεριλαμβανομένων δικηγόρων, τραπεζιτών, ελεγκτών και ασφαλιστών).
  •               Έσοδα HM & Τελωνεία, ρυθμιστικές αρχές και άλλες αρχές.
  •               Πάροχοι υπηρεσιών που υποστηρίζουν την τεχνολογία πίσω από τους ιστότοπούς μας (π.χ. WordPress και HubSpot) και άλλους παρόχους υπηρεσιών που μας βοηθούν να διευθύνουμε την επιχείρησή μας και να εκτελούμε οποιεσδήποτε υπηρεσίες ζητάτε.
  •               Υπηρεσίες ή επιχειρήσεις πρόληψης της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
  •               Προμηθευτές προϊόντων, μεσίτες, ανταλλαγές και άλλες επιχειρήσεις των οποίων τα προϊόντα και οι υπηρεσίες αναφέρονται ή διαφημίζονται στους ιστότοπούς μας.
  •               Οι επιχειρηματικοί μας συνεργάτες, τα συνδεδεμένα διαφημιστικά δίκτυα, οι πάροχοι αναλυτικών στοιχείων και οι πάροχοι πληροφοριών αναζήτησης.